Dnes jsem zavěsil svůj první pokus sušení na vzduchu.
Jsem velice zvědav, jak se zadaří. Koupil jsem cca 3,5kg hovězí váleček a ten rozdělil na třetiny.
První část prošla včera sušičkou, snažil jsem se aby bylo usušeno do žvýkava a ne na troud.
Zbytek byl den v cukru, dva dni v soli a dnes koření.
Druhá je zavěšena vpravo a je okořeněna pepř a sladká uzená paprika.
Třetí je směs jemných chilli Ring of fire, Bishops crown, African devill + sladká uzená paprika.
Edit 1.2.2021:
Dnes jsem pomačkal mumie a znatelně na povrchu osychají. Špičky dole jsou už celkem tvrdé.
Vsezved 2021
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2386
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Naposledy upravil 1 dne vsezved; celkem upraveno 1x.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- Lexter
- Stálý člen
- Příspěvky: 1246
- Registrován: 11 dub 2017 08:52
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.
Re: Vsezved 2021
No sakra, moje první reakce byla jaké mumii jsi odsekl prstíky.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 538
- Registrován: 09 led 2020 16:37
- Reputace: 1317
- Obrázky: 0
- Bydliště: Hrhov 216 m n. m.
Re: Vsezved 2021
Nedavno som videl chlapíka na youtube co to dával sušiť velmi podobne zabalene na garnýž k otvorenému oknu...vraj je základ prúdenie vzduchu...inak tento tvoj počin budem sledovať...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1365
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3318
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Vsezved 2021
Bresaola ...no teda ty vydržíš 12měsíců čekat???, Zdá se mi že ty fáčky jsou dost mokrý což bude dýl trvat než vyschnou a pak se bude teprve sušit flákota. Ale to je jen můj názor který vůbec neber v potaz...
Já když motám tak to nechám v klidu přez noc na mřížce oschnout v pokojové teplotě, nic se tomu nestane a i tak je to někdy opruz motat 10-15 kousků.
Já když motám tak to nechám v klidu přez noc na mřížce oschnout v pokojové teplotě, nic se tomu nestane a i tak je to někdy opruz motat 10-15 kousků.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2386
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Máš pravdu, že to je mokrý, ale to je proto, že jsem koření rozmíchal v alkoholu, přesněji řečeno v 50% ginu. Ten se odpaří celkem rychle. Pročetl jsem na netu kdejaký návod a z každého jsem si vzal něco. Doufám, že jsem to tímto způsobem úplně nezabil a že to na konci jenom nevyhodím.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2386
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Včera večer jsem ještě namočil do Lignohumátu vše co nevzešlo. Namočil jsem všechna semínka od daného druhu, protože pokud nevyklíčí žádné, tak je něco v klíčení špatně. V opačném případě mohu sazeničky podarovat a semínka na příště nasušit nová. K čemu mít v zásobě něco, co neklíčí a trápit se další sezonu.
Dále jsem ještě do ligna přihodil Ring of fire, kterou mám rád na chleba s máslem.
Letos už je to poslední kolo s chilli, letos už budu dávat klíčit jen sladké papriky.
Dále jsem ještě do ligna přihodil Ring of fire, kterou mám rád na chleba s máslem.
Letos už je to poslední kolo s chilli, letos už budu dávat klíčit jen sladké papriky.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 781
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2386
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Vsezved 2021
Sezóna se začíná pomalinku rozjíždět. A taky jsem včera na rostlinkách našel asi 3 miniaturní mšice.
Thai orange
Etna peperoncino
Hrabě drákula
Thai orange
Etna peperoncino
Hrabě drákula
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 926
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3000
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Vsezved 2021
Moooc pekny to mas
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů