Stránka 1 z 12

Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 09:14
od lobo
Tož borci, mám tady jeden exkluzivní recept na nálev na zavařování. Dostal jsem se k tomu receptu, tak, že můj kolega v práci donesl na koštovačku zavařený beranní rohy namixované s Cayene a jinými chilli.

a musim říct, že takovou dobrotu jsem dlouho nejedl jednoznačně nejlepší nálev jaký jsem kdy ochutnal :foods: :angry1: a musím sem hodit rcepis tak tady je :


1L vody
2dc octa
2,5 hrnku cukru
1 malá lžička pepře
1 malá lžička sladké papriky
1 malá lžička kari koření
1 polívková lžíce soli

Přejít varem, nechat vychladnout a po vychladnutí sterilizovat.
:tiphat:

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 18:12
od MartinS
Uvarit, a za tepla nalejt do sklenic s jiz nakrajenymi paprickami(nebo celymi) a obratit dnem vzhuru?
Kazdej to prave dela trochu jinak, takto jsem zavaroval loni ja :-)

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 19:23
od lobo
Přejít varem, nechat vychladnout a po vychladnutí sterilizovat.

A papričky lze nakrájet na kolečka nebo i celý to už je každýho věc :tiphat:

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 21:20
od MartinS
Ja to porad nechapu tak jak to popisujes...
To zalejvas papricky uz vychladnutym? Co presne je pod pojmem sterilizovat?

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 21:28
od Colostomizer
Naplnit, zavíčkovat, dát do zavařovacího hrnce, zavařit a pak dnem vzhůru (volitelné) :) Tvůj systém je jednodušší, ale je tam vyšší riziko, že se to zkazí ...

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 21:34
od BlueShark
Mě tedy nebavilo sterilizovat okurky, tak je taky dělám tak, že je přeleju horkým nálevem.
To co popisuje lobo je zbytečně zdlouhavé, máš-li všechno twist víčka, není co řešit, měl jsem větší úspěšnost resp. stoprocentní oproti tchýni co sterilizovala klasickými...

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 22:58
od lobo
Nedával jsem sem ten recept kvůli způsobu zavarovani ale kvůli exkluzivnimu složení nálevu. Ať si Kazdej zavaruje jak chce. 100% ale doporučuji zavarit. Preliti horkou vodou je hazard ale občas to taky tak udělám když pospicham. :tiphat:

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Napsal: 17 zář 2015 23:06
od MartinS
Ja spis kvuli tomu jak jsou pak papricky krupave kdyz projdou varem? Mam prave dobrou zkusenost s prelitim, ze tam nejsou tak dlouho v tom horku.