Gandalf 2018

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod BlueShark » 25 črc 2018 21:18

Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily :) Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy :)
V nejhorsim pouziju ostruziny :)

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod gandalf » 25 črc 2018 21:20

Jo, černej a dnes jsem dělal dalších 20 lahviček. Mám spoustu ovoce, tak s tím něco musim dělat.

Uživatelský avatar
gyver
Stálý člen
Příspěvky: 383
Registrován: 27 říj 2017 12:16
Reputace: 825
Obrázky: 0
Bydliště: Novohrad 219m n.m.

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod gyver » 25 črc 2018 21:38

BlueShark píše:
25 črc 2018 21:18
Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily :) Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy :)
V nejhorsim pouziju ostruziny :)
Kolko prosim ta davas cukru a kys.citronovej na tie ribezle? Robis tak aj ine bobulky okrem ribezlia ? Vdaka

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod BlueShark » 25 črc 2018 21:46

gyver píše:
25 črc 2018 21:38
BlueShark píše:
25 črc 2018 21:18
Krása jako vždy, ten rybíz si dával černej? Já teď měl dost ze zahrady, tak jsem rozmichoval s cukrem a kyselinou citronovou a budu to mit ve sklenicich v lednici, vydrzi to az rok bez vareni a je to strasne dobry, deti se zblaznily :) Tak snad mi neco zbyde do nejake majdy :)
V nejhorsim pouziju ostruziny :)
Kolko prosim ta davas cukru a kys.citronovej na tie ribezle? Robis tak aj ine bobulky okrem ribezlia ? Vdaka
Delam to poprve, nacetl jsme si to na internetu, diky pektinu, ktery obsahuje rybiz nemusis pouzivat gelfix. Kilo na kilo cukru. Kyselinu jsem dal trosku jen, to napadlo mem kupodivu cernej rybiz byl sladsi tak aby byl zase kyselejsi :)
Kdyby nekdo mel zkusenost, treba nam sem napise jak je to s jinym ovocem, zdali to jde, prijde mi ze ne...
Myslim ted udrzovani ovoce s cukrem bez vareni, aby melo maximalni bomby...
Je to lahoda...

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod gandalf » 25 črc 2018 21:56

Cukr podle chuti, chemii žádnou. Je to jednak stabilizovaný cukrem a ještě sterilizovaný, tak to nemusí být ani v chladničce. Používám ovoce, které je po ruce :-). Příště prubnu čistě rynglovou /láme mi to větve/. Můžeš tam dát borůvky, ostružiny, co tě napadne + koření. Nejprve vychytám chuť, vůni, potom pal.

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod koniash » 25 črc 2018 22:28

:thumbup: chemie nene,a místo zahušťovatel slušně funguje angrešt i rybíz,rynglovou zkus,to klapne,dělám z jugo švestek a nemá kaz
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod koniash » 25 črc 2018 22:41

zahušťovadel jsem měl na mysli safra,je v nich totiž přírodní pektin,v angreštu obzvlášť
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Gandalf 2018

Příspěvekod gandalf » 31 črc 2018 17:01

Ve folijovníku už nebylo k hnutí, tak jsem musel vystěhovat ven přebytky v květináčích /a udělat jim přístřešek ze starý záclony/. Tak jsem trochu fotil. V těch květináčích kytky docela pěkně prosperují, ve folijovníku jsem to trochu ošulil a je to znát na menším vzrůstu rostlin.
Ještě doplním, Jalapeňa Mailon mám ze 100% jen sladká a nepálivá /12 květináčů/. To jsem z toho blázen, křížit se loni neměly s čím, sladkou papriku nepěstuju. Holt genetika, ale že by se rozpadlo 100%? Za to rohy jsou k nepozření.
50942
50943
50944
50945
50946
50947
50949
50948
50950
50951
50952
50953
50954
50955
50956
50957
50958


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů