Nějaká omáčka..??gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
Uzení chilli
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Uzení chilli
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2122
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2411
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzení chilli
Ne to je vydestilovaný tekutý kouř z ořešákového dřeva /Liquid Hickory Smoke/. Používá se běžně v potravinářském průmyslu. Upravují se jím některé druhy uzenin, sýrů a podobně. ale musí se stím opatrně, aby to nezhořklo.Dr.Pedr píše:Nějaká omáčka..??gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Uzení chilli
JJ Dikas za info...už jsem googlil.....zajímavé..zakoupím..vyzkouším...podělím se s výsledkem....gandalf píše:Ne to je vydestilovaný tekutý kouř z ořešákového dřeva /Liquid Hickory Smoke/. Používá se běžně v potravinářském průmyslu. Upravují se jím některé druhy uzenin, sýrů a podobně. ale musí se stím opatrně, aby to nezhořklo.Dr.Pedr píše:Nějaká omáčka..??gandalf píše:Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 414
- Registrován: 12 led 2016 21:06
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzení chilli
Máš udírnu, gril nebo starý hrnec ?pan_klobouk píše:Chystam se vyudit na zkousku nekolik papricek - rady ,postrehy?
V udírně postačí dřevo dle výběru. U grilu a hrnce štěpky https://www.google.cz/search?q=%C5%A1t% ... 8weoporYDg
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 414
- Registrován: 12 led 2016 21:06
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzení chilli
Mam elektrickou udirnu na "piliny" zajima mne vhodna teplota a zda necim "korenit"OMO píše:Máš udírnu, gril nebo starý hrnec ?pan_klobouk píše:Chystam se vyudit na zkousku nekolik papricek - rady ,postrehy?
V udírně postačí dřevo dle výběru. U grilu a hrnce štěpky https://www.google.cz/search?q=%C5%A1t% ... 8weoporYDg
pan_klobouk
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uzení chilli
Jen to usuš kouřem, pak namel a máš luxusní zauzené koření. Netřeba nic přidávat. Takové Chipotle z luxusně vyzrálých červených Jalapen musí být pajáda
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 414
- Registrován: 12 led 2016 21:06
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Bydliště: Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů