Domácí chilli omáčky | Habanero , Bhut jolokia omáčka
Napsal: 01 črc 2014 10:40
Habanero omáčka:
-2 polévkové lžíce olivového oleje
-1 šálek na kostky nakrájené cibule
-6 habanero paprik (dle chuti možno i víc)
-stroužek česneku
-1kg rajčat nakrájených na kostičky
-šálek octa (druh dle chuti)
-2 čajové lžíce soli
-2 polévkové lžíce cukru
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, habanero papriky a česnek. Orestujem dokud cibule nezačne hnědnout cca 4 min. Poté snížíme teplotu a přidáme rajčata, ocet, sůl a cukr.Vaříme za občasného míchání asi 5 min. dokud rajčata nezměknou. Poté vše dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Vzniklou omáčku ještě horkou nalejem do sklenic a uzavřem. Skladujeme v chladnu.
Bhut jolokia omáčka
-3-5ks paprik bhut jolokia
-5 stroužků česneku
-1 celou cibuli
-sůl pepř
-4 mrkve
-jablečný ocet (možno i jiný)
Postup:
V kuchyňském robotu rozmixujeme Jolokie, cibuli, česnek a mrkev.Osolíme, opepříme a přidáme ocet a vodu dle chuti a požadované konzistence. Poté vše asi deset minut povaříme a nalijem ještě horké do sklenic.
TAK AŤ CHUTNÁ!
-2 polévkové lžíce olivového oleje
-1 šálek na kostky nakrájené cibule
-6 habanero paprik (dle chuti možno i víc)
-stroužek česneku
-1kg rajčat nakrájených na kostičky
-šálek octa (druh dle chuti)
-2 čajové lžíce soli
-2 polévkové lžíce cukru
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, habanero papriky a česnek. Orestujem dokud cibule nezačne hnědnout cca 4 min. Poté snížíme teplotu a přidáme rajčata, ocet, sůl a cukr.Vaříme za občasného míchání asi 5 min. dokud rajčata nezměknou. Poté vše dáme do kuchyňského robota a rozmixujeme. Vzniklou omáčku ještě horkou nalejem do sklenic a uzavřem. Skladujeme v chladnu.
Bhut jolokia omáčka
-3-5ks paprik bhut jolokia
-5 stroužků česneku
-1 celou cibuli
-sůl pepř
-4 mrkve
-jablečný ocet (možno i jiný)
Postup:
V kuchyňském robotu rozmixujeme Jolokie, cibuli, česnek a mrkev.Osolíme, opepříme a přidáme ocet a vodu dle chuti a požadované konzistence. Poté vše asi deset minut povaříme a nalijem ještě horké do sklenic.
TAK AŤ CHUTNÁ!