Stránka 1 z 2

Vylouhované chilli papričky

Napsal: 10 úno 2021 13:53
od paprickar123
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali mi můžete poradit nějaké recepty na vylouhované chilli papričky.

Děkuji

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 10 úno 2021 14:38
od Tea Racer
Jak to myslíš vylouhované, snad ne namočené do louhu :-)
Papričky můžeš namáčet do lihu, oleje, atd..

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 10 úno 2021 15:04
od MartinS
Ja treba louhoval papricky ve Finlandia vodce :-) Nedalo se to pit :-D Skoro ani usrkavat. Soused pak daval vzdy par kapek do gulase.

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 11 úno 2021 07:44
od paprickar123
MartinS píše:
10 úno 2021 15:04
Ja treba louhoval papricky ve Finlandia vodce :-) Nedalo se to pit :-D Skoro ani usrkavat. Soused pak daval vzdy par kapek do gulase.
Při cestování po jihovýchodní Asii, kde si poprvé dochutil salát medem s vylouhovanými chilli papričkami v jednom zapadlém bistru v tchajwanském městě Hualien.
Med infuzovaný chilli papričkami na dochucení všech vašich oblíbených jídel.
To jsou citace ze stránek produktu, nemáte tušení, o jakou úpravu chilli papriček by mohlo jít?

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 11 úno 2021 07:45
od paprickar123
Tea Racer píše:
10 úno 2021 14:38
Jak to myslíš vylouhované, snad ne namočené do louhu :-)
Papričky můžeš namáčet do lihu, oleje, atd..
Při cestování po jihovýchodní Asii, kde si poprvé dochutil salát medem s vylouhovanými chilli papričkami v jednom zapadlém bistru v tchajwanském městě Hualien.
Med infuzovaný chilli papričkami na dochucení všech vašich oblíbených jídel.
To jsou citace ze stránek produktu, nemáte tušení, o jakou úpravu chilli papriček by mohlo jít?

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 11 úno 2021 10:10
od Tea Racer
Tak papričky je nejlepší luhovat v suchém stavu, jak v alkoholu, tak v oleji. V medu to také jistě půjde, zkoušel jsem i ocet. Pokud to usušíš, minimalizuješ plesnivění. Například do nálevu na utopence nebo do tofu v nálevu... tam dávám klidně i čerstvé, jelikož se to spotřebuje brzy.

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 11 úno 2021 18:59
od paprickar123
Tea Racer píše:
11 úno 2021 10:10
Tak papričky je nejlepší luhovat v suchém stavu, jak v alkoholu, tak v oleji. V medu to také jistě půjde, zkoušel jsem i ocet. Pokud to usušíš, minimalizuješ plesnivění. Například do nálevu na utopence nebo do tofu v nálevu... tam dávám klidně i čerstvé, jelikož se to spotřebuje brzy.
Dobrý den, na videu ukazovali, že papričky neusušené dávali do velkých plastových sudů, ale nevím, zdali to pak s medem louhovali podle mě to louhovali v něčem jiném, pak vylouhované chilli papričky semleli, dali do medu a vařili na plotně spolu všechno.

Re: Vylouhované chilli papričky

Napsal: 11 úno 2021 21:37
od tydzej
Já dostal před cca. 2ma lety jako dárek toto, vzhledem k českému popisu se to určitě dá sehnat i u nás. Mrkl jsem na net a pan gůgl mi tam vyhodil pár odkazů na naše domácí výrobky.

Jinak to co jsem měl já s Charapitou bylo luxusní žraso, stav papriček mi přišel v medu usušený, stopky ale byly delší a celkem škrábaly při polykání v krku.

56956
56957