Pečené koleno v marinádě z chilli, medu a koriandru

Recepty na pikantní chilli pokrmy
Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Pečené koleno v marinádě z chilli, medu a koriandru

Příspěvekod Kendy » 14 led 2018 18:25

gandalf píše:
14 led 2018 17:38
Taky se tak peče t.zv. trhané maso /krkovice - trhá se to potom po vláknech/ - opravdová lahůdka. Receptů je na netu spousta. Vtip je v tom, že při tom pomalém pečení se neztrácí z masa voda, maso je stále šťavnaté .... Původní recept je z Francie.
Já ten postup znám. Pomalé pečení i konfitování. Ale tak nějak jsem se nikdy nedostal k tomu, péct něco přes noc. Možná strach nechat puštěnou troubu bez dohledu (ještě z doby, kdy děti byly malé). Takže peču přes den a tak maximálně 6 hodin. Začínám na vyšší teplotě a postupně snižují třeba i k těm 120 stupňům. mám rád, když jde maso pěkně od kostí a i se lehce samo rozpadá. Ale není to stejné, jako pomalé pečení.

Když si o tom ale začal mluvit, tak mi došlo, že vlastně nemám žádný racionální důvod do toho nejít.

Rozhodně v blízké době vyzkouším.... A už se na to těším. Děkuji za inspiraci.


Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti