díky
Hokaido
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Hokaido
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Hokaido
Pokračování ze včera aneb : Jak jsem vařil omajdu. Přátelé, taková dýně dá docela práci rozporcovat a připravit na samotný výkon.To samá platí o mrkvi. Pravdou je, že jsem zpracoval tuny zeleniny, kořenové zvlášť, megatuny cibule, oloupat a nakrájet na základy, to byl můj džob, zvlášť v učení a od té doby uběhlo 40 let, tak jsem drobet zlenivěl. Nicméně po hodině snažení suroviny vypadaly asi takhle :
No a po další hodině , pominuli pár minut co zabere pochůzka........
no a pak jsem konečně začal vařit a po půlhoďce už to vonělo , úplně opojně, trochu jako když se vaří svíčková......
a vařilo se vařilo a po hodině a půl jsem usoudil, že stačí......
No a to pro dnešek taky stačí, resp pokračování navečer , neboť jsem musel konání přerušit, z důvodu absence mixeru. Zapoměl jsem si ho vzít sebou. No aspoň mi to to lépe uteče i zítra.Sklenice mám připraveny tak to bude brnkačka.Takže přátelé, pokračování příště a buďte v pohodě za pozornost a čusík.
No a po další hodině , pominuli pár minut co zabere pochůzka........
no a pak jsem konečně začal vařit a po půlhoďce už to vonělo , úplně opojně, trochu jako když se vaří svíčková......
a vařilo se vařilo a po hodině a půl jsem usoudil, že stačí......
No a to pro dnešek taky stačí, resp pokračování navečer , neboť jsem musel konání přerušit, z důvodu absence mixeru. Zapoměl jsem si ho vzít sebou. No aspoň mi to to lépe uteče i zítra.Sklenice mám připraveny tak to bude brnkačka.Takže přátelé, pokračování příště a buďte v pohodě za pozornost a čusík.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Hokaido
Pěkná práce taky bych chtěl mít v práci čas dělat takovéhle věci
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Hokaido
Zdravím a přicházím s pokračováním. Jo věci se dají dělat, když jsi starej ČID a dřepíš celý noci ve vrátnici. Naopak, veškerá činnost je fajn aby to uteklo a aby se člověk nezbláznil.Mám tedy kliku, že mám klidnej objekt, jsem si sám sobě pánem, všude by to nešlo.Neměl bych to asi zveřejňovat. Tak tedy jsem rád, že jsem to stihl ještě dnes a makal jsem docela tvrdě, protože si furt musím udržovat pořádek a jedním okem samozřejmě hlídám, ono je to po čase i o zvucích a odrazech světel v protější prosklené budově. Jdu do fotodokumentace.....provařil jsem to znovu, rozmixoval......naplnil sklenice.....
no a klasika zavíčkoval, zavařil po 20 minutách musí víka držet jak skála
docela jsem si vyhrál seštítkama..........nedopadly úplně podle představy
.
no ještě při tom zavařování jsem zmákl 2 sklenice v láku a finito , vymalováno je po sezoně
No tak to je asi všechno, není to poprvé co jsem zavařoval, nebo vyráběl chilli srajdy, omajdy, chutney a další ale poprvé jsem to takhle dokumentoval a veřejně presentoval. No jak říkám v podpisu, někdy se člověk potřebuje pochválit. No tak ať se daří, užívejte plody svého hobby a bacha na sliznice a vnitřnosti, protože to může bejt taky pěkně v řiti.
no a klasika zavíčkoval, zavařil po 20 minutách musí víka držet jak skála
docela jsem si vyhrál seštítkama..........nedopadly úplně podle představy
.
no ještě při tom zavařování jsem zmákl 2 sklenice v láku a finito , vymalováno je po sezoně
No tak to je asi všechno, není to poprvé co jsem zavařoval, nebo vyráběl chilli srajdy, omajdy, chutney a další ale poprvé jsem to takhle dokumentoval a veřejně presentoval. No jak říkám v podpisu, někdy se člověk potřebuje pochválit. No tak ať se daří, užívejte plody svého hobby a bacha na sliznice a vnitřnosti, protože to může bejt taky pěkně v řiti.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
- Příspěvky: 101
- Registrován: 18 úno 2014 13:03
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Re: Hokaido
Tak já jsem teď taky dovařil podle receptu, fotodokumentaci ale bohužel nemám, nějak jsem to nestíhal, protože v mezičasech jsem si ještě dělal večeři a umýval sklenice Každopádně barvu jsem trefil podle vašich obrázků, na receptu jsem nic neupravoval, jen jsem přidal jednu chipotlesku, mám tu uzenou chuť vážně rád tak ji nechám pár dnů odležet a pak podám info jak se povedla, ale průběžně jsem ochutnával a asi to bude můj oblíbený recept
Co shoří, neshnije...
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Hokaido
AHOJ je to báječný recept, nechci se chválit ale trefil jsem pálivost tak že je to pro mě poživatelný. Chuť je výborná napatlal jsem si dnes řádně na Smažák s bramborem, ani s tatarkou mi to tak nechutná.Osobně si myslím, že se hodí nejen k masu ,ale třeba i nastudeno k sýrům.Mám 12 sklenic, polovinu rozdám a zbytek počítám že těžko vydrží do Nového roku.Samovýrobě zdar
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Hokaido
Sem rád že Vám chutná pánové !!!
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů