Chozee77-druhá s.2018
Re: Chozee77-druhá s.2018
Hele, uvidíš. Já takle zkoušel i boční výhony z konce sezony a má to docela uspěšnost.
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Chozee77-druhá s.2018
Díky Pedro za rady..
Zkusím to..tedy jestli se ten skalp v té vodě vzpamatuje
A když bych mohl poprosit...
Na nějaký stručný postup jak na to řízkování...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
Re: Chozee77-druhá s.2018
Já to zkusil dvěma způsoby.
1) seřízl jsem řízek, otrhal téměř všechny lístky a dal do zemny. Zalil a přlopl sklenicí.
2) seřízl jsem řízek a nechal ho pustit kořeny ve sklenici s vodou. Vodu je potřeba občas měnit.
Co se týká úspěšnosti, tak zhruba stějné.
Jinak na foru je to tady hezky popsané několikrát...tak prohlídni a uvidíš. Mám jen obavy, aby jsi nedopadl jako já, že mi pak stálo doma několik řízků z různých kytek...byla to docela zabava, ale manželka to viděla jinak
zacatecnicky-koutek/topic890.html?hilit ... %A1n%C3%AD
post49294.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p49294
post11738.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p11738
post12176.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p12176
1) seřízl jsem řízek, otrhal téměř všechny lístky a dal do zemny. Zalil a přlopl sklenicí.
2) seřízl jsem řízek a nechal ho pustit kořeny ve sklenici s vodou. Vodu je potřeba občas měnit.
Co se týká úspěšnosti, tak zhruba stějné.
Jinak na foru je to tady hezky popsané několikrát...tak prohlídni a uvidíš. Mám jen obavy, aby jsi nedopadl jako já, že mi pak stálo doma několik řízků z různých kytek...byla to docela zabava, ale manželka to viděla jinak
zacatecnicky-koutek/topic890.html?hilit ... %A1n%C3%AD
post49294.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p49294
post11738.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p11738
post12176.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p12176
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Chozee77-druhá s.2018
Pedro píše: ↑10 čer 2018 13:05Já to zkusil dvěma způsoby.
1) seřízl jsem řízek, otrhal téměř všechny lístky a dal do zemny. Zalil a přlopl sklenicí.
2) seřízl jsem řízek a nechal ho pustit kořeny ve sklenici s vodou. Vodu je potřeba občas měnit.
Co se týká úspěšnosti, tak zhruba stějné.
Jinak na foru je to tady hezky popsané několikrát...tak prohlídni a uvidíš. Mám jen obavy, aby jsi nedopadl jako já, že mi pak stálo doma několik řízků z různých kytek...byla to docela zabava, ale manželka to viděla jinak
zacatecnicky-koutek/topic890.html?hilit ... %A1n%C3%AD
post49294.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p49294
post11738.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p11738
post12176.html?hilit=%C5%99%C3%ADzkov%C ... %AD#p12176
Pedro díky za návody..určitě prostuduju
.
Teď to je ve vodě a zdáse že se to probírá..
Tak jestli bude redy tak něco zkusím..
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Chozee77-druhá s.2018
Zdravím všechny chillifanoušky
Dnes do svého vlákna přidám jen pár fotek...
Okolo kterých se teď točil celý víkend a pondělí...
Sice se to netýká přímo papriček,ale snad to nebude nikomu vadit...
Byla to letošní první sklizeň..a to z třešně co máme na zahradě..
Po dvou letech co nám třešně v květnu zmrzli a nebylo ani na lívanec..tak letos to všechno vynahradila...
Bylo toho pryvela... známí si chodili s plnými koši...a ještě toho zůstalo tolik že sem se rozhodl..Pro svojí další životní premiéru..
A to zkusit vyrobit vlastní domácí Třešňovici...
Jelikož sem neměl o tom ani páru a žádné vybavení..tak sem si pozval na pomoc kamaráda.co má tuto problematiku jak se říká v malíku...
Tak po napasení rodiny a znamích čerstvímy...po upečení lívance...po úmorném vypeckování a následném uvaření 25 sklenic marmelády..tak sme se s kamarádem vrhli na trhání do bečky...
Zabralo nám to půl dne trhání a šrotování pomocí vrtačky a vrtulky na mýchání stavebního lepidla..samozřejmě že ta vrtulka slouží jen na přípravu kvasu...ale cca100 litrů čistého majču tedy kvasu se nám podařilo vyrobit...
Na aktivaci kvašení sem z cukru udělal syrup a vmýchal do rozemleté majdy...
To mi také někdo už nevím kdo poradil...že ta pálenka pak neškrábe v krku a je pěkně kulatá...
Tak první...tu nejnáročnější fázi mám za sebou..a teď se uvidí...
Hlavní důvod proč sem se k tomu odhodlal..když osobně slivovici moc neholduju...je ten,.že když se to povede a bude opravdu dobrá..tak bych ji chtěl schovat až na svatby svých dvou dcer...
Tak si říkám... že taková třeba 15.letá Třešňovice..to už bude pak veliká dobrota..
Tak snad se to povede a když ano tak určitě poreferuji..a něco bych si samozřejmě dal bokem a po letošní chilli sezóně bych tu Třešňovici vytunil nějakou moc dobrou papričkou... No asi dvěma
To bude dnes tak asi vše a určitě co nevidět...zase postnu co nového v pekelné zahrádce...
Takže...
chilli čest a palu zdar!
Dnes do svého vlákna přidám jen pár fotek...
Okolo kterých se teď točil celý víkend a pondělí...
Sice se to netýká přímo papriček,ale snad to nebude nikomu vadit...
Byla to letošní první sklizeň..a to z třešně co máme na zahradě..
Po dvou letech co nám třešně v květnu zmrzli a nebylo ani na lívanec..tak letos to všechno vynahradila...
Bylo toho pryvela... známí si chodili s plnými koši...a ještě toho zůstalo tolik že sem se rozhodl..Pro svojí další životní premiéru..
A to zkusit vyrobit vlastní domácí Třešňovici...
Jelikož sem neměl o tom ani páru a žádné vybavení..tak sem si pozval na pomoc kamaráda.co má tuto problematiku jak se říká v malíku...
Tak po napasení rodiny a znamích čerstvímy...po upečení lívance...po úmorném vypeckování a následném uvaření 25 sklenic marmelády..tak sme se s kamarádem vrhli na trhání do bečky...
Zabralo nám to půl dne trhání a šrotování pomocí vrtačky a vrtulky na mýchání stavebního lepidla..samozřejmě že ta vrtulka slouží jen na přípravu kvasu...ale cca100 litrů čistého majču tedy kvasu se nám podařilo vyrobit...
Na aktivaci kvašení sem z cukru udělal syrup a vmýchal do rozemleté majdy...
To mi také někdo už nevím kdo poradil...že ta pálenka pak neškrábe v krku a je pěkně kulatá...
Tak první...tu nejnáročnější fázi mám za sebou..a teď se uvidí...
Hlavní důvod proč sem se k tomu odhodlal..když osobně slivovici moc neholduju...je ten,.že když se to povede a bude opravdu dobrá..tak bych ji chtěl schovat až na svatby svých dvou dcer...
Tak si říkám... že taková třeba 15.letá Třešňovice..to už bude pak veliká dobrota..
Tak snad se to povede a když ano tak určitě poreferuji..a něco bych si samozřejmě dal bokem a po letošní chilli sezóně bych tu Třešňovici vytunil nějakou moc dobrou papričkou... No asi dvěma
To bude dnes tak asi vše a určitě co nevidět...zase postnu co nového v pekelné zahrádce...
Takže...
chilli čest a palu zdar!
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: Chozee77-druhá s.2018
Jojo, letos bude veselý a sladký rok závdavek za ten minulý, kdy vśechno umrzlo máme s tátou 200 litrů vymazlenýho luxusního kvasu
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
Re: Chozee77-druhá s.2018
Hele, vděl jsi u Erba jak se mu chytil řízek? Já musím jen smeknout...
venkovni-galerie-pestovani-chilli/erbov ... 7-144.html
venkovni-galerie-pestovani-chilli/erbov ... 7-144.html
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Chozee77-druhá s.2018
Díky Pedro. Ono to řízkování je taky loterie, trochu taky o zkušenosti a o pár neúspěšnejch pokusech. Dá se ale říct, že v tuhle dobu, je ještě dost dobrej čas, kdejakou ulomenou větev seříznout, namočit do stimulaxu nechat chvíli zaschnout a pak to zbavím některých listů a výhonků a dám do vody. Žádná velká věda, řekl bych že dva ze tří pustí kořínky a stejný poměr pak se chytí minimálně potom, co se to dá do substrátu. Podle mých zkušeností, třeba k podzimu už ten potenciál dost klesá. Jsou frajeři, kteří řízkují rostliny běžně, zachová se čistota odrůdy a taky se dává přímo do substrátu dokonce i jiných médií. Já to dělám tak nějak postaru, co jsem okoukal od mámy, když množila kytky.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů