Vsezved 2021

Naše pěstitelské snažení v roce 2021
Uživatelský avatar
Lexter
Stálý člen
Příspěvky: 1246
Registrován: 11 dub 2017 08:52
Reputace: 1300
Obrázky: 0
Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod Lexter » 30 led 2021 11:43

Ty už máš takové stromy jo? Mě teprve po kouskách lezou. :thumbup:
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This

Uživatelský avatar
accuface
Stálý člen
Příspěvky: 822
Registrován: 01 led 2019 19:39
Reputace: 2807
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod accuface » 30 led 2021 13:57

Tož pěkné rostliny máš, hezky ti to jede :-).

Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod Jacopo.F. » 03 úno 2021 08:43

To jsou krásný rostliny! :respect:

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 775
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2350
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod vsezved » 13 úno 2021 14:55

Tak sušení při pokojové teplotě se nezdařilo. V místech, kde byla mumie svázaná provázkem to začalo plesnivět a i na konci, kde bylo maso nejširší a zřejmě i nejmenší průvan.

Zřejmě zkusím poladit sušičku, aby šlo vypnout topení, aby dělala pouze průvan bez příhřevu. Momentálně má suška nejnižší teplotu ohřevu 35℃. Další pokus bych zkusil raději v sušičce.

Barva i vůně super, škoda té plísně. Foto je druhého kousku ze strany, která zrovinka vypadala nenapadená. Takhle maso vypadá po 18 dnech, takže schnutí probíhalo dobře. Asi to chtělo na začátku solí a cukrem trošku víc odvodnit a též nechat před zabalením den oschnout a nebalit do obvazu vlhké (ikdyž vlhké od 50% ginu).


713277132571326
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

Kuki058
Stálý člen
Příspěvky: 538
Registrován: 09 led 2020 16:37
Reputace: 1317
Obrázky: 0
Bydliště: Hrhov 216 m n. m.

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod Kuki058 » 13 úno 2021 15:20

Mňamky :angry1:

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod Pedro » 13 úno 2021 15:39

Ahoj.
Hele, maso parádní...a jen napíšu, jak suším já.
Maso (většinou kotletu) odblaním, dám do nádoby a zasypu 1kg cukru. Nádobu dám do lednice (většinou na dva dny). Za dva dny vyndám, opláchnu a dám opět do nádoby. Zasypu 1kg mořské soli a dám zase do lednice. Podle toho jak pustí vodu, tak na den - dva. Pak opláchnu a nechám oschnout (nebo osuším). Používám suchou směs koření ve které důkladně obalím. Pak do obinadla, provázek a na garnýž k ventilačce. Nejde ani o prodění vzduchu, jako že tam nejmíň překáží...za 12-14 dní je to super bašta.
Suším takhle při pokojové teplotě kdykoli v roce. Bez ohledu na pokojovou teplotu. A jako detail...bydlím v paneláku, takže suchý byt bez nějakého velého pohybu vzduchu.
PS: Ale je tu samostatné vlákno na sušené maso a tam to popisují větší kapacity. Třeba Velkovezír Koniash a sám big boss Baron :thumbup: :respect:

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 775
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2350
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod vsezved » 13 úno 2021 16:39

@Pedro

Myslím, že jsem opravdu málo odvodnil. Jak jsem četl všemožné návody, tak se mi nějak vykouřilo jaké množství cukru a soli přidat a že cukr i sůl nemá být na jemno, ale hrubší krystalky. Po cukru jsem vylil dost vody ale po soli skoro žádná. To, že plíseň byla v místě pod provázkem mne v tomto utvrzuje.

To vlákno o sušení jsem samozřejmě procházel, ale příliš potřebných detailů jsem tam nenašel. Jo bydlím v domě a s tou vlhostí je to zcela jiné, než když jsem byl v paneláku, proto do průvanu.

Edit:
Po dalším studiu jsem zjistil, že ještě nesmím provázek ani gázu tolik utahovat.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 775
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2350
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Vsezved 2021

Příspěvekod vsezved » 14 úno 2021 15:14

Pomalu se mi to rozjíždí. Z lenosti jsem vytáhl světlo až tento týden a proto jsem zvolil variantu "brod".

Přesazené
71343

Ještě chvilku si v jiffech počkají
71345

První pěstování Mochyné peruánské
71346
Naposledy upravil 1 dne vsezved; celkem upraveno 14x.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.


Zpět na „Co jsme pěstovali v roce 2021“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host