Uzení chilli

Povídání o chilli papričkách
Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 159
Obrázky: 0
Bydliště: KOLÍN

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Dr.Pedr » 05 říj 2014 19:27

gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
Nějaká omáčka..??

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2122
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2411
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod gandalf » 05 říj 2014 19:56

Dr.Pedr píše:
gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
Nějaká omáčka..??
Ne to je vydestilovaný tekutý kouř z ořešákového dřeva /Liquid Hickory Smoke/. Používá se běžně v potravinářském průmyslu. Upravují se jím některé druhy uzenin, sýrů a podobně. ale musí se stím opatrně, aby to nezhořklo.

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 159
Obrázky: 0
Bydliště: KOLÍN

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Dr.Pedr » 06 říj 2014 07:51

gandalf píše:
Dr.Pedr píše:
gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
Nějaká omáčka..??
Ne to je vydestilovaný tekutý kouř z ořešákového dřeva /Liquid Hickory Smoke/. Používá se běžně v potravinářském průmyslu. Upravují se jím některé druhy uzenin, sýrů a podobně. ale musí se stím opatrně, aby to nezhořklo.
JJ Dikas za info...už jsem googlil.....zajímavé..zakoupím..vyzkouším...podělím se s výsledkem.... :tiphat:

pan_klobouk
Stálý člen
Příspěvky: 414
Registrován: 12 led 2016 21:06
Reputace: 250
Obrázky: 0
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod pan_klobouk » 05 říj 2016 09:36

Chystam se vyudit na zkousku nekolik papricek - rady ,postrehy? :)
pan_klobouk

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod OMO » 05 říj 2016 12:57

pan_klobouk píše:Chystam se vyudit na zkousku nekolik papricek - rady ,postrehy? :)
Máš udírnu, gril nebo starý hrnec ?

V udírně postačí dřevo dle výběru. U grilu a hrnce štěpky https://www.google.cz/search?q=%C5%A1t% ... 8weoporYDg
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

pan_klobouk
Stálý člen
Příspěvky: 414
Registrován: 12 led 2016 21:06
Reputace: 250
Obrázky: 0
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod pan_klobouk » 05 říj 2016 13:04

OMO píše:
pan_klobouk píše:Chystam se vyudit na zkousku nekolik papricek - rady ,postrehy? :)
Máš udírnu, gril nebo starý hrnec ?

V udírně postačí dřevo dle výběru. U grilu a hrnce štěpky https://www.google.cz/search?q=%C5%A1t% ... 8weoporYDg
Mam elektrickou udirnu na "piliny" zajima mne vhodna teplota a zda necim "korenit"
pan_klobouk

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod OMO » 05 říj 2016 14:28

Jen to usuš kouřem, pak namel a máš luxusní zauzené koření. Netřeba nic přidávat. Takové Chipotle z luxusně vyzrálých červených Jalapen musí být pajáda :angry1:
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

pan_klobouk
Stálý člen
Příspěvky: 414
Registrován: 12 led 2016 21:06
Reputace: 250
Obrázky: 0
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod pan_klobouk » 05 říj 2016 14:30

uvidime dnes by mela byt testovacka na par kusech :D
pan_klobouk


Zpět na „Pokec o chilli“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů