Mirabelková (špenlíková) omáčka

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Jacopo.F.
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 22 zář 2014 13:32
Reputace: 697
Obrázky: 0
Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.

Re: Mirabelková (špenlíková) omáčka

Příspěvekod Jacopo.F. » 24 srp 2018 09:13

Taky jsem vařil z mirabelek - přesněji řečeno z myrobalánu. Ten má tu nevýhodu že nejde vypeckovat - musí se rozvařit a přecedit. Bylo toho asi ... 4 kg???
52027
Po rozvaření a odcezení pecek (použit cedník na halušky zvaný haluškovač, ten s menšíma dírama, šlo to s ním parádně)
toho mohlo být tak 3,5-4 l, postupně svařeno na asi 2,5 l.
Pak už jen:
- 1,25 kg cukru,
- šťáva ze 3 limet
- 10 ks rozsekaných papriček Big Red Mama (v sekáčku co je jako nástavec na tyčový mixér spolu se šťávou ze 3 limet - to aby se to nedrželo na stěnách)
- asi 8 cm nastrouhaného zázvoru
- čajová lžička garam masala
- čtvrt lžičky soli
a pak už se to jen ještě chvíli vařilo. Přes noc to zchládlo take další den znova projít varem, 2g kyseliy sobrové, a už to šlo do skleniček čerstvě vytažených z vroucí lázně. Pak ještě pro sichr sterilováno.


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů