Stránka 1 z 6

Hokaido

Napsal: 25 zář 2015 20:43
od Vasjis
Čau Všichni trochu jinak Dýňová omáčka děláme si pravidelně v sezóně podobnou polévku a tak jsem to zkusil trochu zhustit a nacpat tam víc chilli :cooking:

Ingredience :

27268

1x Velké hokaido nebo 2x menší
3x střední cibule
4x menší mrd kev :)
2x bobkový list
4x lžíce oleje
Asi 6 cm zázvoru
5 stroužků česneku
1x kokosové mléko 160ml ( penny, lidl, billa )
0,5 l vody
1x pomeranč
chilli dle chuti
sůl a pepř
1x pytlík konzervantu ( není podmínkou jen pro jistotu zavařuji poprvé letos )
A připravíme si čisté skleničky na cca 2 L omáčky záleží jak moc to pak chcete husté já sem zastánce řidší tak aby to šlo pěkně nabrat na kus masa na vidličce :) :angry1:

1. fáze oloupat, oškrabat, vymačkat vše co jde :) hokaido vydlabeme.

27269

2. fáze Do hrnce 5,0 l dáme olej na který si připravíme cibulku na drobno nakrájenou a necháme zesklovatět ( těsně před tím než začne chytat zlatavou barvu ) mezitím si nakrájíme na kolečka oloupaný zázvor, česnek mrd kev :D a na kostky nasekáme hokaido


3. fáze přidáme na kolečka nakrájený zázvor a česnek ( luxusní aroma po celé kuchyni )
chvilku osmahneme přidáme mrdkev a hokaido na kostky chvilku restujeme

27273

4.fáze přidáme 0,5 l vody předem uvařené v rychlovarné konvici, bobkový list a dusíme do měkka. Mezitím si nakrájíme chilli a připravíme šťávu z pomeranče.

5.fáze přidáme kokosové mléko, šťávu z jednoho pomeranče, sůl a pepř dle chuti necháme cca 3-5 min podusit

6. fáze vyndáme bobkový list, ochutnáme přidáme sůl pepř dle chuti, rozmixujeme a přidáme nakrájené chilli necháme jen ohřát cca 3 min, aby se neztratila chuť chilli a nezůstal jen pal !!!

27271

27274

27275

27275

7. Velké Finále rozmixujeme ještě jednou a plníme do lahviček / skleniček. Pevně uzavřeme a sterilizujme po dobu 20min

27276

Hodí se ke všemu :)
Nenechte se odradit tím, že je to dýně, já do předloni o dýni nechtěl ani slyšet ze školní jídelny si asi všichni pamatujeme dýňový kompot tak asi proto :)
Ale tohle mi fakt chutná. :thumbup:

Jinak recept na Hokaidovou polévku pro normální lidi jak říkám já je stejný jen se nedává mrdkev a chilli stačí jen půlka habanera nedávno sem dělal našim a byl jsem no radši nepsat :)

Jinak vám přeji dobrou chuť a dejte vědět případně co by jste udělali jinak nebo co přidali rád zkusím :angry1:

Re: Hokaido

Napsal: 25 zář 2015 22:35
od skWor
Manželka dělá luxusní dýňovou polévku, ale když přidám mleté habaněro, tak je to úplně luxusní!

Re: Hokaido

Napsal: 25 zář 2015 22:41
od Vasjis
Přesně dodá to tomu tu jiskru :) :firy:

Re: Hokaido

Napsal: 26 zář 2015 13:18
od lobo
Taky dělám v sezoně dýňovou ale tneto recept vypadá lepší než můj, musím tedyy testnout :tiphat: :thanx:

Re: Hokaido

Napsal: 26 zář 2015 13:29
od satana
Taky zkusím....

Re: Hokaido

Napsal: 26 zář 2015 13:47
od miroslav
kdybyste nekdo chtel to prave dynove vzruseni, tak zkuste modre hokaido, nebo obecně vsechny modrosede dyne jsou chutové špičky!

Re: Hokaido

Napsal: 27 zář 2015 09:07
od Vasjis
Jinak se dá místo vody dát vývar kuřecí nebo vepřový a nebo jen uvařit vodu a hodit tam kostku bujonu ( trochu prasárna ale dá se to )

Re: Hokaido

Napsal: 12 lis 2015 09:04
od Camel
tak vcera vyzkouseno s mirnou modifikaci. mel jsem zrovna jen 4ks cerstvych haba red takze at tam neco je, tak jsem navic prihodil 1ks susene jolokie a 3 sladke papriky a tento paprikovy mix jsem pridal uz do faze 3 (restovani), pak jsem misto vody zalil tou varenou vodou s kostkou masoxu. a aroma i kdyz ty haba prosly vetsi tepelnou upravu to neztratilo, spise mi prislo ze se dostalo pri restovani i do te dyne a mrkve :)
chutove velmi povedene. diky za recepis