Myslím že to nechces ani pochopit Pochopitelně si tam nasyp čistokrevnou chemii, neni to vůbec prirodní, způsob jakým se to získavá...Naprosto vse je z prirody, pochopitlně, nezískava se to na jiné planetě, ale způsob jakym se to ziskava je to nejdulezitejsí, co to s človekem delá je dalsi vec.
Dávat neco pro jistotu je dobrý nesmysl... neco ve stylu otřepaného vtipu (prijdu z prace a dám manželce přes hubu, ikdyž nic neudelala, jen proto, aby ji to nenapadlo neco udelat).
konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
pozri si zloženie týchto výrobkov.podľa mňa do toho nenasypali radšej soľ preto aby to nebolo presolené
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-pasty/
čo myslíš koľko také niečo vydrží bez konzervácie?
a keď to povarím dajme tomu len cca 2 či 3 minúty koľko to vydrží bez konzervácie?
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-pasty/
čo myslíš koľko také niečo vydrží bez konzervácie?
a keď to povarím dajme tomu len cca 2 či 3 minúty koľko to vydrží bez konzervácie?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
Já Ti mohu dát pouze své zkušenosti. Mám i 2 roky staré chilli majdy každou jinou, sklep kde je od 1-20 °C v léte, nezkazilo se nic. Delal jsem pokusy, s konzervací nejaké s cukrem, solí, fermentace, ocet... nezkazilo se nic.
Zkus udelat jednu pastu a pokus jednu sklenici takovou, druhou jinou. Sklenice vypař vroucí vodou a budes sám nejlépe vedet, jak co ovlivnuje trvanlivost, chut atd...
Trocha soli naopak zvyšuje chut... (zavaruji hrusky se solí, vůbec se to nesladí a sul vythne prirozeny cukr) je to starý recept a funguje!
Různé druhy koreni konzervuji (chilli samo o sobe, zázvor, galgán apod.).
Zkus udelat jednu pastu a pokus jednu sklenici takovou, druhou jinou. Sklenice vypař vroucí vodou a budes sám nejlépe vedet, jak co ovlivnuje trvanlivost, chut atd...
Trocha soli naopak zvyšuje chut... (zavaruji hrusky se solí, vůbec se to nesladí a sul vythne prirozeny cukr) je to starý recept a funguje!
Různé druhy koreni konzervuji (chilli samo o sobe, zázvor, galgán apod.).
Naposledy upravil 1 dne Tea Racer; celkem upraveno 10x.
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
určite pôjde časť bez úplnej konzervácie iba to trochu zavarím.lenže nechcem riskovať že nadávkujem 3 kilá pasty ktorá mi zaplesneje a vyhodím ju.preto som sa pýtal na kys.sorbovú aj citrónovú
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
Je velice praktické, dávat to do malych sklenicek, už kvuli tomu, že jak ji otevres, mel bys ji co nejdrive zkonzumovat. To se doporučuje i u chemických konzervací.
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
Vážně si myslím, že to jde i bez té misijní činnosti a šíření jediné správné víry.
Matonoha má i svůj rozum. A jeho pohled na svět z principu nemusí být horší než tvůj.
Matonoha má i svůj rozum. A jeho pohled na svět z principu nemusí být horší než tvůj.
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
určite to nedám do litrových už som to tu dávnejšie spomínal že v podstate ide o to že keď všetko začne dozrievať zaradom tak viem že nebudem mať čas variť omáčky naraz.preto časť sušiť časť do mrazáku a časť na pastu z ktorej sa dá variť ďalej vtedy keď na to budem mat čas prípadne napríklad až ďalší rok keď bude dozrievať čerstvá zelenina a ovocie (vtedy akurát chýba čerstvé chilli).riešil som to pastou už minulý rok ale dával som trochu octu cukru aj soli ale tento rok to chcem skúsiť inak.tá otázka na dávkovanie tu bola naozaj iba kvôli dávkovaniu a nie kvôli riešeniu škodlivosti alebo používaniu iných konzervantov
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: konzervácia sorban draselný (kyselina sorbová) kyselina citrónová
Já zkousel mrazit a moc se mi to nelíbí, do omáček asi ok, ale je to pak takové rozplizlé. Už co nespotřebuji zavařením, na omacky a pasty tak radeji suším. Letos chci zase zkoušet neco nového, není nad rozmanitost. Ted chystám prvni letosní chunan pastu, lonská docházi, mám tu toho dost zralého, tak at je už konecne nová.
Což o konzevantech jsem rekl svuj názor a ty at si tam davas co chces, každy máme jiné názory. A každy at delá jak si myslí že to je dobré, forum je od toho aby se tu vymenovaly konkrétní zkusenosti.
Což o konzevantech jsem rekl svuj názor a ty at si tam davas co chces, každy máme jiné názory. A každy at delá jak si myslí že to je dobré, forum je od toho aby se tu vymenovaly konkrétní zkusenosti.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů