Chilli papričky naložené v soli
Napsal: 03 říj 2014 19:57
Naložení do soli je ideálním způsobem, jak uchovat čerstvost, aroma a pálivost chilli papriček. Výsledný produkt má samozřejmě značně slanou chuť, takže se hodí především na vaření, do salátů, do pickles a podobně ...
Potřebujeme papričky dle libosti, zde je směs červeného habanera a Korálu ...
Pokrájíme na plátky ...
Utlučeme sůl ...
A pořádně nasolíme a promícháme ...
Papričky přikryjeme, aby na vzduchu neosychaly, a ponecháme jeden den při pokojové teplotě ...
Na dalších několik dní uložíme do lednice a každý den promícháme. Papriky budou postupně pouštět šťávu ...
Potom papričky přesypeme do uzavíratelné nádoby a umístíme do lednice. Takto ošetřené papriky by měly vydržet až do další sezóny ...
Potřebujeme papričky dle libosti, zde je směs červeného habanera a Korálu ...
Pokrájíme na plátky ...
Utlučeme sůl ...
A pořádně nasolíme a promícháme ...
Papričky přikryjeme, aby na vzduchu neosychaly, a ponecháme jeden den při pokojové teplotě ...
Na dalších několik dní uložíme do lednice a každý den promícháme. Papriky budou postupně pouštět šťávu ...
Potom papričky přesypeme do uzavíratelné nádoby a umístíme do lednice. Takto ošetřené papriky by měly vydržet až do další sezóny ...