Stránka 1 z 2

Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 01 črc 2014 10:40
od KutyChillus
Habanero omáčka:

-2 polévkové lžíce olivového oleje
-1 šálek na kostky nakrájené cibule
-6 habanero paprik (dle chuti možno i víc)
-stroužek česneku
-1kg rajčat nakrájených na kostičky
-šálek octa (druh dle chuti)
-2 čajové lžíce soli
-2 polévkové lžíce cukru

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, habanero papriky a česnek. Orestujem dokud cibule nezačne hnědnout cca 4 min. Poté snížíme teplotu a přidáme rajčata, ocet, sůl a cukr.Vaříme za občasného míchání asi 5 min. dokud rajčata nezměknou. Poté vše dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Vzniklou omáčku ještě horkou nalejem do sklenic a uzavřem. Skladujeme v chladnu.


Bhut jolokia omáčka

-3-5ks paprik bhut jolokia
-5 stroužků česneku
-1 celou cibuli
-sůl pepř
-4 mrkve
-jablečný ocet (možno i jiný)

Postup:

V kuchyňském robotu rozmixujeme Jolokie, cibuli, česnek a mrkev.Osolíme, opepříme a přidáme ocet a vodu dle chuti a požadované konzistence. Poté vše asi deset minut povaříme a nalijem ještě horké do sklenic.


TAK AŤ CHUTNÁ!

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 07 říj 2014 19:31
od Sander
Tak Habanero omáčka vyzkoušena. Chutná skvěle. Dělal sem 3 várky, z lemonu, 7 POT Jonah a jalapena. Díky za recept :angry1:

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 30 bře 2017 11:01
od Chose Manuel
Jak dlouho asi tak lze tyhle omáčky ve sklenicích skladovat?

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 30 bře 2017 11:38
od MartinS
Neotevrene klidne 1-2 roky. Hodne zalezi na kvalitnim zavareni a kolik je tam octa a soli, pripadne dalsich konzervantu.
Ale i ocet a sul staci, stejne si clovek za rok udela novou varku.
Otevrene vetsinou je lepsi tak do mesice spotrebovat, ale vydrzi i vice.

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 20 říj 2017 12:24
od Olďas
Díky za recept, vyzkoušena Habanero omáčka. Jednou Habanera a pak s Jalapeňama. Je to opravdu výborné.

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 26 říj 2017 13:45
od kucis
Zdravím, když bych chtěl udělat omáčku z 7pot Brown papriček, co mi doporučíte? Mám cca 20 plodů, děkuji

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 05 lis 2017 08:59
od kucis
Takže vyzkoušeno, omáčky jsou luxusní. Do verze Habanero jsem dal 6x papričku 7Pot Brown a do verze Jolokia jsem dal 5x Carolina Reapper, obě omáčky jsou chuťové vynikající, pal tak akorát. Kdo má radši pálivější, tak bude třeba paprik určitě přidat.

Komu se zdály recepty málo výrazné, tak známý dělal omáčku z Habanero Orange podle tohoto receptu: http://jardikovochilli.cz/recept-na-dom ... ro-omacku/

Omáčka je úplně jiná, jak chuťově tak barevně, možná by stálo za to vyzkoušet...

Re: Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka

Napsal: 14 lis 2017 16:12
od kucis
Takž vyzkoušeno, je lahodná, dal jsem do ni 7x Carolina Reaper....