Stránka 1 z 2

Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 18 zář 2018 22:44
od Dzudy
Suroviny:
300 g Habaňeros
1ks Jolokina
3 pol. lžíce olivového oleje
50g Českého česneku
20g Soli
60g Třninového cukru
15ml Jablečného octa.
1x Malá cibule

Postup:
Orestovat malou cibuli na 3 pol. lžicích oliv oleje do sklovatova.
Vše i se semínky rozmixovat, nandat do skleniček (víčka jen nasadit neutahovat) a nechat 5 dnů v teple fermentovat, pak víčka utáhnout a šup do lednice nebo sklepa. Vydrží mi až do další sezóny. Množství je cca 0,5L
Doporučuji!!! :jalapeno:53123

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 14:19
od BlueShark
To kvasí když je tam ocet?

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 15:49
od Dzudy
Ano kvasí

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 15:56
od BlueShark
Dzudy píše:
19 zář 2018 15:49
Ano kvasí
Aha to jsou věci :) Mám zažito že ocet totálně ukončí kvašení. :)

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 16:18
od Dzudy
Asi to bude tím, že koncentrace octa je minimální. Stačí jednoduše otestovat. Dejte si do tepla na týden hrnec s lákem na okurky kde je 1l vody 250ml octa, cukr, koření, sůl. Zaručuji že do 7 dnů bude kvasit.

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 21:40
od Bacula
Hele, nevím, nálev na okurky, který mi zbyde běžně uchovávám v plastové láhvi v pokojové teplotě, nikdy to nic neudělá.

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 22:24
od Dzudy
Nejsem si jist zda tato diskuze má cenu.
Možná si tu pastu nejdřív uvař, ochutnej a pak řeš. Já si lák na okurky vařím vždy na várku okurek, před 14 dny jsem ho nechal týden na sporáku a kvasil. Toť mé poslední vyjádření k octu.

Re: Jednoduchá a luxusní Chilli pasta

Napsal: 19 zář 2018 23:06
od gandalf
Možná trochu of topic - co vymýšlíte - pasta chu-nan je dlouhodobě prověřená generacemi kuchařů. Tak jaké pak variace? To do svíčkový mohu přidat třeba koriandr a "jít s tím do světa"? Pochopitelně si kždý může doma patlat /jako já/ co chce a podle svého, ale ......