Jak poznáte botanickou zralost na sběr semen?
Napsal: 30 črc 2018 08:58
Ahoj přátelé,
jak poznáváte botanickou zralost? Pouze podle finální barvy, nebo i podle jiných indikátorů? Tento víkend jsem sklidil 5ks Ghenghis Khan’s Brain do pasty. Barva už byla týden sytě červená a vypadalo to, že červenější nebude, ani v těch pařákách, který nastaly. Tak jsem si schoval semínka. Teď jsem se kdesi ještě dočetl, že botanicky zralá paprička by měla „odeschnout“ stonkem od rostlinky. Jak to tedy je? Jednalo se o botanickou zralost na sběr semen, nebo jsem měl ještě počkat? Podle čeho poznáte, že jsou zralá semínka? nebo naopak - jak poznám (třeba i v řezu), že paprička zralá pořádně nebyla a že tedy semínka brát raději z jiné?
jak poznáváte botanickou zralost? Pouze podle finální barvy, nebo i podle jiných indikátorů? Tento víkend jsem sklidil 5ks Ghenghis Khan’s Brain do pasty. Barva už byla týden sytě červená a vypadalo to, že červenější nebude, ani v těch pařákách, který nastaly. Tak jsem si schoval semínka. Teď jsem se kdesi ještě dočetl, že botanicky zralá paprička by měla „odeschnout“ stonkem od rostlinky. Jak to tedy je? Jednalo se o botanickou zralost na sběr semen, nebo jsem měl ještě počkat? Podle čeho poznáte, že jsou zralá semínka? nebo naopak - jak poznám (třeba i v řezu), že paprička zralá pořádně nebyla a že tedy semínka brát raději z jiné?