Stránka 1 z 2

Peperoncini Kotanyi

Napsal: 18 bře 2013 10:09
od OMO
Na trhu je spousta :chilli11: koření a mlýnků obsahující i semínka, tak proč to nevyzkoušet. Sáček koření Peperoncini od Kotanyi.

11609

Malé sušené papričky se stovkou semínek, cena do 20 kaček.

11612

Klíčivost více než dobrá. Nechal jsem si jen 5 rostlinek z důvodu nedostatku místa.11611

11610.

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 22 bře 2013 22:37
od Radek
Som zvedavy, co z toho bude :) tiez som sadil nieco z hypermarketov (Lidl, Kaufland, CBA/SAMA/Nitrazdroj)

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 23 bře 2013 07:40
od Wiking
Je nekde zezadu uvedena zeme puvodu tech papricek????????
(ze zakona to tam musi byt napsano)

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 23 bře 2013 15:32
od dejviik
hezky pekne,presne tyhle papricky pouzivam,ale nezkousel jsem je dat vyklicit,myslel jsem ze to bude k nicem..ale jak vidim tak to zkusim taky:-))

-- 23 bře 2013 15:35 --

země původu je Malawi:-)

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 23 bře 2013 19:37
od OMO
Obal jsem vyhodil už dřív tak přesně nevím co tam píšou, ale někde na polských diskuzích zmiňují, že je to Bird's Eye :chilli11: (Piri Piri). Pěkná kytka http://chiliwiki.fi/index.php?title=Malawi_Bird's_Eye

sklizeň v Malawi :foods:

Obrázek

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 23 bře 2013 21:04
od Wiking
Presne tak. To se to cernousci v Malawi maji.. Ti kdyby dnes prijeli k nam, tak uz to nerozchodi.. (-10°C a to 23.bezna!) Jaro, kde jsi?? :dunno:

Proto jsem se ptal na zemi puvodu. A to hned ze 2 duvodu.
Da se z toho odvodit (i kdyz je to jen hadani, tudiz bez zaruky) odruda a zda bude klicit.
Tyhle ty male piri-piri nebo Bird´s Eye jsou typicke pro Afriku. Nevim proc, ale v prevazne vetsine tam pestuji jen tyhle, kdyz nepocitam nejake chinense v Ugande. Daji se ale poznat svoji specifickou chuti.
Dalsim duvodem bylo to, ze v nekterych zemich sveta, prevazne ale v cele Africe a jihovychodni Asii se papricky susi na slunicku.
Takhle ususene papricky maji skutecne vice ci mene jistou klicivost. Zalezi to na povicero faktorech, ale zhruba si dovolim rici, ze vykliceni techto seminek temer vzdycky klapne (pokud jich ma clovek vice)
Na rozdil od papricek (ke konzumnim ucelum), ktere jsou pestovany v Evrope (a suseny umelym, velmi vysokym teplem) ktere zarucene nevyklici.
Takze takhle se veci maji :pirate2: :pirate: :guitar: je to brnkacka..

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 23 bře 2013 21:40
od OMO
Podle tohoto http://growingchillies.net/easy-to-grow ... ye-chilis/ je to nenáročné :chilli11: na pěstování a snese různé půdy. Proto se jim to v Africe daří pěstovat. To přezemivání do -20°C se mi nějak nezdá, ale kdo ví.

Zajímavé je, že to roznáší ptáci, kteří jsou imunní na Kapsaicin a necítí to co savci :firy:

Re: Peperoncini Kotanyi

Napsal: 25 bře 2013 12:32
od Káša88
Vypadá to trochu jako Zimbabwe Bird. Jsem zvědavý na výsledky :-)