Stránka 1 z 1

Chilli a cierna ribezla

Napsal: 04 črc 2021 20:44
od martin.s
zdar borci
Tento rok mam plnu prdel tychto ciernych bobul , neskusal niekto omacku alebo nieco v kombinacii s chilli?

Re: Chilli a cierna ribezla

Napsal: 05 črc 2021 13:50
od Chozee77
To by mohla být prda 😋 černé rybyzlo je dobrota...😎 No já bych zkusil tak že bych se podíval na jiné racepty a vyměnil ovoce za blek koule 😁 a měl bych i název pro výsledný produkt, nabízí se to samo...bude to asi hodně tmavé, tak by to mohl být Hot Asfalt 😎🤟

Re: Chilli a cierna ribezla

Napsal: 05 črc 2021 13:59
od martin.s
No len vacsinou sa pouziva sladke ovocie ale ribezla cierna je skor kysla ..

Re: Chilli a cierna ribezla

Napsal: 05 črc 2021 16:49
od gandalf
Já jí dělám běžně - jak černou, tak červenou. Výborná!

Re: Chilli a cierna ribezla

Napsal: 06 črc 2021 15:31
od martin.s
Prezradis nejaky recept?

Re: Chilli a cierna ribezla

Napsal: 06 črc 2021 21:52
od gandalf
Nepsal jsem to tady už v minulosti? Nic na tom nemůžeš pokazit - černý/červený rybíz, koření, cukr, chilli. Pokud možno bez vody! Uvaříš, udusíš /chilli nakonec/, rozmixuješ, dáš do sklenic a zavaříš. Nic na tom není. Podle nálady tam můžeš přidat i zázvor, nedá se to pokazit. Musíš ochutnávat a ladit i koření a zapojit fantazii. Někdy jsem dával i rumové aroma, ale opatrně, tekutý kouř - taky opatrně, aby to nehořklo. Parádní zejména ke grilovanému masu. Svěží, sladko-kyselá skvěle doplňuje chuť masa .... Jo, nezapomeň že horká omáčka se zdá ostřejší, po vychlazení "zeslábne".