Sušené maso s chilli
Re: Sušené maso s chilli
Jo myslím že by to šlo.
Re: Sušené maso s chilli
Já nechávám mumii viset 12-14 dní. Takže bych pečeni klidně dal. A bůček poradí třeba Koniash a nebo Baron. To jsem ještě nedělal.MartinS píše: ↑29 bře 2021 15:14Pecene je po 13dnech tvrda jako kamen
Bucek kvuli tuku jeste pruzi
To co je tam 10 dnu (hovezi valecek) uz je prakticky take na kamen
Myslite ze je real sundat neco(Pecene - zitra , valecek-koncem tydne) uz po tech 2 tydnech s tim ze bucek bych tam jeste nechal s tim nejnovejsim (Hovezi zadni + panenka) ty dva tydny jeste?
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 926
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3000
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Re: Sušené maso s chilli
Dlhšiu dobu sledujem toto vlákno a ako hovorí kolega lazar, fakt sa na to nedá čučať a utierať sliny. Namlsali ste ma, rozmýšľam, že pôjdem do toho a ja.lazar píše: ↑29 bře 2021 12:23Tož už sem podlehl , to se fakt nedá tu na to čučet a utírat si furt sliny...
Kousek vepříka (ořech), trošku sem ho pošteloval...
Pude 2 dny cukr, 2dny hrubozrnná sůl, umyt, osušit a zabalit > drcený barevný pepř, suš. česnek a Kraken... Jako pojivo nějaká whisky.
Už po prvním dnu krásná barvička ▼▼▼
- Následuje hrubozrnná sůl.. ▼▼▼
Po 4 dnech v cukru a soli usušit, okořenit a zabalit ▼▼▼
No sem to ale hovado , jelikož sem nemněl už v sobotu ráno moc času ( musel jsem vyrábět vývojník kuřinců že Fabošu)
Požádal jsem ženu ať masisko osuší, popaple a zabalí... což zvládla na 1*.
Později mi při obědu říká... ten sušenej česnek pálí jak sfiňa..
No trošku sem ji zapomněl říct že v připravené směsi je nemalé množství Krakena
Tož se za pár týdnů uvidí...
Re: Sušené maso s chilli
....rok po te...hele dal jsi klicit papricky?
Neotravuj se zeleninou, doslo maso. Musim pro dalsi. Zamestnat ruce nakladanim, korenenim a hlavne napichnuti na hak nebo zabalenim. V boxu mumiaku jak kokonu ve vetrelcich. Lednice plna dvou denniho nalozeneho masa. Kuchynske ubrousky maji vyssi spotrebu nez toaletak a obvazu se vymota vice nez v Egypte pred pohrbem. Koreni uz me vozej tatrou a jen si reknu kam ho slozit a pro sul si jezdim primo do dolu. Take nakup lesa na paratka do zubu byla vyhodna investice.
Ale ne ne zavislost to neni. Za rok me nerikejte ze jsem vas nevaroval
Ani Pinda uz to nezere
Neotravuj se zeleninou, doslo maso. Musim pro dalsi. Zamestnat ruce nakladanim, korenenim a hlavne napichnuti na hak nebo zabalenim. V boxu mumiaku jak kokonu ve vetrelcich. Lednice plna dvou denniho nalozeneho masa. Kuchynske ubrousky maji vyssi spotrebu nez toaletak a obvazu se vymota vice nez v Egypte pred pohrbem. Koreni uz me vozej tatrou a jen si reknu kam ho slozit a pro sul si jezdim primo do dolu. Take nakup lesa na paratka do zubu byla vyhodna investice.
Ale ne ne zavislost to neni. Za rok me nerikejte ze jsem vas nevaroval
Ani Pinda uz to nezere
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2491
- Registrován: 31 kvě 2017 22:15
- Reputace: 3908
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, 255 mnm, USDA 7b
Re: Sušené maso s chilli
Mi povídej! Pokaždý sem vlezu jak na potvoru až těsně před spaním (jako třeba teď), uvidím nějaký ten nový výtvor, mno a musím se zvednou a jít do kuchyně vyštrachat alespoň malý kousek toho mého sušeného kočkopsa (styl sušení alá jerky tj. po plátkách, kořením spíše biltong než klasické jerky) abych přestal slintat.
A navíc ségra zrovna vyhazovala úzkou myčku nádobí které se před pár týdny rozloučila elektronika.
Celonerezová krabice, dveře co těsní a přitom jsou přes celou jednu stěnu, odtok v nejnižším bodě, věšáky na mumie by byly luxusně na pojezdech,.. prostě, stačilo by vyříznout díru, přišroubovat a přitěsnit kvalitní PC větrák, a naprosto parádní sušárna by byla hotová.
Nebýt toho že mám sklep (mno sklep...) sice prima suchý a se skoro optimální teplotou po velkou většinu roku, ale bohužel taky z kategorie "menší už se nedělaj, být to ještě o maličko menší, tak už je krabice od bot", tak jsem po tom okamžitě skočil.
Ale fakt to tam už nenarvu, už teď se pokaždé když otevírám dveře do té sklepní pidikóje děsím toho, kdy to na mne z těch pár totálně přeplněných polic všechno spadne.
A navíc ségra zrovna vyhazovala úzkou myčku nádobí které se před pár týdny rozloučila elektronika.
Celonerezová krabice, dveře co těsní a přitom jsou přes celou jednu stěnu, odtok v nejnižším bodě, věšáky na mumie by byly luxusně na pojezdech,.. prostě, stačilo by vyříznout díru, přišroubovat a přitěsnit kvalitní PC větrák, a naprosto parádní sušárna by byla hotová.
Nebýt toho že mám sklep (mno sklep...) sice prima suchý a se skoro optimální teplotou po velkou většinu roku, ale bohužel taky z kategorie "menší už se nedělaj, být to ještě o maličko menší, tak už je krabice od bot", tak jsem po tom okamžitě skočil.
Ale fakt to tam už nenarvu, už teď se pokaždé když otevírám dveře do té sklepní pidikóje děsím toho, kdy to na mne z těch pár totálně přeplněných polic všechno spadne.
TerasovaSahara 2017 | TerasovaSahara - 2018 | TerasovaSahara - 2019 |
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
TerasovaSahara - 2020 | TerasovaSahara - 2021 || Fotky
"Don't just grow the chiles, let them grow you!"
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Sušené maso s chilli
Tak som po roku a pol opäť robil sušené mäso. Dva kusy bravčového karé z Lidlu.
Mäso som sušil podľa tohto poľského receptu z Youtube https://www.youtube.com/watch?v=KwVw8IdNp0g, pretože je jednoduchý, rýchly a výsledok veľmi chutný. Jedinú zmenu oproti receptu som urobil v tom, že som použil hnedý, trstinový cukor, pretože iný som doma nemal. Prvý deň ide mäso do cukru, druhý deň do soli a tretí deň do korenia. Zmes korenia uvedená v recepte mi úplne vyhovuje. Dal som polievkovú lyžicu červenej papriky, polievkovú lyžicu sušeného cesnaku, 2 čajové lyžičky čierneho korenia a 2 čajové lyžičky majoránky. Pečlivo zafačované múmie som dal sušiť 10.3. a po 13 dňoch som koštnul prvého Tutanchámona (foto). Chuť je neskutočne vynikajúca! Druhého Tutanchámona si šetrím na Veľkú noc. Ešte by som rád niečo usušil, ale už ide teplé počasie a ja nemám žiadnu miestnosť, kde by sa nedostali muchy, takže ďalšie sušenie prebehne bohužiaľ asi až pred Vianocami.
Ešte by som sa rád spýtal skúsených sušičov. Dávate na mäso Pragandu? V českých a slovenských videách na Youtube ju často používajú. Poliaci to väčšinou nijako neriešia a nedávajú ju. Viem, že zabraňuje šíreniu baktérií a mäso je krajšie ružové na pohľad, ale nechcem dávať na mäso zbytočnú chémiu, takže zatiaľ robím bez Pragandy. Myslíte, že je reálna šanca dostať zo sušeného mäsa botulizmus?
Mäso som sušil podľa tohto poľského receptu z Youtube https://www.youtube.com/watch?v=KwVw8IdNp0g, pretože je jednoduchý, rýchly a výsledok veľmi chutný. Jedinú zmenu oproti receptu som urobil v tom, že som použil hnedý, trstinový cukor, pretože iný som doma nemal. Prvý deň ide mäso do cukru, druhý deň do soli a tretí deň do korenia. Zmes korenia uvedená v recepte mi úplne vyhovuje. Dal som polievkovú lyžicu červenej papriky, polievkovú lyžicu sušeného cesnaku, 2 čajové lyžičky čierneho korenia a 2 čajové lyžičky majoránky. Pečlivo zafačované múmie som dal sušiť 10.3. a po 13 dňoch som koštnul prvého Tutanchámona (foto). Chuť je neskutočne vynikajúca! Druhého Tutanchámona si šetrím na Veľkú noc. Ešte by som rád niečo usušil, ale už ide teplé počasie a ja nemám žiadnu miestnosť, kde by sa nedostali muchy, takže ďalšie sušenie prebehne bohužiaľ asi až pred Vianocami.
Ešte by som sa rád spýtal skúsených sušičov. Dávate na mäso Pragandu? V českých a slovenských videách na Youtube ju často používajú. Poliaci to väčšinou nijako neriešia a nedávajú ju. Viem, že zabraňuje šíreniu baktérií a mäso je krajšie ružové na pohľad, ale nechcem dávať na mäso zbytočnú chémiu, takže zatiaľ robím bez Pragandy. Myslíte, že je reálna šanca dostať zo sušeného mäsa botulizmus?
Re: Sušené maso s chilli
Pragandu jsem zacal take davat. Do smesi soli v prvnim nalozeni. Pak to z toho vse umyji pred korenenim. Takze nevim jestli to ma nejaky efekt. Na 1kg masa jsem dal asi 50g soli, 20g cukru a kolem 15g pragandy.
Asi by melo vetsi vyznam ji pridat do koreni pred povesenim nebo zabalenim do mumiaku.
Coz jsem udelal az ted u poslednich mas.
V hmozdiri jsem ke koreni pridal tak 5g pragandy na pulkilovy kus masa. Proste aby se nereklo.
Asi by melo vetsi vyznam ji pridat do koreni pred povesenim nebo zabalenim do mumiaku.
Coz jsem udelal az ted u poslednich mas.
V hmozdiri jsem ke koreni pridal tak 5g pragandy na pulkilovy kus masa. Proste aby se nereklo.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů