Mišmaš - bryndzová pomazánka s chilli

Recepty na pikantní chilli pokrmy
Uživatelský avatar
JurassicChilli
Stálý člen
Příspěvky: 810
Registrován: 26 úno 2016 14:23
Obrázky: 164
Reputace: 415

Mišmaš - bryndzová pomazánka s chilli

Příspěvekod JurassicChilli » 28 lis 2017 10:34

Ingrediencie:

125g bryndze (jedno balenie)
80g zmäknutého masla pri izbovej teplote
1 čl sušeného mletého chilli
1 čl sušenej mletej sladkej papriky
1-2 pl sekanej čerstvej pažítky
soľ

Návod na prípravu:

Vidličkou dobre premiešame jedno 125 gramové balenie bryndze s 80 gramami masla, zmäknutého na izbovú teplotu.

Pridáme sušené, mleté chilli podľa chuti kto koľko znesie a kto má aké silné sušené druhy papričiek. U sušeného, mletého, červeného Cayenne sa mi osvedčilo pridať jednu čajovú lyžičku. Kvôli krajšej farbe a intenzívnejšej paprikovej chuti pridáme aj jednu čajovú lyžičku sladkej mletej papriky a poriadne premiešame, aby vznikla rovnomerne svetlooranžová hmota.

Pridáme cca 1 až dve polievkové lyžice jemne sekanej pažítky a ešte raz dobre premiešame. V núdzi mimo sezóny pažítky môžeme nahradiť jemne sekanou cibuľkou, ale s pažítkou je pomazánka omnoho chutnejšia.

Túto pomazánku zvyčajne netreba soliť, pretože bryndza je dostatočne slaná. Kto má rád slanšie jedlá, tak môže trochu prisoliť. Môžeme konzumovať ihneď po príprave, ale nič neskazíme ak necháme pomazánku aspoň 1-2 hodinky odpočinúť, aby sa uvoľnili chute papriky, chilli a pažítky. Natierame na ľubovoľné pečivo podľa chuťových preferencií konzumenta. Môj tip je domáci, celozrnný, špaldový chlieb z domácej pekárničky (viz foto). Ozdobiť môžeme krúžkami čerstvého chilli a nejakou sezónnou, zelenou bylinkou.

43760

Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů