Poslední kousek zamůmijovanej
A čekat....
Sušené maso s chilli
Re: Sušené maso s chilli
Takze preorganizoval jsem masa v boxu.
Povesene 4 nove kusy z leva dva velke - hovezi zadni. Pak ty dva male kvadry to je ta panenka.
Hovezi 1 koreni - italske bylinky, rozmaryn(jen spetka), trocha suseneho cesneku, drceny kmin
Tzn nepalive i pro deti
Hovezi 2 koreni - pepr, chilli, provensalske koreni.
Panenka - stejne jako Hovezi 2 s tim, ze jsem udelal kasicku z toho koreni za pomoci Medoveho Jacka.
Mno tak uvidime.
Povesene 4 nove kusy z leva dva velke - hovezi zadni. Pak ty dva male kvadry to je ta panenka.
Hovezi 1 koreni - italske bylinky, rozmaryn(jen spetka), trocha suseneho cesneku, drceny kmin
Tzn nepalive i pro deti
Hovezi 2 koreni - pepr, chilli, provensalske koreni.
Panenka - stejne jako Hovezi 2 s tim, ze jsem udelal kasicku z toho koreni za pomoci Medoveho Jacka.
Mno tak uvidime.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 775
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2350
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Martine Vypadá to lákavě
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Re: Sušené maso s chilli
Bucek brutalne "shodil bucek"
Z tech 4cm platku bucku jsou 1-2cm platky.
I ostatni co tam mam ani ne 2 tydny uz pruzi jen trochu. Pristi vikend asi uz jeden bucek a jednu peceni zkusim. V nejhorsim to povesim zase. Nebo dam do uzaviratelne krabicky spolu s betonitem.
Po 2 dnech je pak maso na kamen a daji se delat supinky pres ktere lze pozorovat zatmeni Slunce.
Hlavne absolutne tvrde maso uz by melo vydrzet v pokojove teplote do sezrani.
Jinak ten vetrak na fotkach. Fouka proti te stene a maso dostava jen odraz. Nicmene reseni na Jaro nebo podzimni suseni to bude super. Ono dalo by se asi susit v boxu celorocne, nejak bych tomu masu v lete asi neveril a v zime bych nechtel aby pri suseni xkrat zmrzlo.
K narozkam poridim asi malou vinoteku na celorocni suseni.
Z tech 4cm platku bucku jsou 1-2cm platky.
I ostatni co tam mam ani ne 2 tydny uz pruzi jen trochu. Pristi vikend asi uz jeden bucek a jednu peceni zkusim. V nejhorsim to povesim zase. Nebo dam do uzaviratelne krabicky spolu s betonitem.
Po 2 dnech je pak maso na kamen a daji se delat supinky pres ktere lze pozorovat zatmeni Slunce.
Hlavne absolutne tvrde maso uz by melo vydrzet v pokojove teplote do sezrani.
Jinak ten vetrak na fotkach. Fouka proti te stene a maso dostava jen odraz. Nicmene reseni na Jaro nebo podzimni suseni to bude super. Ono dalo by se asi susit v boxu celorocne, nejak bych tomu masu v lete asi neveril a v zime bych nechtel aby pri suseni xkrat zmrzlo.
K narozkam poridim asi malou vinoteku na celorocni suseni.
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 922
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 2991
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Tož už sem podlehl , to se fakt nedá tu na to čučet a utírat si furt sliny...
Kousek vepříka (ořech), trošku sem ho pošteloval...
Pude 2 dny cukr, 2dny hrubozrnná sůl, umyt, osušit a zabalit > drcený barevný pepř, suš. česnek a Kraken... Jako pojivo nějaká whisky.
Už po prvním dnu krásná barvička ▼▼▼
- Následuje hrubozrnná sůl.. ▼▼▼
Po 4 dnech v cukru a soli usušit, okořenit a zabalit ▼▼▼
No sem to ale hovado , jelikož sem nemněl už v sobotu ráno moc času ( musel jsem vyrábět vývojník kuřinců že Fabošu)
Požádal jsem ženu ať masisko osuší, popaple a zabalí... což zvládla na 1*.
Později mi při obědu říká... ten sušenej česnek pálí jak sfiňa..
No trošku sem ji zapomněl říct že v připravené směsi je nemalé množství Krakena
Tož se za pár týdnů uvidí...
Kousek vepříka (ořech), trošku sem ho pošteloval...
Pude 2 dny cukr, 2dny hrubozrnná sůl, umyt, osušit a zabalit > drcený barevný pepř, suš. česnek a Kraken... Jako pojivo nějaká whisky.
Už po prvním dnu krásná barvička ▼▼▼
- Následuje hrubozrnná sůl.. ▼▼▼
Po 4 dnech v cukru a soli usušit, okořenit a zabalit ▼▼▼
No sem to ale hovado , jelikož sem nemněl už v sobotu ráno moc času ( musel jsem vyrábět vývojník kuřinců že Fabošu)
Požádal jsem ženu ať masisko osuší, popaple a zabalí... což zvládla na 1*.
Později mi při obědu říká... ten sušenej česnek pálí jak sfiňa..
No trošku sem ji zapomněl říct že v připravené směsi je nemalé množství Krakena
Tož se za pár týdnů uvidí...
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 251
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 715
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Sušené maso s chilli
Asi vím, co dnes koupím. Ten pohled na Vaše práce je opravdu nakažlivý!!!!!!
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
Re: Sušené maso s chilli
Pecene je po 13dnech tvrda jako kamen
Bucek kvuli tuku jeste pruzi
To co je tam 10 dnu (hovezi valecek) uz je prakticky take na kamen
Myslite ze je real sundat neco(Pecene - zitra , valecek-koncem tydne) uz po tech 2 tydnech s tim ze bucek bych tam jeste nechal s tim nejnovejsim (Hovezi zadni + panenka) ty dva tydny jeste?
Bucek kvuli tuku jeste pruzi
To co je tam 10 dnu (hovezi valecek) uz je prakticky take na kamen
Myslite ze je real sundat neco(Pecene - zitra , valecek-koncem tydne) uz po tech 2 tydnech s tim ze bucek bych tam jeste nechal s tim nejnovejsim (Hovezi zadni + panenka) ty dva tydny jeste?
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů