Hrušková

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 09 zář 2015 12:15

Zvejkus píše:Ahoj, já se taky přidám se svým troškem k diskuzi. Shodou okolností jsem dneska dělal podobnou omáčku(chutney), jak tu na začátku popisoval Pedro.

Použil jsem na to:

4 bílé cibule
5 rajčat
5 hrušek
3 klasické velké papriky
kousek zázvoru
hrnek hnědého cukru
hrnek jablečného octa(použil jsem bio od Alnatury)
lžičku žlutých hořčičných semínek
a nesmím zapomenout na hlavní přísadu, habanero chilli papričky, v mém případě asi 10 žlutých

Všechno jsem nakrájel, hodil do hrnce, nechal jsem to projít varem, pak to stáhnul a asi hodinku pomalu vařil do změknutí ingrediencí. Potom nahrubo namixovat a nechat to ještě asi půl hodiny zhoustnout na nízkém stupni.

Výsledek mě velice příjemně překvapil. Opravdu dobné chutney.


Tak já to dělal až na horčici a hrušky stejně, naprosto a taky vynikající.
26930

Zvejkus
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 31 srp 2015 16:55
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Zvejkus » 10 zář 2015 09:52

Koukám, že si děláš zásobu na zimu. Já toho měl celý hrnec a nevyšlo mi to ani na polovinu skleniček co tobě. :-D Příští sezónu chci vyset hlavně habanera, takže snad se dopracuju taky k podobnému objemu.

Btw. koukám, že ty to mixuješ na hodně jemno, takže ti z toho vyjde fakt omáčka. Já mám radši, když v tom jsou trochu nerozmixované kousky. Ale to je otázka, co kdo má rád. ;-)

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod BlueShark » 11 zář 2015 00:39

Tak já měl 3/4 velkýho hrnce švestek pak něco jablek atd, rozmixoval jsem to na max no, chtěl jsem méně, ale prej to mám udělat do jemna, tak se stalo no:-)

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Colostomizer » 12 zář 2015 14:10

Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek :)

26991

:wave:


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


miroslav
Stálý člen
Příspěvky: 208
Registrován: 10 pro 2013 17:39
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: okres Be (Bejrut) :)

Re: Hrušková

Příspěvekod miroslav » 12 zář 2015 17:28

moc pekne, taky budu muset neco vymyslet, ale asi hlavne z dýní :)

Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Colostomizer » 12 zář 2015 17:44

recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli- ... t3456.html" onclick="window.open(this.href);return false;

;)


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


miroslav
Stálý člen
Příspěvky: 208
Registrován: 10 pro 2013 17:39
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: okres Be (Bejrut) :)

Re: Hrušková

Příspěvekod miroslav » 12 zář 2015 17:57

díky, zkusíme :)

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2183
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4463
Obrázky: 0

Re: Hrušková

Příspěvekod Pedro » 13 zář 2015 15:57

Colostomizer píše:Pošlušně hlásím, že hrušková omáčka byla též úspěšně vyzkoušena dle původního Pedrova recepisu. Vynechal jsem jenom rajčata, použil cca třikrát více zázvoru (pouze šťávu) a přibližně decilitr rýžového octa místo balsamica. Hrušky byly přezrálé a sladké, takže nebylo třeba doslazovat. A zde je výsledek :)

26991

:wave:
Krusi kamaráde, tohle je paráda. Jinak ten můj recepis je jen jak jsem udělal já...fantazii se meze nekladou :-). A co výsledek? Jsi spokojený s chutí?


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů