Stránka 1 z 2
Vylouhované chilli papričky
Napsal: 10 úno 2021 13:53
od paprickar123
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali mi můžete poradit nějaké recepty na vylouhované chilli papričky.
Děkuji
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 10 úno 2021 14:38
od Tea Racer
Jak to myslíš vylouhované, snad ne namočené do louhu
Papričky můžeš namáčet do lihu, oleje, atd..
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 10 úno 2021 15:04
od MartinS
Ja treba louhoval papricky ve Finlandia vodce
Nedalo se to pit
Skoro ani usrkavat. Soused pak daval vzdy par kapek do gulase.
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 11 úno 2021 07:44
od paprickar123
MartinS píše: ↑10 úno 2021 15:04
Ja treba louhoval papricky ve Finlandia vodce
Nedalo se to pit
Skoro ani usrkavat. Soused pak daval vzdy par kapek do gulase.
Při cestování po jihovýchodní Asii, kde si poprvé dochutil salát medem s vylouhovanými chilli papričkami v jednom zapadlém bistru v tchajwanském městě Hualien.
Med infuzovaný chilli papričkami na dochucení všech vašich oblíbených jídel.
To jsou citace ze stránek produktu, nemáte tušení, o jakou úpravu chilli papriček by mohlo jít?
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 11 úno 2021 07:45
od paprickar123
Tea Racer píše: ↑10 úno 2021 14:38
Jak to myslíš vylouhované, snad ne namočené do louhu
Papričky můžeš namáčet do lihu, oleje, atd..
Při cestování po jihovýchodní Asii, kde si poprvé dochutil salát medem s vylouhovanými chilli papričkami v jednom zapadlém bistru v tchajwanském městě Hualien.
Med infuzovaný chilli papričkami na dochucení všech vašich oblíbených jídel.
To jsou citace ze stránek produktu, nemáte tušení, o jakou úpravu chilli papriček by mohlo jít?
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 11 úno 2021 10:10
od Tea Racer
Tak papričky je nejlepší luhovat v suchém stavu, jak v alkoholu, tak v oleji. V medu to také jistě půjde, zkoušel jsem i ocet. Pokud to usušíš, minimalizuješ plesnivění. Například do nálevu na utopence nebo do tofu v nálevu... tam dávám klidně i čerstvé, jelikož se to spotřebuje brzy.
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 11 úno 2021 18:59
od paprickar123
Tea Racer píše: ↑11 úno 2021 10:10
Tak papričky je nejlepší luhovat v suchém stavu, jak v alkoholu, tak v oleji. V medu to také jistě půjde, zkoušel jsem i ocet. Pokud to usušíš, minimalizuješ plesnivění. Například do nálevu na utopence nebo do tofu v nálevu... tam dávám klidně i čerstvé, jelikož se to spotřebuje brzy.
Dobrý den, na videu ukazovali, že papričky neusušené dávali do velkých plastových sudů, ale nevím, zdali to pak s medem louhovali podle mě to louhovali v něčem jiném, pak vylouhované chilli papričky semleli, dali do medu a vařili na plotně spolu všechno.
Re: Vylouhované chilli papričky
Napsal: 11 úno 2021 21:37
od tydzej
Já dostal před cca. 2ma lety jako dárek toto, vzhledem k českému popisu se to určitě dá sehnat i u nás. Mrkl jsem na net a pan gůgl mi tam vyhodil pár odkazů na naše domácí výrobky.
Jinak to co jsem měl já s Charapitou bylo luxusní žraso, stav papriček mi přišel v medu usušený, stopky ale byly delší a celkem škrábaly při polykání v krku.