Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Naše chilli papričky v roce 2018
koniash
Stálý člen
Příspěvky: 1553
Registrován: 19 lis 2016 18:44
Reputace: 4878
Obrázky: 0
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod koniash » 01 lis 2018 21:30

asi zkusím obě verze a uvidíme,jinak chunan je čím dál lepší,ty první várky už jdou do výrazného luxusu :tiphat:
co pálí jak sviňa,nestíhá bolet

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 01 lis 2018 21:39

Tak uvidiš, já si nemohu "hadí jed" vynachválit na chleba a do polévek. :-)
Chunanka je bez debat. :-)

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod padr » 02 lis 2018 12:12

Já jsem zkoušel chunan už několikrát a zatím jsem se k ní neprojedl. Podle receptu je tam půl-napůl česnek a zázvor. Jednak mi to moc nekvasí (pokud to srovnám se srirachou tak vůbec) a druhak ve výsledku cítím jen ten zázvor. Přebije všechno. Vína nemaje použil jsem vodku, ale výsledek stále hrubě neodpovídá očekáváním.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 02 lis 2018 12:52

To nevím jaký máš recept, ale pul napul tam není česnek a zázvor. Zázvor tam prakticky není cítit, to mozná malinko ten česnek. :-) Jaký máš Chunan recept? Vodka už je velmi silný alkohol, to spis zamezí kvaseni a konzervuje to. Jestli nemáš jiný, tak bud vůbec nebo fakt malinko. U Chunan je vyhoda ta, že pálivost jde malinko na pozadí a vystupuje hodne chut papriček, ale pokud ti to prakticky nekvasi a citís jen zázvor, tak se podelala jedna nebo více věcí, tak by to byt nemelo.

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod padr » 02 lis 2018 13:33

Recept jsem tu dlouze hledal a nakonec našel toto:
300g chili
50g zázvoru
50g česneku
50ml rýžového víne
10-100g cukru
20g soli

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 02 lis 2018 13:41

To je on skoro, cukru ale je 50-100 g, 10 g je opravdu hodne málo, ale není to jak jsi psal
Podle receptu je tam půl-napůl česnek a zázvor.

Hlavně pokud to nekvasí a je tam cítit hlavne zázvor tak se něco pokazilo.

Postup je velmi důležité doržet. Nesmí se to vse dohromady namixovat. Je to o konzistenci také.
česnek a zázvor jsou velmi najemno. Pak to ostatní a jen chilli uplne naposledy a nahrubo.
Hlavne nesmí tam byt nejaké zbytky postriku, to vse může narušit kvasny proces, který není nijak moc bouřlivý, ale probehnout proste musí kvuli chuti a konzervaci.

Uživatelský avatar
padr
Stálý člen
Příspěvky: 359
Registrován: 29 črc 2015 10:13
Reputace: 653
Obrázky: 0
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod padr » 02 lis 2018 13:56

Těch 10g je překlep, má tam být opravdu 50-100g.
Postřik jsem letos nepoužil žádný, to můžu vyloučit.
Struktura myslím také OK - přikládám silně nekvalitní obrázek, ale je to tam trošku vidět.
Takže asi moc alkoholu a málo trpělivosti? No na experimenty mám zatím materiálu dost.
54219

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Tea Racer 2018 - vnitřní a balkonové pěstování

Příspěvekod Tea Racer » 02 lis 2018 14:11

Přijde mi to hodne tekuté, hodne tekutiny, což teda nemá uplne vliv (pokud to neni vodka ta tekutina) na chut.
Možná příště více cukru a méne alkoholu, já letos delal pár uplne bez alkoholu (on se tam kvasením stejne nejaky vytvoří sám) a také ok.
Nejlepsi jsou takové skoro polosuché hrubé...
Možná treba i papricky nevhodny druh, jako základ jsou nejlepsi cayene... plus cosi, ale delal jsem hodne jednodruhovych, z Fatalek, Jamajek, Ajin a zatím vse ok.


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů