Kořeněná mexická marináda (drůběz / vepřové / ryby)
Napsal: 03 dub 2011 20:53
Kořeněná mexická marináda Na 1 kg kuřete, vepřového či ryb, nebo na 750g zeleniny
Marináda na kuřecí (vepřové, rybí) maso
Suroviny:
3 stroužky česneku, jemně sekaného
1 lžíce práškového chilli, lehce opražené a s vodou umícháného v pastu
1 lžíce papriky
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky suchého oregana
2 lžíce piva nebo tequily
šťáva z 1 pomeranče a 1 citronu, nebo 3 lžíce ananasové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
hrubě mletá sůl
Postup přípravy:
Ve skleněné míse utřete ze všech přísad červenou, ostrou pastu.
Vložte maso a nechte marinovat, nejlépe v lednici přes noc.
Marináda na kuřecí (vepřové, rybí) maso
Suroviny:
3 stroužky česneku, jemně sekaného
1 lžíce práškového chilli, lehce opražené a s vodou umícháného v pastu
1 lžíce papriky
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky suchého oregana
2 lžíce piva nebo tequily
šťáva z 1 pomeranče a 1 citronu, nebo 3 lžíce ananasové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce sekaného čerstvého koriandru
hrubě mletá sůl
Postup přípravy:
Ve skleněné míse utřete ze všech přísad červenou, ostrou pastu.
Vložte maso a nechte marinovat, nejlépe v lednici přes noc.