Začínám v paneláku
Re: Začínám v paneláku
Ty Lardge Red jsem měl. Nevím, jestli to stojí za to. Zaplodila docela dobře, plody nejsou špatné (i když prakticky sladké). Chuť dobrá, velmi dobré na gril. Ale ta kytka je obrovská. Roste naprosto neorganizovaně a vyžaduje spoustu vody. Měl jsem je v 8 litrových květináčích a stálo to za houby. Kytka byla tak velká, že mi ji vítr převracel i plně zalitou. Musel jsem květináč zatížit cihlou, nebo tak něčím. A vzhledem k výše uvedenému jsem ji musel zalévat skoro pořád. Ten květináč pro ni byl prostě moc malý.
- Cenisek
- Stálý člen
- Příspěvky: 61
- Registrován: 13 bře 2017 08:20
- Reputace: 26
- Obrázky: 0
- Bydliště: Ostrava
Re: Začínám v paneláku
hmmm dobře že to píšeš, nechci moc velkých kytek z důvodu místa které mám k dispozici, no nechám si projít hlavou, tento rok ji dávat stejně už nebudu. Zkusím je spíš přes rok někde koupit hotové a uvidím jesti mě chuť osloví natolik abych tím zabil velkou část balkónu... možná už jsem je i někdy jedl, ale nevím o tom... Díky za to info.
...připravit se! ...zamířit! ...PAL!
Re: Začínám v paneláku
Ona roste spíš do výšky, než do šířky (mě tak rostla). Spousta dlouhých výhonků. Je potřeba hodně vyvazovat. Problém je spíš ta velikost květináče a kvůli velikosti rostliny i časté zalévání.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Začínám v paneláku
Veď práve preto som ti ja ten Korál doporučoval, pretože je malý. Len tak zhruba 35-40 cm. Je to jedna z najmenších, ozajstných, neokrasných chilli paprík. Možno je tá Large Red Cherry chuťovo lepšia, neviem posúdiť, pretože som ju nemal, ale aj Korál je chuťovo veľmi dobrý. Minulý rok som nakladal do sladko-kyslého nálevu Korál, kápiu Radmila F1, baranie rohy Beros a rezy zo Serenade a Korál z nich chuťovo jasne vedie. Aj pálivosť je pre bežného konzumenta viac než dostačujúca. Na webe sa uvádza, že má okolo 35 000 SHU. Pre tých, ktorí pestujú miliónové "vraždy" je to možno na smiech, ale pre normálneho konzumenta, ktorý si chce na paprike aj trochu pochutnať, je to veľmi solídna pálivosť. Ja keď si beriem nakladaný Korál ku chlebu, tak mi stačí tak 5-7 guličiek a už tak malé množstvo mi kvalitne vypáli ústa.
Re: Začínám v paneláku
Nalozeny koral je super, to jo. A nebo pokud clovek pospicha, tak si myslim ze dobrej by byl ke steaku jen osmahla papricka na grillu, trochu osolena.
Trochu zesladne a pujde to krasne zobat a s tim ze seminka zustanou na stopce pri stesti
Trochu zesladne a pujde to krasne zobat a s tim ze seminka zustanou na stopce pri stesti
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 146
- Registrován: 05 úno 2017 13:16
- Reputace: 287
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chrudim
Re: Začínám v paneláku
Tak už jsem to objednal. Tak tomu trochu posvitim at to neco dozene a snad nejaka urodicka bude jeste Dám vědět jak to dopadlo
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Začínám v paneláku
Túto sezónu pestujem aj guľatú maďarskú feferónku Garai Fehér Cseresznye, ktorá by podľa obrázku na obale so semenami mala byť ako žltá varianta Korálu. Som zvedavý, či sa chuťovými vlastnosťami aspoň priblíži červenému Korálu, keďže žlté papričky bývajú väčšinou menej chutné než červené.
http://i.ebayimg.com/images/g/~tQAAOSwa ... s-l300.jpg
http://i.ebayimg.com/images/g/~tQAAOSwa ... s-l300.jpg
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů