Erbovo pokročilé chillenství 2018

Naše chilli papričky v roce 2018
Uživatelský avatar
mexi
Stálý člen
Příspěvky: 143
Registrován: 07 led 2017 14:49
Reputace: 365
Obrázky: 0
Bydliště: Praha Komořany

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod mexi » 22 led 2018 16:20

Však on nás Erben ještě předežene... :jalapeno:. Je ale pravda že mě to letos klíčí také pomaleji. Možná to je tím jak je venku tepleji člověk tolik netopí a pokud není vyhřívaný pařník ty teploty jsou jiné....každopádně držím palce

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod BlueShark » 22 led 2018 18:27

Já musím reagovat, páč mi to přijde jako paradox.
Venku už mám určite přes 70% rostlinek, zbytek ještě vyseju (sweet chilli pro děti atd).
Do 14 dní mi každý ze 4 výsevů z velké části vyklíčil.
Ale proč to píši, hrabal jsem v semínkách i 5 let starých a říkám si, hele, semínka od Gandalfa 5 let staré, Bolivian Bonsai. Loupnu to tam, stejnak už budou na vyhození a ani jeden rok mi tenhle druh nevyklíčil. A hle, co to vidím, 5 semínek a 4 venku. WOW, tak jim dám šanci.
Netušil jsem že může něco vyrazit po tolika letech... A to uz málem šly do věčných lovišť........

(Promiň Erbene, neber to jako popich, ale musel jsem to sem dát, držím palce!!!)

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2224
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3634
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Bacula » 22 led 2018 18:37

Erbene, soucítím s tebou, ale věřím, že vše doženeš a ty určitě i předeženeš, jak tu už psal Mexi. Pro mě je fiaskem ta galapážská potvora a jsou tam jiné, které si dávají na čas. Mě ta mimina baví. 😃
Bacula

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod gandalf » 22 led 2018 19:23

Jen poznámka k tomu "galapážskému" - nechybí mu ke klíčení ten sopečný popel? Tak mně to napadlo.

Uživatelský avatar
Jahodove_pyre
Stálý člen
Příspěvky: 247
Registrován: 21 čer 2016 10:40
Reputace: 229
Obrázky: 0
Bydliště: Čelákovice

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Jahodove_pyre » 23 led 2018 10:55

Pic Erbene, vo skládání zbraní ve tvém kontextu je naprostej bullshit vůbec jen pomyslet, takový malý zaváhaníčko přijde na každýho, ale chybami se člověk učí. doporučuji Jiffy, nebo co zkusit je čistej kokos s perlitem ? Ale akždopádně bych namočil na 36 hod, třeba do heřmánkovýho čaje ;)
Always hard way

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 23 led 2018 13:12

OMO píše:
22 led 2018 16:13
Jak to čtu, tak tím pečením se změnila nasákavost substrátu. Dodnes jsem netušil že by to mohl být problém. Hm dobré vědět. Tak znovu a lépe.
Provedeno, v noci tedy dnes ve 02 hod jsem skončil. Nový výsevní substrát jsem načechral perlitem ( ku..wy špatný, hrubost zrn jak ve stavebním ) no a taky jsem si dal záležet abych semínka dal co nejmělčeji.....kuwa to je slovo.....no naštěstí jsem měl všechna semena, až na Pimentu de Neyde....myslel jsem že to letos bez crossu z týhle princezny Nejde ale zdá se že vyšší síla chtěla jinak. Ostatně všechno jde, jen malý děti se musejí nosit, tak teď mažu naprudko k dentálnímu podnikateli si nechat vyztužit svůj chatrný chrup, bych hned nato mazal zpět do vrátnice a hnedka jsem vkládnu JPG jak si holky hezky zapařily. :wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 2405
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Reputace: 5228
Obrázky: 0
Bydliště: Plzeň

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod Erben61 » 24 led 2018 00:27

Holky se zapařily slušně, tak jsem, navnazen rovnou dal namočit annumky a trada dáááá. Zas to ve vrátnici žije !!!! :firychil: 44310443114431244313

:wave: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 918
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Reputace: 761
Obrázky: 0
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018

Příspěvekod honzek86 » 24 led 2018 12:16

Já se přiznám, že nejsem moc příznivcem "pečení" a jiného dezinfikování substrátu. Tím se zničí se škůdci veškerá bioflóra, ale nikoliv plísně. Naopak ta bioflóra snad údajně způsobuje, že se ty plísně nerozlezou - je tam rovnováha. Jejich zabitím zvýšíš riziko plesnivění a houby. Otestoval jsem to v teraristice. Potřebuji v terárku mech na udržení vlhkosti, takže ho co 3 dny rosím. Všichni na netu psali, že ti takhle mech vydrží max. 3 měsíce, pak chytne plíseň, nebo uschne, že nemáš šanci ho udržet živý. A hlavně že ho taky sterilizují, pečou a kdovíco ještě. Totéž dělají s kokosovým vláknem, přičemž terárko co 6 měsíců kompletně čistí, páč to chytá houby a smrdí. Tak jsem to udělal naopak - nepekl jsem vůbec nic. Dřevo, květináč, mech ... vše jsem jen opláchnul chladnou vodou na zahradě, abych vypudil větší brouky a stonožky a po oschnutí i s těmi mikro-breberkami položil na kokosovou drť ... A ONO TO FUNGUJE :naga: jsem snad jediný z celého fóra, co nečistí terárko :) čistí se samo ... nic tam nesmrdí, je tam jako v pokojíčku, přitom udržuji vlhkost 60-70%! Mech je stále živý, neschne ani neplesniví a žije na kokosu už 15 měsíců!
Se omluvuju, že jsem se ti tu tak rozepsal o teraristice :D měl jsem spontánní reakci na to pečení substrátu. Možná to patří do vlákna o škůdcích.
Každopádně ať ti to roste, ať ťe na vrátnici není přes ta Jalapena ani vidět :clap2:
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů