Ahoj všem , po čase zasejc malinkatý update vlákna. Vše co mělo po přenosu dovnitř nasazeno na plody postupně dozrává, bohužel se u některých vyskytli breberky, asi jsem je špatně odvšivil. Takže jsem musel otrhat plody a zlikvidovat Black Panther, pro jistotu bohužel i Dorset Nagu a Nagabrain Choco. Black Panther dal nakonec cca. 15 plodů standartní velikosti a dalších 10 mikroplodů, Dorsetka +-20 plodů, jen Nagabrain se potvrdil jako slušně plodící a dal dalších cca. 60 papriček. Chca nechca budu muset ještě minimálně jednou zavařovat. Nakonec mi to ale nedalo, a i když jsem si řekl, že letos nebudu zimovat, bylo mi jich líto a Dorsetku spolu s Pantherem zastříhl na pahýl, řádně vyčistil, ořezal kořeny a přesadil do 2L květináčů. Skončily v neobývané chladné místnosti na SV okně. Uvidíme, jestli to dají nebo ne.
Fatalii Red a Pimenta Diomar stále jedou a tváří se spokojenně, jsou u syna v pokojíčku na JZ okně. I pokusné bonchi z Aji Charapity zatím žije a obrůstá, druhé bonchi z Naganera zatím stagnuje.
pokusné bonchi
Fatalii Red
poslední fotka čokoládového Nagabrainu
To je pro dnešek vše, už není moc co fotit. Člověk už teď hlavně spřádá plány na další sezónu, dělá playlist a shání poslední semínka .
tydzej - 2018, poprvé vážně!?
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Ahoj, dnes už jen krátce. Poslední dvě kytky dozrávají, Fatalii Red jede jako ďas, Pimenta Diomar je pozadu, zatím má více zelených plodů než červených. Papričky z Nagabrainu, Black Panthera a Dorsetky odpočívají, snad vydrží ještě 12 dní, abych je mohl vzít na výjezdní zasedání moravské sekce do Otrokovic na takový to domácí žvejkání .
Obě bonchi žijí, ale žádný výrazný posun, takže bez foto. Sestříhlá Cajamarca Chilli obrůstá, ale stále dokola bojuji s breberkama, tak až mě to nakrkne, poletí...
Jinak proběhla zřejmě poslední výměna genetiky, no teda výměna, Erb mě toho poslal hafo a já mu na oplátku nic! Ale má to u mně. Tímto mu ještě jednou děkuji. Právě vytvářím seznam semínek, co mám teď nového a zároveň už hluboce bádám, co půjde v lednu do substrátu (jiffu). Vím jedno, druhů je víc než jsem čekal. Chtěl jsem se dostat na cca. 90ks, ale známí se už ozývají, takže zase nic. A to jsem nevyměnil ani jedno semínko rajčat.
domácí Fatalii Red
zásilka z Plzně od Erbena
Obě bonchi žijí, ale žádný výrazný posun, takže bez foto. Sestříhlá Cajamarca Chilli obrůstá, ale stále dokola bojuji s breberkama, tak až mě to nakrkne, poletí...
Jinak proběhla zřejmě poslední výměna genetiky, no teda výměna, Erb mě toho poslal hafo a já mu na oplátku nic! Ale má to u mně. Tímto mu ještě jednou děkuji. Právě vytvářím seznam semínek, co mám teď nového a zároveň už hluboce bádám, co půjde v lednu do substrátu (jiffu). Vím jedno, druhů je víc než jsem čekal. Chtěl jsem se dostat na cca. 90ks, ale známí se už ozývají, takže zase nic. A to jsem nevyměnil ani jedno semínko rajčat.
domácí Fatalii Red
zásilka z Plzně od Erbena
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Chacha cha...bomba tu musíš, taková poznámka kterou jsem vepsal v náhlém záchvatu vděčnosti k týhle kytce. Když jsme u tý výměny a posílání genetiky, tak tu Bombici Czech Black která mě uchvátila, tak tu mám od Oskara a vlastně taky bez revanše, protože je tady pár lidiček , kteří jsou s tou genetikou natolik vpředu, že jim těžko něco vyhrabeš na oplátku. Myslím něco tak významného a originálního co by ještě neměli. Za touhle partou jsem se svými cca 250 druhy daleko na chvostu. Tak hlavně ať ti to plodí ku spokojenosti a nediv se až ti porostou kukačky
A nejsi sám s těma potížema s breberkama. Zrovna včera jsem v práci prováděl rozsáhlý sestřih a odmoření Mospilanem u všech kytek co tam mám.
Je to každý rok na podzim a je to asi daný.
Taky mě to začíná chytat, už mám víceméně genetiku pohromadě a ted přemýšlím co z odrůd, který jsem už měl si zopáknu.Ať se daří a někdy zase nashledačku.
A nejsi sám s těma potížema s breberkama. Zrovna včera jsem v práci prováděl rozsáhlý sestřih a odmoření Mospilanem u všech kytek co tam mám.
Je to každý rok na podzim a je to asi daný.
Taky mě to začíná chytat, už mám víceméně genetiku pohromadě a ted přemýšlím co z odrůd, který jsem už měl si zopáknu.Ať se daří a někdy zase nashledačku.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Zdravím všechny, tak zřejmě poslední update a fotky letošního vlákna. Původně jsem nechtěl letos nic přezimovat kromě rocot (5ks), nakonec se mi zželelo dalších dvou kusů (Black Panther a Dorset Naga), plus mi zůstávají dva bonchi pokusy (Aji Charapita a Naganero). Vše je v zimní místnosti, pouze poslední rocoto Peruvian Red je v obýváku a čeká na dozrání jediných dvou plodů. Myslel jsem, že si je dám hezky ke štědrovečerní večeři hezky na brsál a řízky, bohužel to nestihnou, červenají se, ale je moc brzo. Takže nejspíš ani na silvestra k výborné televizní zábavě nic nebude .
Dozrávající plody jsem částečně rozdal po známých a ze zbytku, jelikož se mi nechtělu už čekat na dozrání a chtěl jsem mít už letos klid, jsem vytvořil chilli rozvar s medem. Fotku nemám, páč jsem to během chvilky prachsprostě sežral. Hezky na vysoký kousky kravičky, a protože nemám ověřený zdroj masa, tak středně propečený. Jinak by to byl zase hezký krvák, jak jinak... k tomu cuketka na grilu, no mňamka.
... jinak chilli s medem doporučuji, papričky odsemenit, nakrájet, hodit do kastrólu, decko vody, 4-5 hodin táhnout pod pokličkou na mírným plameni, přihodit podle chuti hnědý cukr, před koncem lžičku dvě tři medu. Výborné k nějakému hezkému masíčku!!!
dozrávající Peruvian Red
dozrávající papričky...
... už neaktuální, zpracováno a snězeno
To je pro letošek vše, již měsíc postupně pracuji na playlistu pro příští rok, jsem nějak nad plán, nevím kde nastala chyba. A to mi ještě nakonec poslal zásilku lobo, díky Ti, plány jsou v troskách, bude toho hafo!!! "Co s tim budem robit?"
Život klade překážky, ale my chillenci si s tím poradíme, no ne? Tak palu zdar!
Dozrávající plody jsem částečně rozdal po známých a ze zbytku, jelikož se mi nechtělu už čekat na dozrání a chtěl jsem mít už letos klid, jsem vytvořil chilli rozvar s medem. Fotku nemám, páč jsem to během chvilky prachsprostě sežral. Hezky na vysoký kousky kravičky, a protože nemám ověřený zdroj masa, tak středně propečený. Jinak by to byl zase hezký krvák, jak jinak... k tomu cuketka na grilu, no mňamka.
... jinak chilli s medem doporučuji, papričky odsemenit, nakrájet, hodit do kastrólu, decko vody, 4-5 hodin táhnout pod pokličkou na mírným plameni, přihodit podle chuti hnědý cukr, před koncem lžičku dvě tři medu. Výborné k nějakému hezkému masíčku!!!
dozrávající Peruvian Red
dozrávající papričky...
... už neaktuální, zpracováno a snězeno
To je pro letošek vše, již měsíc postupně pracuji na playlistu pro příští rok, jsem nějak nad plán, nevím kde nastala chyba. A to mi ještě nakonec poslal zásilku lobo, díky Ti, plány jsou v troskách, bude toho hafo!!! "Co s tim budem robit?"
Život klade překážky, ale my chillenci si s tím poradíme, no ne? Tak palu zdar!
- Lexter
- Stálý člen
- Příspěvky: 1246
- Registrován: 11 dub 2017 08:52
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
A není to naprosto normální? Já sám nemám ponětí kde se mi tu vzalo 50 druhů a s těžkým srdcem vybírám 13-15.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
- stankar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1364
- Registrován: 06 dub 2012 18:16
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
- Bydliště: Nový Jičín, 285mnm
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
ja uz mam nastesti nasazeno a playlist mam uz nachystany i na 2020 a 2021, sice ho budu jeste stelovat, ale mam pripraveno
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Dík za dobrý nápad, dozrávací vejcoplato se mi moc líbí. Měl jsem letos trošku problém s množstvím finálního sběru při likvidaci - nechat je v plastové přepravce ve více vrstvách není příliš dobrý nápad. Uvažoval jsem na další rok o něčem jako mezivrstva z pečícího papíru či tak něčeho, ale tohle to krásně řeší, jedna vrstva nahusto po dně, nad tím klidně dvě tři čtyři vrstvy na vejcoplatech dle toho kolik toho bude.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: tydzej - 2018, poprvé vážně!?
Ideální je ty plata na vejce používat i na dozrávání cherry rajčat... velká rajčata se zase osvědčily v krabici s novinama, dojely víceméně všechny v garáži.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 54 hostů