Johny a sezóna 2022

Naše chilli papričky v roce 2022
Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 252
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 716
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Johny4481 » 05 led 2022 12:39

:thanx: Krásný den přátelé azbestových trávících ústrojí :thanx:


Je nejvyšší čas připravit playlist. Nebude toho mnoho a mnoho změn neplánuji.

Capsicum chinense:

TSM
Naga Jolokia
Habanero RED

Capsicum anum:

Jalapeno TAM

Capsicum Frutescens:

Tabasco
Peperonchino


Zatím toho není mnoho.

A jednu otázečku na závěr. Jaké by jste doporučili rajčata pro výrobu domácího protlaku? (nemluvím o kečupu. prostě protlak :thumbup: )


Tak ať to valí :tiphat:
Naposledy upravil 1 dne Johny4481; celkem upraveno 23x.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

Mikymoto
Stálý člen
Příspěvky: 351
Registrován: 05 srp 2021 18:50
Reputace: 1025
Obrázky: 0
Bydliště: Vysoké Mýto

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Mikymoto » 05 led 2022 12:49

Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.

Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 252
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 716
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Johny4481 » 05 led 2022 12:53

Mikymoto píše:
05 led 2022 12:49
Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.
Děkuji
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

Uživatelský avatar
Chose Manuel
Stálý člen
Příspěvky: 241
Registrován: 20 pro 2016 08:03
Reputace: 602
Obrázky: 0
Bydliště: Vlašim

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Chose Manuel » 05 led 2022 15:53

Konečně seznámek co se dá i zapamatovat :) do tý Morugy jdi taky

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2241
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3674
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Bacula » 05 led 2022 22:56

Na protlak bych doporučila keříková rajčata Šejk, případně San Marzano. Ta jsou pozdější, ale výborná.
Bacula


Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 252
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 716
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Johny4481 » 06 led 2022 07:44

Bacula píše:
05 led 2022 22:56
Na protlak bych doporučila keříková rajčata Šejk, případně San Marzano. Ta jsou pozdější, ale výborná.
Děkuji
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 252
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 716
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Re: Johny a sezóna 2022

Příspěvekod Johny4481 » 06 led 2022 07:54

Chose Manuel píše:
05 led 2022 15:53
Konečně seznámek co se dá i zapamatovat :) do tý Morugy jdi taky
No jo, loni toho bylo povícero i Moruga, ale nenašel jsem pro ni ve své kuchyni uplatnění. Na mě už je to moc. Ecuadorian devils breath se stejnou pálivostí jako Habanero jsem odstranil z důvodu chuti. Haba je chutnější. A místo beranů už budou jen Jalapeňos.

Taky omezím počet rostlinek. Neměl jsem tolik času na zpracování. Něco jsem zavařil, něco nasušil, Pár dávek švestkové omáčky jsem udělal ale, spousta čekala na zpracování v lednici. Bylo toho dost. O čerstvé nikdo zájem neprojevil. I když jsem něco plodů rozdal, tak toho spousta skončilo na kompostu a to mi trhá srdíčko. :no: :no: :locked:
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2022“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů