Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
chilli-max
Stálý člen
Příspěvky: 963
Registrován: 31 črc 2013 20:54
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod chilli-max » 22 zář 2014 20:46

Omáčka už úspěšně ostvovatí a okyseluje se...ale je stále moc řídká.... nějaké zkušenosti jak jí šetrně zahustit ?
http://www.foto-tapety.cz

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 22 zář 2014 21:23

chilli-max píše:Omáčka už úspěšně ostvovatí a okyseluje se...ale je stále moc řídká.... nějaké zkušenosti jak jí šetrně zahustit ?
Povařit + škrob ... viz můj příspěvek v tomto vláknu z 16.8. :)

Vyzkoušeno, funguje ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


inferno
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 10 dub 2014 18:58
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod inferno » 23 zář 2015 12:28

tak som sa do toho pustil ale som z toho volaky zmateny. nechal som to prekvasit, pekne to bublalo, potom som to prelozil do misky, ktoru prekryvam gazou. chutovo je to ale dost divne. az ne moc chutne, je to hořke. je to OK? alebo to mam rovno vyliat do zachoda? a este sa na hladine objavuju take malicke sliziky. neviem ci to nepochadza zo semienok alebo su to nejake breberky. mavate to tam?
http://www.chilli-forum.cz/gallery/imag ... e_id=27244

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 23 zář 2015 14:20

Hořká chuť není v pořádku. Je tam aspoň náznak kyselosti?
Stejně tak sliz na povrchu tam nemá co pohledávat. Může to znamenat přemnožení slizotvorných bakterií. Na obrázku ten povlak ale jednoznačně vidět není.
Má to být omáčka ke konzumaci, tak bych se řídil chutí ... pokud to není dobé, tak bych to zlikvidoval. Vinaři tyhle vady dokážou řešit, ale pokud to neumíš, tak nemá cenu se o nic pokoušet.


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


inferno
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 10 dub 2014 18:58
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod inferno » 23 zář 2015 16:12

nema to ani naznak kyslosti. ani chutou ani vonou. sliz tam nie je. omacka sedimentuje. na spodu je huste a hore je tekutina ako voda.

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 23 zář 2015 16:49

Sedimentace je normální. Hele, tak to ještě týden nech a pak porovnej. Uvidíš, kterým směrem se to vydá ...


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


inferno
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: 10 dub 2014 18:58
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod inferno » 17 říj 2015 20:49

takze moj prvy pokus s fermentaciou skoncil v zachode. stalo ma to 70% urody, takze som s tym dlho otalal ale na koniec to ani dobre nechutilo ani nevonalo. cele to bolo horke a horkasta bola aj vona. neviem kde som uropbil chybu. skoda.

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Fermentovaná omáčka lousianského stylu

Příspěvekod Colostomizer » 18 říj 2015 15:35

Vypadá to na kontaminaci bakteriemi. Jaký jsi použil startér?

Btw, z loňska mám celekem tři várky této omáčky, celkem cca 3,5 litru. Už rok zrají v lednici a ještě nějakou dobu budou :) Třeba takové Tabasco zraje v dřevěných sudech ve sklepech tři roky, tak to ty moje mají ještě spoustu času ... Ale až ty PETky z lednice jednou vyvalím, tak to bude bomba :D


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017



Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů