Deadbullovo chilli 2019

Naše pěstitelské snažení v roce 2019
Uživatelský avatar
Deadbull
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: 15 led 2019 13:58
Reputace: 163
Obrázky: 0
Bydliště: Plzen

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Deadbull » 05 srp 2019 16:05

Super, díky za rady. Určite zkusim. Už ted mi tečou sliny :)
:firy: Není nad domácí :jalapeno:

Uživatelský avatar
Quentin_Bull_89
Stálý člen
Příspěvky: 1465
Registrován: 09 kvě 2018 17:58
Reputace: 1963
Obrázky: 0
Bydliště: Kypr, Oroklini

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Quentin_Bull_89 » 06 srp 2019 06:36

Deadbull píše:
05 srp 2019 13:52
Quentin_Bull_89 píše:
04 srp 2019 08:02
No kamaráde, máš to výstavní... a to haba, to je mazec. 👌 Koukám, že se Sparklerem máme stejné plány, mám 6 kytek (mimo jiné i 4x Demon Red) a taky půjdou do láku, k pivu to bude lahůdka, obzvláště když se naloží do kari nálevu.
Ten kari nalev by mě zajimal, najdu ho tady nekde? Btw ten Demon Red je silnejsi nebo ma jinou chut? Ten sparkler co jsem chutnal tak kopne a pak uz jen trochu hřeje,ale jinak mi chutna. Nasekal jsem si jeden do misky okurkoveho salatu a mělo to šmrnc :) jsem zvedavy když ho naložim. Jo a trhas to postupne nebo to nechas vsechno dozrat a pak najednou?
Koukám, že Petr mě předběhl s tím odkazem na nálev. Jinak trhám průběžně a rovnou zavařuji. Při tom objemu kytek to vždycky alespoň jednu dvě skleničky dá. Ten Demon Red je slabší než Sparker, obdoba Pequin Mixu, má dost semínek, což mi za syrového stavu moc nechutná, po zavaření dobrota.
„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ :chilli11:

Uživatelský avatar
Deadbull
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: 15 led 2019 13:58
Reputace: 163
Obrázky: 0
Bydliště: Plzen

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Deadbull » 07 srp 2019 20:04

Dnes jsem si připravil svůj domácí burger. Zatím si každý oblizoval prsty tak jsem si řekl že se podělím. Základ je pomleté hovězí maso.
Do masa přidávám sůl, pepř, sušený česnek, nakrájenou petržel, sušené chilli ( + tam občas hodím trochu grilovacího koření, koření na steak, proste co mám po ruce :D ) Všechno dobře přemíchat a hlavně ochutnat - já si vezmu malý kousek masa, ochutnám jestli je dost dosolene, dokořenené a vyplivnu jelikož je to syrové maso. Asi by mě to nezabilo ale tak mě to učil strejda když jsme na zabíjačce dělali klobásy. Pokud je to OK stačí udelat velkou placku a jde se na věc. Placku delám tak 2 cm širší než housku, ona se mrcha zmrskne.

Nejdříve si na trochu oleje osmažím housky, to je základ aby to křupalo, bez oleje se jenom vysuší. Chce to udelat trochu jako topinku
60241

Pak na tu panev hodím to maso - já to peču tak 4-5 minut z každé strany
60242

Housky namažu - spodek hořčice, vrch kečup
60243

Na to Dám to maso, nekde jsem videl že nejdřív daj salát a pak maso, a všechna ta štáva z masa teče po salátu mimo. Tak to dávám na housku a štáva z masa teče do housky. Mňamka.
60244

Na a pak už jenom doplňky - Salát
60245

Rajče
60249

Cibule a nasekaný Spárkler, aby to zahřálo,
60250

Hotovo
60251

Hodne lidí si burger spojí z McDonaldem, ale třeba tam bych nevlezl a od burgeru to má hodne daleko. Kdo tohle zkusí tak si to zamiluje. Doma jsem to delal žene, máme, ségře a všichni říkali jak si daj jenom kousek (asi aby neurazili) no a až si kousli tak se jim rozsvítili oči a hezky to dojedli a ješte si libovali. Doporučuju vyzkoušet :D
:firy: Není nad domácí :jalapeno:

Uživatelský avatar
Chozee77
Stálý člen
Příspěvky: 1513
Registrován: 11 bře 2017 13:45
Reputace: 2847
Obrázky: 0
Bydliště: Prostějov 223m n.m.

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Chozee77 » 07 srp 2019 20:15

Pěkný foto manuál 😋🤟😎
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...🤟😎 Jára Da Cimrman

Uživatelský avatar
JanaK
Stálý člen
Příspěvky: 219
Registrován: 02 srp 2018 08:41
Reputace: 615
Obrázky: 0
Bydliště: Prostějov

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod JanaK » 08 srp 2019 07:47

:respect: Pěkný návod - dělám podobně jen nad pořadím vrstev jsem ještě nepřemýšlela, dávám jak mi to padne pod ruku ale příště si na to dám pozor :thumbup:

Mne starý vesnický zabíjačkový řezník učil jen olíznout prst, kterým se maso míchalo a sůl musí být rozeznatelná - maso není potřeba ani ochutnávat ani jíst. Když dělám větší várku, raději dám malou lžičku směsi na pánvičku a trošku opeču - mám pak kopec degustátorů a kritiků na dochucení :thumbup: Přesto u hovězího to syrové asi nevadí, u vepřového je to rizikovější a u kuřecího vysloveně hazard.

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Erben61 » 08 srp 2019 08:37

Zdar chlape. Udělal jsi mi radost svým foto návodem na svačinku v podobě domácího burgru. Já bych klidně vynechal ten importovanej název a musím říct, že jakýkoliv karboš z kvalitního mletého, nezáleží na složení, když se dobře dochutí a doplní rajčátkem je v housce chuťovka. Ostatně kdyby ses zeptal mých, dnes už dospělých dětí co bylo jedno z jejich nejoblíbenějších jídel......Jinak ti to pěkně šlape, to Habanero orange vypadá dost dobře, možná bych si od tebe vzal semínka a výměnou tě navedu na vynikajicí papriku, která mě letos hodně baví a tou je Czech Black, bezproblémová, roste, průběžně plodí a chutná právě na křoupání k večeři ,ať se odbydeš studenou, nebo hodíš kus masa na pánev a mezi chleby. Zrovna včera jsem dostal cca kilo a půl rajčat od domácího a tak jsem ještě kilo přikoupil a pár kapií a budu dnes vařit jednu omajdu. V sobotu jedu na pár dní do Budějic cca týden budu mimo Plzeň, ale po návratu musím rychle ještě tak dvě omáčky zmáknout na Vypalovák, tak bych si od tebe případně vzal nějaké ty přebytky výměnou za omáčky.
Ještě jednu věc, neber to jako výtku, nebere ti hlava jak to ta rostlina utáhne tolik plodů, tak věř, že by jí možná pomohlo trochou hlíny přihrnout kořeny, stává se mi to taky a v poslední době to důsledně hlídám a přihrnuji. ;-)
60110
Na závěr hodně zdaru, ať se ti daří a doufám, že najdem chvilku a pokecáme atd. :thumbup: :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Deadbull
Stálý člen
Příspěvky: 66
Registrován: 15 led 2019 13:58
Reputace: 163
Obrázky: 0
Bydliště: Plzen

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Deadbull » 08 srp 2019 11:22

Erben61 píše:
08 srp 2019 08:37
Zdar chlape. Udělal jsi mi radost svým foto návodem na svačinku v podobě domácího burgru. Já bych klidně vynechal ten importovanej název a musím říct, že jakýkoliv karboš z kvalitního mletého, nezáleží na složení, když se dobře dochutí a doplní rajčátkem je v housce chuťovka. Ostatně kdyby ses zeptal mých, dnes už dospělých dětí co bylo jedno z jejich nejoblíbenějších jídel......Jinak ti to pěkně šlape, to Habanero orange vypadá dost dobře, možná bych si od tebe vzal semínka a výměnou tě navedu na vynikajicí papriku, která mě letos hodně baví a tou je Czech Black, bezproblémová, roste, průběžně plodí a chutná právě na křoupání k večeři ,ať se odbydeš studenou, nebo hodíš kus masa na pánev a mezi chleby. Zrovna včera jsem dostal cca kilo a půl rajčat od domácího a tak jsem ještě kilo přikoupil a pár kapií a budu dnes vařit jednu omajdu. V sobotu jedu na pár dní do Budějic cca týden budu mimo Plzeň, ale po návratu musím rychle ještě tak dvě omáčky zmáknout na Vypalovák, tak bych si od tebe případně vzal nějaké ty přebytky výměnou za omáčky.
Ještě jednu věc, neber to jako výtku, nebere ti hlava jak to ta rostlina utáhne tolik plodů, tak věř, že by jí možná pomohlo trochou hlíny přihrnout kořeny, stává se mi to taky a v poslední době to důsledně hlídám a přihrnuji. ;-)
60110
Na závěr hodně zdaru, ať se ti daří a doufám, že najdem chvilku a pokecáme atd. :thumbup: :wave: :tiphat:
Klidne napiš, vypadá to tak že rajčat bude dost tak kilo dva tři by neměl být problém. Ten Czech Black bych určite rád zkusil a seminka habanera klidne poskytnu, to by neměl být problém. jinak co se týče tech kořenů tak to mi říkal už i tchán že je mám přihrnout. Problém je že ta kytka je strašne malá a když jsem jí sadil měla tak 8 pater ale neměla ani 15 cm. když jsem jí dal do hlíny tak listy leželi na zemi. proste níž to nešlo a i když se to nezdá tak je přihruntá a je jakoby na kopečku. Ale ješte jí tedy přihrnu víc :) A taky nejak zafixuju, nekde jsem četl že se ráda láme, to by byla škoda.
Každopádne pak se ozvi až budeš potřebovat rajský, když budou tak klidne dám.. :wave:
:firy: Není nad domácí :jalapeno:

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Deadbullovo chilli 2019

Příspěvekod Erben61 » 08 srp 2019 14:27

Jasně, je vidět že je extrémně nízká.Některý kytky to takhle mají, prostě se rozhodnou neztrácet čas růstem nahoru a nasadí plody hned jak trochu zesílí po přesazení.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2019“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti