Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
Uživatelský avatar
Faboš
Stálý člen
Příspěvky: 1675
Registrován: 05 črc 2018 13:49
Reputace: 5904
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Faboš » 26 bře 2021 19:39

Poslední kousek zamůmijovanej

72385723867238772388

A čekat....

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 27 bře 2021 14:58

Takze preorganizoval jsem masa v boxu.

Povesene 4 nove kusy z leva dva velke - hovezi zadni. Pak ty dva male kvadry to je ta panenka.

Hovezi 1 koreni - italske bylinky, rozmaryn(jen spetka), trocha suseneho cesneku, drceny kmin

Tzn nepalive i pro deti

Hovezi 2 koreni - pepr, chilli, provensalske koreni.

Panenka - stejne jako Hovezi 2 s tim, ze jsem udelal kasicku z toho koreni za pomoci Medoveho Jacka.

Mno tak uvidime.
72391

vsezved
Stálý člen
Příspěvky: 775
Registrován: 09 pro 2019 22:24
Reputace: 2350
Obrázky: 0
Bydliště: Stod

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod vsezved » 27 bře 2021 19:52

Martine Vypadá to lákavě :thumbup:
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 27 bře 2021 20:58

Bucek brutalne "shodil bucek"

Z tech 4cm platku bucku jsou 1-2cm platky.
I ostatni co tam mam ani ne 2 tydny uz pruzi jen trochu. Pristi vikend asi uz jeden bucek a jednu peceni zkusim. V nejhorsim to povesim zase. Nebo dam do uzaviratelne krabicky spolu s betonitem.

Po 2 dnech je pak maso na kamen a daji se delat supinky pres ktere lze pozorovat zatmeni Slunce.

Hlavne absolutne tvrde maso uz by melo vydrzet v pokojove teplote do sezrani.

Jinak ten vetrak na fotkach. Fouka proti te stene a maso dostava jen odraz. Nicmene reseni na Jaro nebo podzimni suseni to bude super. Ono dalo by se asi susit v boxu celorocne, nejak bych tomu masu v lete asi neveril a v zime bych nechtel aby pri suseni xkrat zmrzlo.

K narozkam poridim asi malou vinoteku na celorocni suseni.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 28 bře 2021 16:31

Včerejší mumiják z krkovice...koření sušená petržel, libeček, uzená paprika, sušené Aji, černý pepř a troška oregána. Vonělo to hezky, tak snad bude i chutnat.

72415

Uživatelský avatar
lazar
Stálý člen
Příspěvky: 922
Registrován: 11 srp 2020 12:38
Reputace: 2991
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod lazar » 29 bře 2021 12:23

Tož už sem podlehl :dunno: , to se fakt nedá tu na to čučet a utírat si furt sliny... :whistle:

Kousek vepříka (ořech), trošku sem ho pošteloval...
72422
Pude 2 dny cukr, 2dny hrubozrnná sůl, umyt, osušit a zabalit > drcený barevný pepř, suš. česnek a Kraken... Jako pojivo nějaká whisky. :jalapeno:

Už po prvním dnu krásná barvička ▼▼▼
72423

- Následuje hrubozrnná sůl.. ▼▼▼
72425

Po 4 dnech v cukru a soli usušit, okořenit a zabalit :thumbup: ▼▼▼
7242672427

No sem to ale hovado :bashead: , jelikož sem nemněl už v sobotu ráno moc času ( musel jsem vyrábět vývojník kuřinců že Fabošu)
Požádal jsem ženu ať masisko osuší, popaple a zabalí... což zvládla na 1*.
Později mi při obědu říká... ten sušenej česnek pálí jak sfiňa.. :bumbl:
No trošku sem ji zapomněl říct že v připravené směsi je nemalé množství Krakena :firy:

72428

Tož se za pár týdnů uvidí... :angry1:
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 <
> foto 2023 < - > foto 2024 <

Uživatelský avatar
Johny4481
Stálý člen
Příspěvky: 251
Registrován: 21 srp 2020 15:04
Reputace: 715
Obrázky: 0
Bydliště: Slavětín nad Metují

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Johny4481 » 29 bře 2021 12:26

:respect: :respect: Asi vím, co dnes koupím. Ten pohled na Vaše práce je opravdu nakažlivý!!!!!! :respect: :respect:
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3519
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 3658
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 29 bře 2021 15:14

Pecene je po 13dnech tvrda jako kamen
Bucek kvuli tuku jeste pruzi

To co je tam 10 dnu (hovezi valecek) uz je prakticky take na kamen

Myslite ze je real sundat neco(Pecene - zitra , valecek-koncem tydne) uz po tech 2 tydnech s tim ze bucek bych tam jeste nechal s tim nejnovejsim (Hovezi zadni + panenka) ty dva tydny jeste?


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů