koniash 2019

Naše pěstitelské snažení v roce 2019
chris
Stálý člen
Příspěvky: 2491
Registrován: 31 kvě 2017 22:15
Reputace: 3908
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b

Re: koniash 2019

Příspěvekod chris » 26 zář 2019 00:42

@MartinS: taky jsem docela skeptický vůči jednorázovce v troubě. Šel bych na to tak, že bych to v troubě řešil v opakovaných seancích. Tj. podobně jako sušení na slunci když některý den svítí a jiný né. Jednou za pár dní na několik hodin do zvýšené teploty, pak nechat den dva v pokojovce, pak opět zvýšená teplota,... prostě aby rozkladné procesy při pokojovce a mizerném proudění vzduchu v bytě nedostali příliš dlouhou dobu na to se rozběhnout.

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 383
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 825
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: koniash 2019

Příspěvekod gyver » 26 zář 2019 08:34

MartinS píše:
25 zář 2019 09:23
Pane mam dotaz, myslis ze by sel ususit takto velky kus i v troube?
Ze bych zkusil nalozit celou veprovou peceni a pak ji zkusit ususit v jednom kuse?
Chapu ze to bude treba 20 hodin v troube na 60°C, ale jit by to mohlo ne?
Mohol by si to skúsiť aj takto, keď bude čas, aj ja sa chystám ...
https://youtu.be/ZDZxVUTV5Yg

Uživatelský avatar
Quentin_Bull_89
Stálý člen
Příspěvky: 1465
Registrován: 09 kvě 2018 17:58
Reputace: 1963
Obrázky: 0
Bydliště: Kypr, Oroklini

Re: koniash 2019

Příspěvekod Quentin_Bull_89 » 26 zář 2019 10:23

To video nevypadá špatně. Akorát 🤔 Hyňo, při jaké teplotě ty to necháváš vysoušet?
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ :chilli11:

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3583
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3850
Obrázky: 0

Re: koniash 2019

Příspěvekod MartinS » 26 zář 2019 14:50

Po tech trech dnech se to osprchuje od te soli nebo jen se sul nejak setre?

Uživatelský avatar
Quentin_Bull_89
Stálý člen
Příspěvky: 1465
Registrován: 09 kvě 2018 17:58
Reputace: 1963
Obrázky: 0
Bydliště: Kypr, Oroklini

Re: koniash 2019

Příspěvekod Quentin_Bull_89 » 26 zář 2019 19:58

Koniash by mohl hodit nějaký univerzální návod. 😊
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ :chilli11:

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 26 zář 2019 22:29

MartinS píše:
26 zář 2019 14:50
Po tech trech dnech se to osprchuje od te soli nebo jen se sul nejak setre?
:tiphat: takže návod:karé odblanit,osušit,nakořenit dle libosti a vložit na cukrové lože,poté celé zasypat cukrem aby maso nebylo vidět,vložit do lednice a čekat dokud cukr nevytáhne z masa šťávu...1-5dní podle velikosti karé,prostě na spodu nádoby bude vlhko jako...když usoudím že je to OK,maso vyjmu z cukru,otřu cukr,rychle opláchnu jablečným octem(hygiena,odstranění zbytku cukru),osuším,znovu nakořením a naložím do solného lože stejně jako do cukru,zase počkám až sůl absorbuje vlhkost z masa,očistím od soli,opláchnu jablečňákem,osuším,překořením,zabalím do bavlněného obvazu,omotám provázkem a oběsím na futra mezi kuchyní a chodbou,do 10ti dnů je hotovo
nádobu používám plastovou s víkem
cukr je nejlepší třtinový hrubý,ale i v obyč krystalu to funguje
sůl hrubozrná mořská nebo lepší,hrubozrná sůl i krystal cukr proto,že se líp čistí a neulpívají a není to potom ani sladké,ani přesolené,sůl i cukr slouží jenom jako pijavice šťávy z masa a konzervanty
mezi kuchyní a chodbou nejsou dveře,je tam trvalý pohyb vzduchu a teplota je mezi 20-25C podle toho jak veleftipná fárá v kamnech :foods: :foods: :foods:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 26 zář 2019 22:30

Quentin_Bull_89 píše:
26 zář 2019 19:58
Koniash by mohl hodit nějaký univerzální návod. 😊
:tiphat: je výše :thumbup:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: koniash 2019

Příspěvekod koniash » 28 zář 2019 13:30

:tiphat: dnes žádné ranní lelkování,hned se šlo chillit
chilli domek si jede to svoje
61869
Brown Bhutlah
61870
takový jakýsi poštěkanec Brainstrain Scorpion Peach
61871
venkovní frňákovníky nad chillidomkem,skoro samé haba
61872
cosi se i ráno natrhalo dolní řada zleva Brainstrain Scorpion,Naganero,Big Black Mama,Dorset Naga,Fatali Orange,prostřední Brainstrain Scorpion Yellow a Peach,2*7Pot Primo Yellow,Naga Morich a Valar Morghulis Yellow pheno,horní řada 7Pot Jonah,7Pot Primo,Trinidad Scorpion Peach,Brown Bhutlah,Jolokia Chocolate
61873
Takže první kolo sběru dokončeno kromě dvou kytek 7 Pot Apocalypse,k těm se musím nějak postupně odpoledne prokousat,Habanera a jemnopalky přijdou na řadu zítra :angry1:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2019“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů