Zdar všem. Tak v neděli po ránu koukám na fórum a ejhle, vlákno k Vypalováku. Jak všichni zúčastnění a možná i pozorní sledovatelé víte, moje maličkost je tam tak trochu přes vaření. A to není jen chilli con carne, ale i spousta jídla pro nás pořádající. Byly tady taky zmíněny vztahy mezi ,,dělníky" vypalováku a nálady, třenice a nervozity. Chci vás ujistit, že opět rád přiložím ruku k dílu a poskytnu své zkušenosti. Ale abych nebyl za protivnýho dědka pobíhajícího mezi dvěma stanovišti se sporáky a pokřikujícící možná i oplzlé odpovědí na velevtipné narážky přísedících, potřeboval bych s něčím pomoc. Například první rok jsme vařili 100 porcí con carne, vloni bych to odhadl na téměř dvojnásobek. A vaření okolo je taky více jak přibývájí lidé podílející se na organizaci. V hasičském areálu a v Sovičce je sice postačující zázemí, není však nafukovací, s trochou organizace a improvizace se ale dá vaření zvládnout. Bezvadný je nový gril a perfektní byl vloni i zapůjčený ohřívací výdejní box. Čeho je nedostatek a co komplikuje práci je nedostatek nádobí, větších hrnců, kastrolů, pekáčků, ale třeba i velké síto, naběračky co domácnost dala........
Tímto chci říct, že by nebylo od věci se tomuto trochu pověnovat, jistě máte mnozí, zvláště kulinářští kutilové zvláště z vesnic, různé věci ze ,,zabíjaček" a kdo tam jedete autem, šlo by přihodit.
Samozřejmě, že je spousta času, ale.......jak uvedl Lobo v úvodu čas letí a to prosím neuvěřitelným způsobem
Žopský Vypalovák vol.3
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Nic pres koleno nelamu, vyreste si to, jak uznate za vhodne obhajovat se tu nebudu. Kazdopadne dorazim klidne jako divak.
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Ahoj Erbe,
co se vylepšení nádobí na přípravu a výdej Tvých supedobrých chillivěcí týče, mám možnost ze svého "zabijačkového období" poskytnout : velký hrnce, naběračky, velký mísy,kopistě a velký ceďák.
co se vylepšení nádobí na přípravu a výdej Tvých supedobrých chillivěcí týče, mám možnost ze svého "zabijačkového období" poskytnout : velký hrnce, naběračky, velký mísy,kopistě a velký ceďák.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Erben61 píše: ↑27 led 2019 09:24Zdar všem. Tak v neděli po ránu koukám na fórum a ejhle, vlákno k Vypalováku. Jak všichni zúčastnění a možná i pozorní sledovatelé víte, moje maličkost je tam tak trochu přes vaření. A to není jen chilli con carne, ale i spousta jídla pro nás pořádající. Byly tady taky zmíněny vztahy mezi ,,dělníky" vypalováku a nálady, třenice a nervozity. Chci vás ujistit, že opět rád přiložím ruku k dílu a poskytnu své zkušenosti. Ale abych nebyl za protivnýho dědka pobíhajícího mezi dvěma stanovišti se sporáky a pokřikujícící možná i oplzlé odpovědí na velevtipné narážky přísedících, potřeboval bych s něčím pomoc. Například první rok jsme vařili 100 porcí con carne, vloni bych to odhadl na téměř dvojnásobek. A vaření okolo je taky více jak přibývájí lidé podílející se na organizaci. V hasičském areálu a v Sovičce je sice postačující zázemí, není však nafukovací, s trochou organizace a improvizace se ale dá vaření zvládnout. Bezvadný je nový gril a perfektní byl vloni i zapůjčený ohřívací výdejní box. Čeho je nedostatek a co komplikuje práci je nedostatek nádobí, větších hrnců, kastrolů, pekáčků, ale třeba i velké síto, naběračky co domácnost dala........
mno,trochu jsem nad tím koumal,a aby jsi měl v kuchyni na sovičce víc klidu a prostoru,tak by se dala spousta věcí přesunout ven....dlouhé vary,táhnutí a tak,že by se v hlavní kuchyni řešil jen start a dochucení,testuju takové venkovní skládací mobilní kamínka na pelety,zatím to funguje nad očekávání,takže to by odlehčilo provozu v hlavní laboratoři a bylo by tam hlavně poklidno a krapet menší provoz...což by zřejmě i zklidnilo situaci...moc místa tam fakt není
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4878
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Žopský Vypalovák vol.3
a jakýsi vercajk do laboratoře se najde,mám nějaký velehrnec,prkénko velikosti letiště Praha,naběračku na 5lt čehokoliv,vařechu na Velikonoční mrskání zlobivých bab a tak
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Věděl jsem, že se někdo a něco najde. Diskuze je rozpoutána nebráním se nápadům, vše můžem zvážit a probrat.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Já, ač teď bydlím pár let na venkově v baráku, nemám bohužel nic vhodně velkého. Jen klasické kuchyňské nádobí a příslušenství. To samo můžu vzít. Ale třeba takovou zabijačku jsem viděl až u Baronka v Holešově. Taková ostuda...
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2241
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3673
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Žopský Vypalovák vol.3
Mám jeden obří kastrol, mohu přivézt. Pokud by byl zájem, uvařím polévky, držkovou a bramborovou.
Bacula
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů