Stránka 1 z 1

uzení

Napsal: 16 srp 2017 10:47
od Uram
Zdravím, chtěl bych si letos zkusit vyudil svoje Jolikie, máte s tím někdo zkušenosti? Jak dlouho a kolik stupňů udit, udit čerstvá nebo už usušená. Děkuji za jakýkoliv postřeh

Re: uzení

Napsal: 16 srp 2017 13:02
od pan_klobouk
udit je muzes jakkoliv ,tady moc pravidel neni :) 12hodin na 70 stupnu bylo cajk

Re: uzení

Napsal: 16 srp 2017 14:36
od Tea Racer
Sice to není nač se uplne ptáš, ale je i studený kouř..... používa se to trochu jinak :-)
Nebo když nakladam chilli do oleje, sýrů, tofu... používam uzenou papriku taky.

Re: uzení

Napsal: 16 srp 2017 14:39
od oskar69
ja udil v hrnci na grilu :D cca 20 - 30 minut, jako zdroj byly aromaticke hobliny - priste bych je trochu namocil, ale bylo to jen par plodu a hrnec uz na nic jiheno nepouziju.

Re: uzení

Napsal: 03 zář 2017 12:01
od Uram
Diky za odpovedi.A zkusenosti s tekutym kourem? To se suseny papricky nejak potiraji?