Stránka 1 z 1

Browning.

Napsal: 05 lis 2017 00:30
od Erben61
Browning- hnědá sríracha z posledního sběru s Habanerem Chocolade.
Přesné váhy uvádět nebudu, každý si přizpůsobí sám, uvedu jen poměry.

2/5 Směs zeleného chilli různé pálivosti.
2/5 Směs červeného chilli
1/5 Habanero chocolade, lze použít jinou hnědou odrůdu.
česnek
cukr,
med,
sůl
vinný ocet

Převážnou část chilli zbavíme semínek,, zbytek necháme celé, podle chuti, česnek,všechno potom semeleme na masovém strojku, přidáme trochu soli a trochu cukru. Dáme do nějaké , třeba kameninové nádoby a necháme překvasit. Proběhne tkzv.mléčné kvašení. Během kvašení nejméně jednou, dvakrát denně řádně promícháme a nádobu opět přikryjeme třeba plátnem, připevníme gumičkou. Když hmota přestane ,,bublinkovat"přelijeme do hrnce a přivedeme do varu, dochutíme solí, vinným octem a medem. Krátce povaříme. Rozmixujeme, propasírujeme.
Naplníme do čistých vypařených sklenic, zavíčkujeme a 10 minut od začátku varu sterilizujeme.
Díky použitým chilli paprikám, je barva této srírachy do hněda, jinak se dá v podstatě použít zde známý recept. http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/ ... racha.html

43616

:wave: :tiphat:

Re: Browning.

Napsal: 05 lis 2017 07:41
od BlueShark
Mňam mňam. Ta nezklame, ale.nepasíruju, líbí se mi ta hrubší nepravidelná struktura a celá semínka :-)

Re: Browning.

Napsal: 29 lis 2017 08:39
od honzek86
Mám dotázek :) jak dlouho to trvá, než to začne kvasit a jak dlouho to potom kvasí? To mléčné kvašení je mi trochu záhadou ;) co ho má v té směsi nastartovat? Takže finální produkt má potom nakvašenou chuť - jako kvašené okurky nebo zelí?