Malý off-topic: Kolik jakého chilli-koření si dáváte do porce jídla?
Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Tak nějak mám dojem, že už by to chtělo, aby bylo venku hezky. Nějak je těch rostlin čím dál víc, nebo respektive čím dál prostorově náročnější.
Okna jsou obsazená:
Pod lampou taky poněkud těsno:
Zimoviště taky dosti plné:
(Tady je to probouzení se nějaké letargické. Nějak se jim nechce, vyrašivší listy tařka bez chlorofylu - už jsem dvakrát dělal postřik Harmonií s vápníkem.)
No zkrátka chtělo by to aby bylo venku hezky a mohly jít aspoň některé ven.
Okna jsou obsazená:
Pod lampou taky poněkud těsno:
Zimoviště taky dosti plné:
(Tady je to probouzení se nějaké letargické. Nějak se jim nechce, vyrašivší listy tařka bez chlorofylu - už jsem dvakrát dělal postřik Harmonií s vápníkem.)
No zkrátka chtělo by to aby bylo venku hezky a mohly jít aspoň některé ven.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5407
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9067
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Nastartuje se probouzení, prolití substrátu vlažnou vodou, dokud nepojede vlažná i ven, je nutné aby bylo na 15 °C v místnosti.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Tak poslední přesazování pod lampou:
TSM Red přesazená do 25l:
Tři TSMR za sebou:
A celkový stav přezimovavších: V první lajně u okna zprava tři TSM Red a Habanero Orange (to se ale ještě uvidí co to vlastně je), druhá lajna zleva Rocoto Manzano Red, Rocoto Peruvian Red a Rocoto Ecuadorian Red, třetí lajna zleva Rocoto Ecuadorian Red a 7 POT Brain Strain Yellow. Jsem zvědav jak jim to letos půjde ve srovnání s letošním výsevem.
A kuchyňský Ring of Fire mi taky dělá radost. Už jsem měl dnes jednu k snídani.
TSM Red přesazená do 25l:
Tři TSMR za sebou:
A celkový stav přezimovavších: V první lajně u okna zprava tři TSM Red a Habanero Orange (to se ale ještě uvidí co to vlastně je), druhá lajna zleva Rocoto Manzano Red, Rocoto Peruvian Red a Rocoto Ecuadorian Red, třetí lajna zleva Rocoto Ecuadorian Red a 7 POT Brain Strain Yellow. Jsem zvědav jak jim to letos půjde ve srovnání s letošním výsevem.
A kuchyňský Ring of Fire mi taky dělá radost. Už jsem měl dnes jednu k snídani.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Byl jsem v Brně. A když už jsem tam byl, zašel jsem se mrknout do Chiili - shopu. Čekání na vlastní sklizeň je dlouhé. Takže jsem s prázdnou neodešel.
Vyzkoušena hned včera na tlačence. Do sklizně asi nevydrží, ale uvidíme.
I když - sklizňová sezona mi už vlastně začala - Ring of Fire má pár plodů a postupně dozrávají.
Edit 20.4.:
Safra to jí od včerejška ubylo, to mi bude stačit tak sotva na 14 dní....... No, asi budu muset na podzim udělat zásobu svých omáček, snad bude úroda...
Vyzkoušena hned včera na tlačence. Do sklizně asi nevydrží, ale uvidíme.
I když - sklizňová sezona mi už vlastně začala - Ring of Fire má pár plodů a postupně dozrávají.
Edit 20.4.:
Safra to jí od včerejška ubylo, to mi bude stačit tak sotva na 14 dní....... No, asi budu muset na podzim udělat zásobu svých omáček, snad bude úroda...
Naposledy upravil 1 dne Jacopo.F.; celkem upraveno 20x.
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Malý off-topic: Kolik jakého chilli-koření si dáváte do porce jídla?
No plná lžička sušeného škorpiónka už krásně protáhne čakry
Mám svůj usušený TMSCH a nagu morich...
Stále připravené ve zkumavkách k použití na cokoliv
No plná lžička sušeného škorpiónka už krásně protáhne čakry
Mám svůj usušený TMSCH a nagu morich...
Stále připravené ve zkumavkách k použití na cokoliv
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Tak nějak mám pocit, že buď ten kapsaicin trochu z té tuby po jejím otevření postupem času vytěkává, nebo si zvykám.
Své sušení zatím nemám (snad to letos vyjde), tak musím kupovat.
- Chozee77
- Stálý člen
- Příspěvky: 1513
- Registrován: 11 bře 2017 13:45
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
- Bydliště: Prostějov 223m n.m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Já to sušení loni ani v plánu neměl..
Udělal jsem jen dva plechy od každého jeden..
Ale mile mě to překvapilo a letos to bude jedna z hlavních způsobu zpracování pekla..
Teda jestli dá pánbůh a bude úroda
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo... Jára Da Cimrman
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti