Zdarec! Taky se podělím o pár zkušeností ohledně výroby koření. Dělám to tak, že plody rozpůlím, vyčistím od semínek a hodím do sušičky na ovoce. Teplotu reguluju od 40st až po maximum, které se v mém případě nabízí tj.70st, prostě tak, aby se papriky rozpadali v ruce. V létě to dělám tak, že když je horko, dám papriky do zavřeného auta na palubovku. (ale pak je to peklo, když tam člověk vleze - je to nouzovka) Jak jsou papriky řádně usušené, tak je dám do takového uzavíratelného sáčku (pevného), kde je rozdrtím, aby mi to můj ruční mlýnek dokázal "sežrat"... Pokud zůstanou větší kousky z toho pytlíku, tak to ještě proženu takovou drtičkou (na trávu) co se dá koupit za pár kaček v trafice... V tom mlýnku to melu nejčastěji na 3x a je z toho takový prášek. Takhle to koření dávám do malých uzaviratelných skleniček, kdy mi vydrží dlouho. Takto mám jednu skleničku už dva roky a koření je krásně sypké a nádherně voní. Netvoří ani po tom čase hrudky... Každopádně metoda to je pracná, jak jsem již psal, tak používám ruční mlýnek...
Mletí papriček
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mletí papriček
Máš to hezké, ale radši si namel menší množství a zbytek nech vcelku. Zachováš si vůni i pal. Takto to víc degraduje. Jinak luxusní zásobička.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Mletí papriček
Já má sklenice od nescafé, krásně umyté bez nálepek, popsané druhama a melu jak potřebuju, zatím jsem mlel jen malou kořenku těch okrasek a pořád je tam půlka a vůbec to nemizí Hamty hamty a tímhle tempem mám asoby na 2 roky A to mám polné 3 skleničky cca
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2129
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2435
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mletí papriček
A pak to najednou taky vyhodíš, až ti to zvětrá. Nebo nevyhodíš, ale ta kvalita to už nebude.
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Mletí papriček
Já teda melu el. mlýnkem na kafe s tříštivým nožem
Mám toho už celkem dost a bojím se že když si nechám v celku usušené že mi to zas někde zvlhne a nepůjde mi to rozemlít tak melu všechno něco si nechám něco rozdám jako suvenýry když jdem někam na akci Ale většinou to nikdo nechce a cpou mi to zpátky domů
Mám toho už celkem dost a bojím se že když si nechám v celku usušené že mi to zas někde zvlhne a nepůjde mi to rozemlít tak melu všechno něco si nechám něco rozdám jako suvenýry když jdem někam na akci Ale většinou to nikdo nechce a cpou mi to zpátky domů
- DarthVikta
- Stálý člen
- Příspěvky: 503
- Registrován: 04 kvě 2013 10:09
- Reputace: 769
- Obrázky: 0
- Bydliště: KM City
Re: Mletí papriček
Dobrý je ihned po namletí otevřít víko a čichnout, jak to voní. Vřele doporučuji!
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Mletí papriček
přesne rada pro zacatecniky
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti