Papricky v olivovom oleji

Recepty na pikantní chilli pokrmy
jiri127
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 29 dub 2015 20:03
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Dukovany

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod jiri127 » 26 črc 2015 21:05

Aha, díky za odpověď :)

Dneska jsem to nevydržel a dva kousky ochutnal. Chutnají moc dobře, akorát se kvůli již zmíněné ztuhlosti olivového oleje trošku blbě vydolovávají. Možná bych příště zkusil použít třeba slunečnicový olej, pokud netuhne...

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod BlueShark » 28 črc 2015 01:55

Dle mého to do lednice patřit nemá, jím nebo jídávám chilli semínka v olejíčku, je to červeně zabarvené a jeto na misce volně v restauraci, třeba měsíce a nic tomu není. To bych chtěl umět dělat... Ale asi to bude ono, nezná někdo? To o čem mluvím mají u nás v pizzerii v PAM PAMU v Ústí nad Labem.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3213
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2812
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod MartinS » 28 črc 2015 11:52

Myslis tuhle?
http://www.*/produkt/huy- ... ml-93.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.huyfong.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod BlueShark » 29 črc 2015 16:41

Martině semínka v olejíčku, SCHIRACHU máme doma běžně :-)
Mají tam misky a v tom olej a semínka a červená barva, když je to vybraný už je tam jen olejíček, ale na pizzu pálí také trošku :-) To bych chtěl umět udělat...

Vygoogleno: http://www.myalberton.co.za/wp-content/ ... li+Oil.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

jax90
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: 02 kvě 2013 21:39
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod jax90 » 23 lis 2015 00:51

Zdravím, postupoval som podľa tohoto receptu,papričky Jalapeno som na panvici orestoval podla postupu,začali sa vytvarať čierne fľaky,dal som ich do pohára s cesnakom,bylinkami a zalial jeden pohar olivovým a druhý repkovým olejom a uložil som ich do špajze. Tu ale nastal za cca týždeň taký problém a to,že sa mi v tych pohároch vytvorila akasi pena a po otvorení to začalo nejak reagovať,bublinkovať kvasiť alebo čo a ja teraz neviem že o čo sa jedná. Viete niekto o tom niečo viac? Tie papriky su už v prdeli alebo čo sa vlastne stalo?

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 251
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod BlueShark » 23 lis 2015 13:09

A jéje kvasí to no :-) Nechť promluví nějaký odborník :-)

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 165
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod Colostomizer » 23 lis 2015 14:47

Kvasí, kvasí :) A kolikpak stupňů teploty máš ve špajzu? Tímto způsobem ošetřené papriky se musí skladovat zásadně v lednici a to krátkodobě. V původním receptu to je napsáno. Restování nemusí zlikvidovat všechny mikroorganismy a kvasným procesům většinou nezabrání. Proto to musí být v chladu. Ochutnej to, ale nejspíš to bude na likvidaci.

Mimochodem, zastávám názor, že do oleje patří zásadně sušené papričky. Pak to můžeš mít doma na stole a nic se s tím nestane ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


Uživatelský avatar
cakl
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: 21 čer 2015 11:31
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Papricky v olivovom oleji

Příspěvekod cakl » 23 lis 2015 22:25

Do oleje dávám sušené papričky ještě společně i s trochou čerstvého česneku na dochucení a není problém s kvašením nebo čímkoliv jiným :-)


Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti