Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1553
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 4877
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
asi zkusím obě verze a uvidíme,jinak chunan je čím dál lepší,ty první várky už jdou do výrazného luxusu
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9077
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
Tak uvidiš, já si nemohu "hadí jed" vynachválit na chleba a do polévek.
Chunanka je bez debat.
Chunanka je bez debat.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
Já jsem zkoušel chunan už několikrát a zatím jsem se k ní neprojedl. Podle receptu je tam půl-napůl česnek a zázvor. Jednak mi to moc nekvasí (pokud to srovnám se srirachou tak vůbec) a druhak ve výsledku cítím jen ten zázvor. Přebije všechno. Vína nemaje použil jsem vodku, ale výsledek stále hrubě neodpovídá očekáváním.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9077
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
To nevím jaký máš recept, ale pul napul tam není česnek a zázvor. Zázvor tam prakticky není cítit, to mozná malinko ten česnek. Jaký máš Chunan recept? Vodka už je velmi silný alkohol, to spis zamezí kvaseni a konzervuje to. Jestli nemáš jiný, tak bud vůbec nebo fakt malinko. U Chunan je vyhoda ta, že pálivost jde malinko na pozadí a vystupuje hodne chut papriček, ale pokud ti to prakticky nekvasi a citís jen zázvor, tak se podelala jedna nebo více věcí, tak by to byt nemelo.
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
Recept jsem tu dlouze hledal a nakonec našel toto:
300g chili
50g zázvoru
50g česneku
50ml rýžového víne
10-100g cukru
20g soli
300g chili
50g zázvoru
50g česneku
50ml rýžového víne
10-100g cukru
20g soli
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9077
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
To je on skoro, cukru ale je 50-100 g, 10 g je opravdu hodne málo, ale není to jak jsi psal
Podle receptu je tam půl-napůl česnek a zázvor.
Hlavně pokud to nekvasí a je tam cítit hlavne zázvor tak se něco pokazilo.
Postup je velmi důležité doržet. Nesmí se to vse dohromady namixovat. Je to o konzistenci také.
česnek a zázvor jsou velmi najemno. Pak to ostatní a jen chilli uplne naposledy a nahrubo.
Hlavne nesmí tam byt nejaké zbytky postriku, to vse může narušit kvasny proces, který není nijak moc bouřlivý, ale probehnout proste musí kvuli chuti a konzervaci.
Podle receptu je tam půl-napůl česnek a zázvor.
Hlavně pokud to nekvasí a je tam cítit hlavne zázvor tak se něco pokazilo.
Postup je velmi důležité doržet. Nesmí se to vse dohromady namixovat. Je to o konzistenci také.
česnek a zázvor jsou velmi najemno. Pak to ostatní a jen chilli uplne naposledy a nahrubo.
Hlavne nesmí tam byt nejaké zbytky postriku, to vse může narušit kvasny proces, který není nijak moc bouřlivý, ale probehnout proste musí kvuli chuti a konzervaci.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9077
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování
Přijde mi to hodne tekuté, hodne tekutiny, což teda nemá uplne vliv (pokud to neni vodka ta tekutina) na chut.
Možná příště více cukru a méne alkoholu, já letos delal pár uplne bez alkoholu (on se tam kvasením stejne nejaky vytvoří sám) a také ok.
Nejlepsi jsou takové skoro polosuché hrubé...
Možná treba i papricky nevhodny druh, jako základ jsou nejlepsi cayene... plus cosi, ale delal jsem hodne jednodruhovych, z Fatalek, Jamajek, Ajin a zatím vse ok.
Možná příště více cukru a méne alkoholu, já letos delal pár uplne bez alkoholu (on se tam kvasením stejne nejaky vytvoří sám) a také ok.
Nejlepsi jsou takové skoro polosuché hrubé...
Možná treba i papricky nevhodny druh, jako základ jsou nejlepsi cayene... plus cosi, ale delal jsem hodne jednodruhovych, z Fatalek, Jamajek, Ajin a zatím vse ok.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti