Indonéská marináda (kuřecí)
Napsal: 03 dub 2011 21:50
Indonéská marináda Na 1,75 kg kuřete Marináda na kuřecí maso
Suroviny:
5-7 hlaviček česneku, jemně sekaného
4 jarní cibulky nebo 5 šalotek, krájené
4 lžíce cukrové melasy
strouhaná citronová kůra a šťáva ze 2 citronů
2-3 zelené chilli Jalapeno, jemně sekané
90 ml sojové omáčky
1/2 lžičky turmeriku
1 lžíce mletého koriandru
3 lžíce jemně pokrájeného zázvoru
100 g burských oříšků, drcených
Postup přípravy:
Všechny přísady smíchejte dohromady a přidejte kousky kuřete.
Ponechte 3-4 hodiny, nebo 48 hodin v chladničce, aby se chuť a vůně plně rozvinuly.
Suroviny:
5-7 hlaviček česneku, jemně sekaného
4 jarní cibulky nebo 5 šalotek, krájené
4 lžíce cukrové melasy
strouhaná citronová kůra a šťáva ze 2 citronů
2-3 zelené chilli Jalapeno, jemně sekané
90 ml sojové omáčky
1/2 lžičky turmeriku
1 lžíce mletého koriandru
3 lžíce jemně pokrájeného zázvoru
100 g burských oříšků, drcených
Postup přípravy:
Všechny přísady smíchejte dohromady a přidejte kousky kuřete.
Ponechte 3-4 hodiny, nebo 48 hodin v chladničce, aby se chuť a vůně plně rozvinuly.