Stránka 1 z 2

BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 30 dub 2017 21:10
od lobo
Ingredience :
4x červená cibule
1x žlutá cibule
150ml Whisky Printer’s (na vaření) :-D
300ml babiččino chutney ( cibule,rajčata, rozinky)
300ml babiččina mirabelková marmeláda
500g pasírovaná rajčata
5 lžic hnědého cukru
7 lžic balsamico vinného octa
3 lžíce sušeného rozmarýnu
3 lžíce sušeného koriandru
5 stroužků česneku
Trinidad 7Pot Johan Yellow
TS Yellow

Postup :
Všechnu cibuli pokrájíme na střední kousky a dáme restovat ( táhnout ) na mírném plameni cca 30minut, poté přidáme 5 lžic hnědého cukru a 2 lžíce soli a táhneme další 10 minut. Po té přidáme 150ml Whiskey na vaření k tomu přisypeme na hrubo pokrájený česnek a přidáme trochu pod kotel ale ne moc a necháme zredukovat dalších 15 minut, alkohol se odpaří a vznikne nám taková sirupová hmota. V ten okamžik přidáváme babiččino chutney necháme 5 minut provařit a přidáváme babiččinu mirabelkovou marmeládu, opět necháme 5 minut provařit a spojit a poté přidáváme 500g pasírovaných rajčat a k tomu nalijeme 7 lžic balsamico vinného octa, přidáme 3lžíce rozmarýnu a 3 lžíce koriandru a necháme 10 minut provařit. Poté ochutnáme případně dosolíme. Vzniklou hmotu nalijeme do robotu nebo použijeme ponorný mixér, přihodíme chilli papričky podle chuti a rozmixujeme tak aby se všechny ingredience spojili v jedno.
A nyní už jen naplnit připravené sklenice. 

Tento recept vzniknul zcela improvizovaně ale výsledek je geniální, pokud nemáte babiččino chutney dejte nějaké jiné co máte doma, stejně tak je to s marmeládou, když dáte místo mirabelek povidla tak výsledek bude stejně dobrý ne li lepší.
Ať chutná a pálí !!

37906

37907

37908

37909

37910

37911

37912

37913

37914

37915

37916

37905

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 30 dub 2017 21:29
od Dr.Pedr
óólalaa bašta....tohle mě baví !!!!! :thumbup:

PS : S laskavým svolením stvořitele vyzkouším ...mohu ? :tiphat:

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 30 dub 2017 21:56
od lobo
Tohle NE že můžeš ale MUSÍŠ vyzkoušet :tiphat: Já vim, že samochvála smrdí ale tohle se mi vážně povedlo :thumbup: :angry1:

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 30 dub 2017 22:02
od matoha
klobúk dole takéto prácne recepty..to radšej ani nezjesť lebo keď vidím ako sa s tým dokážeš vyhrať a predstavím si seba pri ich varení trhám si aj tie vlasy ktoré mi vypadli pred pätnástimi rokmi :-D

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 02 kvě 2017 13:39
od pan_klobouk
lobo píše:
30 dub 2017 21:56
Tohle NE že můžeš ale MUSÍŠ vyzkoušet :tiphat: Já vim, že samochvála smrdí ale tohle se mi vážně povedlo :thumbup: :angry1:
Jelikoz mam jeste neco v mrazaku o vikendu asi vytvorim ,vypada to moooc luxusne :P

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 21 čer 2017 09:17
od Vassilij_SVK
Zdravim... Mna by zaujimalo co je to Babitcino Chutney...??? Alebo cim by sa to dalo nahradit....?

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 26 srp 2018 10:13
od Stepan
nevyrábím Babiččino cokoliv. Žádal bych suroviny, n e obchod. Díky

Re: BBQ SAUCE - NEBE v HUBĚ

Napsal: 28 srp 2018 10:34
od honzek86
Už je to uděláno, už je to hotovo :D
52420
zapomněl jsem tam dát tu whisku :chair: no neva, příště. Je to dobrý. Není to tak tmavý a kouřový, jako pravá americká BBQ. Je to spíš něco mezi BBQ a kečupem. Vyšel jsem z lobova receptu, ale potom jsem začal blbnout a trochu začal experimentovat (do receptu jsem chlast zapomněl přidat, nikoliv však do sebe):
- místo všeho "babiččina" :) jsem dal asi 20 přezrálých švestek a 4 lžíce libových povidel
- kouřovou chuť jsem se pokusil získat povidlama (zřejmě obsahovaly dost uzených švestek) a luxusní mletou sladkou uzenou paprikou (suvenýr z Illinois)
- rajče jsem dal svoje Black of Tula .. bylo jen 300g, zbylých 200 jsem doplnil koupenými pasírovanými
- papričky 4ks Lobotomy
- trochu jsem pozměnil postup, ale to je asi celkem fuk, víceméně jsem se snažil držet lobových surovin (zesklovatěl jsem cibuli - dal jsem jen 2 červené - potom hned česnek, restoval chvíli spolu, do toho cukr a založil karamel, do toho ocet a nechal probublávat. Tady jsem nahradil octem whisku a proto jsem na ni zapomněl. Ze zbytku (papričky, rajčata, švestky, povidla) jsem si už předtím předvařil takovou marmeládu, co jsem po vypaření půlky octa přidal a dodělal dílo zkázy; vařil jsem se 2 bobkovými listy, které jsem na konec vyndal a celo směs jsem prohnal sekáčkem.)