Pikantní Habanero marináda
Napsal: 03 čer 2016 19:08
Takže pánové,
jelikož je čas grilování a já jsem měl a ještě mám trošku volného času, tak jsem hledal nějakou marinádu na maso...
Na českém internetu jsem nenašel nic zajímavého, ale našel jsem na portugalských stránkách jeden receptík. No rozhodl jsem se s Vámi podělit o něj... Právě jsem vyzkoušel a je to opravdu paráda...
Suroviny:
12 stroužků česneku
2 pol lžíce kmínu
1 pol lžíce kurkumy
3 habanero papričky
300 ml olivového oleje
100 ml pomerančového džusu
šťáva ze 3 limetek
100 ml jablečného octa
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Česnek, kmín, kurkumu a papričky utřeme v hmoždíři do jemné hmoty. Zahřejeme si olej tak aby se zahřál, ale nesmí se z něj už kouřit. Přendáme si utřenou pastu do větší nádoby ( v níž budeme nakládat maso ) a zalijeme horkým olejem... necháme 5-10 minut vychladnout... Poté přidáme jablečný ocet, šťávu z limetek a pomerančový džus. Dochutíme solí a pepřem...
A můžeme nakládat maso... Necháme v lednici uležet poté hurá na gril...
Dobrou chuť...
jelikož je čas grilování a já jsem měl a ještě mám trošku volného času, tak jsem hledal nějakou marinádu na maso...
Na českém internetu jsem nenašel nic zajímavého, ale našel jsem na portugalských stránkách jeden receptík. No rozhodl jsem se s Vámi podělit o něj... Právě jsem vyzkoušel a je to opravdu paráda...
Suroviny:
12 stroužků česneku
2 pol lžíce kmínu
1 pol lžíce kurkumy
3 habanero papričky
300 ml olivového oleje
100 ml pomerančového džusu
šťáva ze 3 limetek
100 ml jablečného octa
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Česnek, kmín, kurkumu a papričky utřeme v hmoždíři do jemné hmoty. Zahřejeme si olej tak aby se zahřál, ale nesmí se z něj už kouřit. Přendáme si utřenou pastu do větší nádoby ( v níž budeme nakládat maso ) a zalijeme horkým olejem... necháme 5-10 minut vychladnout... Poté přidáme jablečný ocet, šťávu z limetek a pomerančový džus. Dochutíme solí a pepřem...
A můžeme nakládat maso... Necháme v lednici uležet poté hurá na gril...
Dobrou chuť...