vanADAMOS - sezóna 2018
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2241
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3674
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Mě ten odkaz na telefonu odkazuje na titulní stránku chilli fóra, jsem chomout, nebo to tak vidíte všichni?
Bacula
- Lexter
- Stálý člen
- Příspěvky: 1246
- Registrován: 11 dub 2017 08:52
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Nejsi chomout. Je to problém mnoha odkazů. Zdá se že místní regulární výraz pro aktivaci odkazů si s některými tvary v url nedokáže poradit a komolí je.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- honzek86
- Stálý člen
- Příspěvky: 918
- Registrován: 21 zář 2017 12:13
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
- Bydliště: Újezd u Uničova
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Já se se sýrem chystám dělat Jalapena a možná nějaký Aji. Ještě mě na podobný pokusy z letošního výsevu napadlo NuMex Pumpkin Spice - mělo by mít hodně tlustou stěnu.
EDIT: Ještě jsem viděl na netu sýr naládovaný do Bishop's Crown (baccatum) ... prý je to mňamka. Možná to zkusím letos mi tam roste.
EDIT: Ještě jsem viděl na netu sýr naládovaný do Bishop's Crown (baccatum) ... prý je to mňamka. Možná to zkusím letos mi tam roste.
Naposledy upravil 1 dne honzek86; celkem upraveno 23x.
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
- gyver
- Stálý člen
- Příspěvky: 383
- Registrován: 27 říj 2017 12:16
- Reputace: 825
- Obrázky: 0
- Bydliště: Novohrad 219m n.m.
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Tento rok budem vysievat necelych 30 druhov paradajok, ak bude cas a nieco mi aj vyrastie, popisem aj sem.vanADAMOS píše: ↑22 úno 2018 22:17Co je za rajčata 1 a 2? Jsou dobré?
http://jyxo.info/uploads/7B/7bbf2466556 ... 869111.jpg
Paradajky c.1 vyzeraju ako Costoluto Fiorentino (budem mat tento rok) alebo Cost.Genovese, ale taky vzhlad bude mat urcite cela hrba odrod... je ich podla niektorych zdrojov do 10.000 roznych kultivarov. Mozes skusit vyguglit, ak sa nebojis napr. "beefsteak tomato"
POZOR, skoncis ako ja, budes chciet ochutnat vsetko
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Nejlepší sýrem plněný co jsem ochutnal za studena (protože jala plněná čedarem a zapečený s tenounkým plátkem anglické slaniny nelze nezmínit mívá občas v nabídce místní pekárna.
Plody velikosti mezi třešní a švestkou, jasně červené, tvar mírně rozpláclé koule, pálivost se sýrem jen jemná, samotný plod by měl asi více, hádám tak 10-15k kdyby byl celý čerstvě z kytky. Přesnou odrůdu bohužel netuším, žeby nějaká rocota třeba? Etiketa pouze italsky. Nálev s oliváčem a trochou nějakých středmořských bylinek. A i ten sýr má dost podezřele komplexní chuť, skoro si myslím že to je buď mix dvou sýrů nebo nějaka neošizená lokální Itálie. Cena nepříjemně vysoká, chuť božská. Až je zase někdy budou mít a neodolám, zkusím je nafotit.
rajčata na fotce:
- to žebrované vlevo nahoře je Costoluto Genovese, mám ho díky Bacule letos poprvé v playlistu.
- z menších jsem, taky díky Bacule, měl možnost ochutnat Black Cherry původem z Gengelu, Chutnalo a mám taktéž v playlistu. Je to tradiční odrůda, takže máš-li možnost býti uchovatelem, jdi do toho a na gengel.cz se podívej. To já na balkoně bohužel nedám, není dost prostoru na více kytek a uchování čistoty semínek.
Z velkých steakových ti moc neporadím, na větrném balkoně na ně nemám moc podmínky. Pokud bych měl, tak bych začínal nejspíš nějakými heirloom Cherokee.
Taky si zvaž si nadmořskou výšku a podmínky, těm větším přecijen trvá dýl dozrát, pokud člověk nemá optimum tak asi volit třeba z ruských tradičních odrůd.
Plody velikosti mezi třešní a švestkou, jasně červené, tvar mírně rozpláclé koule, pálivost se sýrem jen jemná, samotný plod by měl asi více, hádám tak 10-15k kdyby byl celý čerstvě z kytky. Přesnou odrůdu bohužel netuším, žeby nějaká rocota třeba? Etiketa pouze italsky. Nálev s oliváčem a trochou nějakých středmořských bylinek. A i ten sýr má dost podezřele komplexní chuť, skoro si myslím že to je buď mix dvou sýrů nebo nějaka neošizená lokální Itálie. Cena nepříjemně vysoká, chuť božská. Až je zase někdy budou mít a neodolám, zkusím je nafotit.
rajčata na fotce:
- to žebrované vlevo nahoře je Costoluto Genovese, mám ho díky Bacule letos poprvé v playlistu.
- z menších jsem, taky díky Bacule, měl možnost ochutnat Black Cherry původem z Gengelu, Chutnalo a mám taktéž v playlistu. Je to tradiční odrůda, takže máš-li možnost býti uchovatelem, jdi do toho a na gengel.cz se podívej. To já na balkoně bohužel nedám, není dost prostoru na více kytek a uchování čistoty semínek.
Z velkých steakových ti moc neporadím, na větrném balkoně na ně nemám moc podmínky. Pokud bych měl, tak bych začínal nejspíš nějakými heirloom Cherokee.
Taky si zvaž si nadmořskou výšku a podmínky, těm větším přecijen trvá dýl dozrát, pokud člověk nemá optimum tak asi volit třeba z ruských tradičních odrůd.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2241
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3674
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Doplňuji informaci o tom druhém rajčeti, co tě zaujalo. Je to Citrina, plody má skutečně s tou citronovou špičkou, je to poměrně úrodné rajče. S chutí rajčat je to složitější.
Každé doma vypěstované chutná o mnoho lépe, než ta kupovaná.
Pokud pěstuješ více druhů, obvykle si najdeš to, které ti chuťově vyhovuje nejvíce, ale pořád je to o tvé představě, jak má ideální rajče chutnat. Někdo má raději sladší, někdo má rád s takovou tou typickou kyselinkou, někomu vadí moc šťávy, opravdu co člověk, to jiná preference chuti. Pěstuji 30 odrůd, některé opakovaně, ale každý rok zkouším nějaké novinky. Mě osobně hodně chutnají bifteková rajčata a také srdcová, chuťově zajímavá je pro mě i Green žebra. Letos ještě nemám připravený finální seznam, ale už se těším.
Každé doma vypěstované chutná o mnoho lépe, než ta kupovaná.
Pokud pěstuješ více druhů, obvykle si najdeš to, které ti chuťově vyhovuje nejvíce, ale pořád je to o tvé představě, jak má ideální rajče chutnat. Někdo má raději sladší, někdo má rád s takovou tou typickou kyselinkou, někomu vadí moc šťávy, opravdu co člověk, to jiná preference chuti. Pěstuji 30 odrůd, některé opakovaně, ale každý rok zkouším nějaké novinky. Mě osobně hodně chutnají bifteková rajčata a také srdcová, chuťově zajímavá je pro mě i Green žebra. Letos ještě nemám připravený finální seznam, ale už se těším.
Bacula
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 146
- Registrován: 05 úno 2017 13:16
- Reputace: 287
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chrudim
Re: vanADAMOS - sezóna 2018
Mám rád sladké, může byt i kyselinka. Loni jsme měli ty žluté hrusticky a to byla hrůza, takové bláto bez chuti:D
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů