Vincent 2020
Napsal: 12 led 2020 15:05
aneb papričky na pánev a grill a chuťově nejzajímavější především baccatum co se ke mě dostalo. počtem odrůd zůstanu asi na stejném čísle jak loni, výrazně ale doufám že vylepším postupy, proměnné a tak i požitek. s potěšením sleduju že nemám problém s přezimováváním. už klíčím.
Pubescens
ROCOTO PÉRON ROJO - /přezimuje/ - opravdu připomíná trochu mýdlovou chuť, ale letos se moc nepředvedlo s úrodou, dostane na nějakém krytějším místě šanci ještě rok, tak je to u Rocot asi fér.
Chinense
NAGA MORICH - /přezimuje/ - možná jedinej superhot, na technické zvýšení pálivosti produktů bude stačit, evidentně je super plodící. nebo na nachytání známých
HABANERO ORANGE DEVIL - /přezimuje/ - cross annuum a chinense, nízká a superplodící. pal sice jen přes 100 000 ale stačí to na jednohubky do jídla, chuť je Habanero. Variantně mám keříček HABANERO ORANGE /přezimuje/ tak uvidíme.
Annuum
PIMIENTA DE PADRON - zralá byla nic moc, zelené snad budou lepší a bude jich hodně
GREEK PEPERONI - osmahnutá byla skvělá, nemůžu se dočkat
SHISHITO - třetí typická grillka
JALAHOT F1 - hodně pálivé Jalapeňo, velmi chutné, zaujalo o hodně víc než Numexky
CAYENNE YELLOW - klasika, žluté varianty všeho u mě tak nějak vítězí
SPANISH YELLOW PEPPER - ne moc pálivá, trochu sladká, skoro akorát, takže široké uplatnění i pro další lidi
??SPARKLER?? - /přezimuje/ ještě nevím, ale do karet jí hraje nízký vzrůst - stačilo by možná jednou za čas dolejt samozavlažovák
BOLIVIAN RAINBOW - bude okraskou, čeká se na Polášek
Baccatum
SUGAR RUSH PEACH - těším se, ale míru sladkosti zatím neznám, škoda že dlouho zraje
AJI LEMON DROP - krásně citronová, ryby, saláty, jasný základ na mnoho let
AJI NEVIM - vzhledově vypadá jak Bolivian Orange, ale při kousnutí připomíná Lemon Drop. možná společně určíme
TREPADEIRA WERNER - kuželovité plody, asi jemně bylinné chuti, ale dobré, přesně si je umím představit plněné sýrem
AJI PERUVIAN RED - /přezimuje/ superplodící, jablečný tón, ta už by mi chyběla
AJI PERUVIAN ORANGE F3 - /přezimuje/ sladko pálivá
AJI FANTASY ORANGE F3 - /přezimuje/ jemně pálivá
??EL ORO ECUADOR?? - zatím spíše náhradník
??BISHOP CROWN?? - zatím spíše náhradník
Pubescens
ROCOTO PÉRON ROJO - /přezimuje/ - opravdu připomíná trochu mýdlovou chuť, ale letos se moc nepředvedlo s úrodou, dostane na nějakém krytějším místě šanci ještě rok, tak je to u Rocot asi fér.
Chinense
NAGA MORICH - /přezimuje/ - možná jedinej superhot, na technické zvýšení pálivosti produktů bude stačit, evidentně je super plodící. nebo na nachytání známých
HABANERO ORANGE DEVIL - /přezimuje/ - cross annuum a chinense, nízká a superplodící. pal sice jen přes 100 000 ale stačí to na jednohubky do jídla, chuť je Habanero. Variantně mám keříček HABANERO ORANGE /přezimuje/ tak uvidíme.
Annuum
PIMIENTA DE PADRON - zralá byla nic moc, zelené snad budou lepší a bude jich hodně
GREEK PEPERONI - osmahnutá byla skvělá, nemůžu se dočkat
SHISHITO - třetí typická grillka
JALAHOT F1 - hodně pálivé Jalapeňo, velmi chutné, zaujalo o hodně víc než Numexky
CAYENNE YELLOW - klasika, žluté varianty všeho u mě tak nějak vítězí
SPANISH YELLOW PEPPER - ne moc pálivá, trochu sladká, skoro akorát, takže široké uplatnění i pro další lidi
??SPARKLER?? - /přezimuje/ ještě nevím, ale do karet jí hraje nízký vzrůst - stačilo by možná jednou za čas dolejt samozavlažovák
BOLIVIAN RAINBOW - bude okraskou, čeká se na Polášek
Baccatum
SUGAR RUSH PEACH - těším se, ale míru sladkosti zatím neznám, škoda že dlouho zraje
AJI LEMON DROP - krásně citronová, ryby, saláty, jasný základ na mnoho let
AJI NEVIM - vzhledově vypadá jak Bolivian Orange, ale při kousnutí připomíná Lemon Drop. možná společně určíme
TREPADEIRA WERNER - kuželovité plody, asi jemně bylinné chuti, ale dobré, přesně si je umím představit plněné sýrem
AJI PERUVIAN RED - /přezimuje/ superplodící, jablečný tón, ta už by mi chyběla
AJI PERUVIAN ORANGE F3 - /přezimuje/ sladko pálivá
AJI FANTASY ORANGE F3 - /přezimuje/ jemně pálivá
??EL ORO ECUADOR?? - zatím spíše náhradník
??BISHOP CROWN?? - zatím spíše náhradník