Já testoval Habanero,Black Pearl,Thai Red,Jalapeňo,Aji a asi nej byla Jolokia.Pak různý zpracovaný produkty-spíš zavařeniny.Jinak ochutnávku u sebe počítám taky spíš čerstvou.Sušená je dobrá na vaření.A to je moje klišé. Na prkýnku pod prstem rozmělním nožem něco sušenýho a na talíři si to vždycky užiju.Jenže ty prsty...a oči...a to snad pokaždý!A pak je to teprve jízda-Aúúú
No jinak první slušná paprika byla Habanero.A tam se to stalo...od té doby už bez chilli nevydržím déle jak pár dní.Ta citrusová chuť je prostě bomba Prvních 5-10 se ústní dutiny začne zmocňovat nástup něčeho co asi nepatří do našeho světa.Pak s tím 5min bojuješ,abys po 10min zjistil,že to není tak hrozný a po 15min už tě může třeba u doktora v čekárně mlátit ječící dítě nafukovacím kladivem a stejně je to prýma No lepší je to v klidu;-)
Už se těším na letošek ala TMScorpion Juchůů
Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
- MARIO.GREEN
- Nový člen
- Příspěvky: 39
- Registrován: 15 zář 2012 11:26
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Černá Hora BK
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
kamarád založil skleník,tak se už těším,co vyprodukuje,abych mohl ochutnat plody jeho práce a poreferovat Vám. Jak ho znám,tak tam bude pěstovat extrémy jako naga morich, trininad scorpion apod... Na ochutnávku se těším už teď,jak malý dítě na Vánoce
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
Trošku to oživím a přidám svojí zkušenost.
Psal se rok 2015 a moje první sezóna s chilli. Tak nějak jsem o tom věděl úplný kulový a znal jsem "chilli" jako takové jen z thajské kuchyně (a chroupání kozích rohů). Proto jsem pečlivě vybíral, jaká semínka chci. Samozřejmě jsem jako blázen hned zvolil, mimo jiné, Habanero. Po nakoupení semínek na eshopu seminka-chilli.cz jsem si vytvořil i zde účet (díky reklamě na stránkách eshopu). Aby to nebylo málo, tak jsem bombardoval jednoho uživatele (již neaktivního), který mi všechny mé dotazy vysvětlil. Musím mu ještě tímto příspěvkem složit poklonu, jelikož ta trpělivost se kterou mi tady "vychoval" byla neskutečná.
Ale zpátky k jádru pudla. Tento uživatel mi zároveň věnoval semínka dvou odrůd, Bishops Crown a TSM. Já byl úplně rozpálen z TSM. Bishopům jsem nevěnoval (skoro) žádnou pozornost (letos bojuji za jejich zachránění, jelikož je považuji za nejchutnější odrůdu, kterou může můj "arzenál" nabídnout). Jak šel čas, tak se krásně ukázalo lidové spojení, že čím hloupější sedlák, tím větší brambory. Moje nejlepší sezóna co se týče výnosnosti byla paradoxně ta první. Netrvalo dlouho a plody TSM i Habaner byly na světě. Přečetl jsem si pár věcí, jak se "zaručeně připravit" na ochutnávku. Tak jsem s připravil..
A tak jsem vám ochutnal 1/2 čerstvé TSM. Popisovat jaké utrpení to pro mě bylo je asi zbytečné. Byl jsem 2 dny úplně nepojízdný v obrovských křečích.
Od té doby jsem si uvědomil, že tyhle extrémy přenechám více zkušeným (nebo naivním - tak jako jsem byl já), kteří si do toho troufnou jít. Při ochutnávce (a i následných) jsem si vlastně uvědomil, že papričky 300 000+ SHU mi nedávají vůbec nic. Jejich chuť je mdlá a po těch X minutách strávených v bolesti si stejně pamatujete kulový, jak ta paprička chutnala. Proto všechny plody TSM šli na prášek a od té doby jsem si zkusil ještě pár superpálivek (výhradně ten následující rok), ale pokaždé se stejným výsledkem. Nikdy ale tak silným palem, jako bylo ono TSM.
A co vy ostatní?
Psal se rok 2015 a moje první sezóna s chilli. Tak nějak jsem o tom věděl úplný kulový a znal jsem "chilli" jako takové jen z thajské kuchyně (a chroupání kozích rohů). Proto jsem pečlivě vybíral, jaká semínka chci. Samozřejmě jsem jako blázen hned zvolil, mimo jiné, Habanero. Po nakoupení semínek na eshopu seminka-chilli.cz jsem si vytvořil i zde účet (díky reklamě na stránkách eshopu). Aby to nebylo málo, tak jsem bombardoval jednoho uživatele (již neaktivního), který mi všechny mé dotazy vysvětlil. Musím mu ještě tímto příspěvkem složit poklonu, jelikož ta trpělivost se kterou mi tady "vychoval" byla neskutečná.
Ale zpátky k jádru pudla. Tento uživatel mi zároveň věnoval semínka dvou odrůd, Bishops Crown a TSM. Já byl úplně rozpálen z TSM. Bishopům jsem nevěnoval (skoro) žádnou pozornost (letos bojuji za jejich zachránění, jelikož je považuji za nejchutnější odrůdu, kterou může můj "arzenál" nabídnout). Jak šel čas, tak se krásně ukázalo lidové spojení, že čím hloupější sedlák, tím větší brambory. Moje nejlepší sezóna co se týče výnosnosti byla paradoxně ta první. Netrvalo dlouho a plody TSM i Habaner byly na světě. Přečetl jsem si pár věcí, jak se "zaručeně připravit" na ochutnávku. Tak jsem s připravil..
A tak jsem vám ochutnal 1/2 čerstvé TSM. Popisovat jaké utrpení to pro mě bylo je asi zbytečné. Byl jsem 2 dny úplně nepojízdný v obrovských křečích.
Od té doby jsem si uvědomil, že tyhle extrémy přenechám více zkušeným (nebo naivním - tak jako jsem byl já), kteří si do toho troufnou jít. Při ochutnávce (a i následných) jsem si vlastně uvědomil, že papričky 300 000+ SHU mi nedávají vůbec nic. Jejich chuť je mdlá a po těch X minutách strávených v bolesti si stejně pamatujete kulový, jak ta paprička chutnala. Proto všechny plody TSM šli na prášek a od té doby jsem si zkusil ještě pár superpálivek (výhradně ten následující rok), ale pokaždé se stejným výsledkem. Nikdy ale tak silným palem, jako bylo ono TSM.
A co vy ostatní?
- padr
- Stálý člen
- Příspěvky: 359
- Registrován: 29 črc 2015 10:13
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavkov u Brna
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
Já jsem si vloni naběhl u 7pot Jonah - na pal v hubě jsem byl připravený, ale ne na fázi dušení a palu hluboko v břiše, které přišly se zpožděním. Jonah byl u mně poprvé a naposledy a na ty dusivky si už dávám sakra bacha při výběru odrůd. Zůstává to tam i po tepelném zpracování.
- Lexter
- Stálý člen
- Příspěvky: 1246
- Registrován: 11 dub 2017 08:52
- Reputace: 1300
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velké Pavlovice, 150 m n. m.
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
TSM, netřeba vysvětlovat dál...
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
to padr: letos jej mám od tebe přezimovaného, ze začátku pouze shazoval květy, teď už konečně zaplodil, zbývá jen dozrát... si dám na něho bacha!
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5414
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9082
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
TMS red :-ú nastestí jsem si vzal kousek a zbytek dal do Alpy
- Karliq
- Stálý člen
- Příspěvky: 89
- Registrován: 15 led 2018 20:25
- Reputace: 339
- Obrázky: 0
- Bydliště: Brdy, 366 m n.m.
Re: Jakou nejpálivější chilli papricku jste ochutnali
Po první chilli sezóně v roce 2015, kdy jsem pěstoval semínka z balíčku pro začátečníky, mě chilli dost chytlo. Pročítal jsem fórum a dostal chuť zkusit něco opravdu pořádného. Takže samozřejmě TSM
Úroda z deseti rostlin byla obrovská. Nějaké pokusy pozřít syrovou TSM tenkrát proběhly, ale není to nic pro mě. Tak jsem sušil, zavařoval s různou zeleninou i ovocem, naplnil mrazák a zbylých několik kilo odnesl do práce a dal volně k dispozici. Kolegové si papričky po hrstech odnášeli a v následujících dnech je zas po ochutnání nenápadně vraceli zpátky.
Morugy z roku 2016 mám v mrazáku stále pořadnou zásobu a těch zavařených omáček se také moc nesnědlo. Ono to totiž strašně pálí
Takže se od té doby kloním spíše k málo a středně pálivým odrůdám. Loňským objevem roku byla pro mě Bishops Crown a letos jsem nadšen z Habanero Bonda Ma Jacques. Tu si totiž můžu schroupnout jen tak pro radost.
Úroda z deseti rostlin byla obrovská. Nějaké pokusy pozřít syrovou TSM tenkrát proběhly, ale není to nic pro mě. Tak jsem sušil, zavařoval s různou zeleninou i ovocem, naplnil mrazák a zbylých několik kilo odnesl do práce a dal volně k dispozici. Kolegové si papričky po hrstech odnášeli a v následujících dnech je zas po ochutnání nenápadně vraceli zpátky.
Morugy z roku 2016 mám v mrazáku stále pořadnou zásobu a těch zavařených omáček se také moc nesnědlo. Ono to totiž strašně pálí
Takže se od té doby kloním spíše k málo a středně pálivým odrůdám. Loňským objevem roku byla pro mě Bishops Crown a letos jsem nadšen z Habanero Bonda Ma Jacques. Tu si totiž můžu schroupnout jen tak pro radost.