Stránka 1 z 1

Harissa hot sauce

Napsal: 05 srp 2010 15:45
od Seminka-chilli.cz
Harissa hot sauce

Harissa je chuť severní Afriky, a to zejména v Tunisku. Je charakterizována použitím kmínu.

1 šálek suchých červených chilli papriček (např. chilli de arbol)
2 čajové lžičky soli
10 stroužků česneku
2 čajové lžičky čerstvě mletého kmínu
1/8 šálku citrónové šťávy

Sušené chilli s vodou přiveďte na malé pánvi k varu. Vaříme asi 10 minut, vyjmeme a necháme asi hodinu odležet. Rozmixujeme se solí a česnekem. Do pyré přidejte citronovou šťávu. Pokud je směs příliš suchá, přidejte další citrónovou šťávu dle potřeby.

Omáčku dáme do sterilizované sklenice, zakápneme olivovým olejem. Omáčka se postupem času zrání zlepšuje. Před použitím dobře promíchejte. Skladujte v chladnu.