bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Naše chilli papričky v roce 2018
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod koniash » 21 zář 2018 20:34

tak klobouček až k zemi kolego,pěkná práce :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 28 zář 2018 23:32

Ve skleníku i přes naměřenou teplotu -1,6st.C to naštěstí chillenky daly bez známek poškození mrazem. :jalapeno:
53586

Venku to ale šeredně odskákala ačokča a okurky. :rn:
53564

Na Rocotách to odnesly listy, ale plody jsou pevné a zdravé
53582 53583

Proto dnes sklizena část annumek a baccatum, které po naložení do lobova nálevu, byly prohnány sterilizací.
Omlouvám se za kvalitu fotek, nějak mi to s tím mobilem nejde moc zaostřit :dunno:

Aji Brazilian Pumpkin / Brazilian Starfish je chutnější/
53565

Aji Mango / určitě i pro příští rok /
53567 53566

Aji Minas Gerais / nestíhal jsem zalévat skoro strom, tak má seschlé plody /
53569 53568

Aji Strawberry / dobrá, ale čekal jsem od ní více /
53571 53570

Barbere Coffee Brown / jalapenoidní /
53574 53573

Brazilian Starfish / velice chutné a štavnaté baccatum / :foods:
53576 53575

Dundicut / tenkostěnný, plný semínek /
53581 53580

Všechny pospolu
53572

Nálev ala lobo se zátiším :smile:
53589

Připraveno
53587

Hotovo - celkem 8x880ml a 9x720ml :jalapeno:
53588

Odměna po práci - chedar a balkán :foods:
53585

Otrhám to, zpracuji to, naložím to, sterilizuji to, chutná to a pálí to. :thumbup:

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2224
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3634
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod Bacula » 28 zář 2018 23:37


:respect:
Nádhera.
Bacula

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5407
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9067
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod Tea Racer » 29 zář 2018 08:24

Paráda, jen ten čedar jsem zkusil jednou a vícekrát ne. Vůbec mi to nechutná, nejlepsí gouda, nebo uzeny sýr, oštepok, balkan, krolewski, jen ne čedar. Ale možná máte nejakou jinou sortu. :-)

koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1548
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4844
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod koniash » 29 zář 2018 21:50

:tiphat: já když vidím pěkný sterilát,tak jsem dojmutý jak Venclovský,opravdu pěkná práce :respect:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 04 říj 2018 22:59

2Tea Racer - čedar nebyl zase tak nejhorší, ale určitě vyzkouším i další sýry
2Koniash - díky za tvé kloboučky
Děkuji i za pozitivní hodnocení. :thanx:

Takže zpracováváme dál :jalapeno: O víkendu otrháno :
Fatalii Red
53707

Fatalii Yellow
53708

Malaysian Goronong
53716

Habanero Neon
53710

Doplněno o Frutegum a Scotch Bonnet Foodoroma na 2x1,3kg. Původně jsem chtěl udělat červenou i žlutou Srirachu z dvojnásobné dávky/ zima je dlouhá a závislost velká /, ale nakonec umixována jen červená varianta ve 2l sklenici.
53709 53718

Žluté chillenky s pálivějším zbytkem ze skleníku půjdou do odšťavňovače, a chtěl by jsem vyzkoušet chilli sirup. Odpad zpracuji na chilli pastu. :foods:
Jelikož jsem byl obdarován lehce jetými hruškami, tak jsem ve zdejších receptech vyhledal Pedrův postup a včera rozjel akci
" hrušková "
53715

Nakrájeno
53714

Povařeno
53711

Rozmixováno
53712

Naplněno do sklenic - celkem 7x330ml, 2x500ml, a 3x160ml. Opravdu to je laskomina :angry1:
53713

Nakonec jsem si udělal radost a zároveň určitě i bolest.
53705
Jsem zvědavý, kam až ty SHU jednotky poletí :thumbup:

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod Pedro » 05 říj 2018 01:44

Kolego, krásně ti to dozrává. Tvoje vlákno je veliké potěšení pro oko. :tiphat:

Uživatelský avatar
bobarňa
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 31 pro 2016 13:48
Reputace: 958
Obrázky: 0
Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.

Re: bobarňa - 2018 - 2.sezóna

Příspěvekod bobarňa » 05 říj 2018 08:07

Kolego, krásně ti to dozrává. Tvoje vlákno je veliké potěšení pro oko
Já tobě děkuji za inspiraci a recepty. :thanx:


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů