Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Recepty na domácí pikantní omáčky
inferno
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 10 dub 2014 18:58
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod inferno » 19 říj 2015 18:24

scedil som kefir, s rozmixovanymi paprickami nalozil do vymytej petky, pridal trochu drozdi a do vrchnaka som zabudoval kvasnu zatku. pekne to bublalo, ked to prestalo tak som to zlial a zakryl gazou. potom sa to uz mohlo kontaminovat, kedze doma nemame sterilne prostredie ale zas nie, ze by sme mali bordel :-) tusim som postupoval presne podla navodu.

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 19 říj 2015 18:43

Tak to těžko říct, kde se stala chyba. Anebo spíš blbá náhoda. Přírodní biotechnologické procesy někdy nevycházejí dle představ ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


svejky.tom
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 28 lis 2015 12:19
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod svejky.tom » 28 lis 2015 12:26

Ahoj,
nechal jsem se inspirovat a také vyzkoušel fermentaci, ale nevedlo se úplně nejlépe.
Kvašení netrvalo dva - tři týdny, ale bublalo to 10 neděl. Nechutná to zle, ale divně to smrdí.
Má to smrdět nebo to patří do :smoketoil: ?
Teď jsem to přelil do kyblíku a nechám ještě chvíli octovatět, co to udělá.

Díky!
Tom

Uživatelský avatar
Vasjis
Stálý člen
Příspěvky: 1333
Registrován: 26 úno 2015 08:21
Reputace: 490
Obrázky: 0
Bydliště: České Budějovice

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Vasjis » 28 lis 2015 16:48

čau borci vypadá to zajímavě kde se dá koupit ta skleněná věc navrch a jak moc odpadu by bylo cca z 3 L demižonu ? Jak moc to bublá abych pak v bytě usnul :)

Rokytnice
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: 09 zář 2023 21:49
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Rokytnice » 09 zář 2023 22:04

Snad nevadí, že otevřu takto staré vlákno. Letos dělám habanero a na hmotu, sladkost jsem opekl a oloupal kápie a krásně voní tou připečenou paprikou. Kvasí úplně v pohodě. Přidány vinné kvasinky. Plánuji, až bude zrát, tak do ní dám pár kostek z opáleného dubu (fejkuje se tím barikování vína) a ty kostičky udělají chuť zrání v sudu.

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1365
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3318
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Baron z Žop » 21 zář 2023 05:52

Zdarec :tiphat:
Barikovaná hábo no nemusí to být zlé to zas jóó... :jalapeno:


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů