Dávno pane Děláš hodne podobnou jako já, jak jsme si psali po PM. Já už nemam z čeho
Udelal bych to asi méně pálivé. Ale je treba s tím experimentovat.
22 JurassicChilli: Oki, at se daří!
Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
dostal som nejaké feferóny aj pálivé aj také skôr sladšie ako ostré spolu cca 360 gramov to dalo tak som do toho pridal polovicu sušenej morugy aby to malo šmrnc a skúsil naložiť na sríračú podľa nuselskej kuchty
mám však otázku treba to občas premiešať či ani nie?mám to naložené cca štvrtý deň a ešte som do toho ani nepichol.foto je hneď po naložení.zatiaľ sa mi tam len zväčšili bublinky ktoré zostali po naložení a nejaké asi aj pribudli.prikryté to je papierovou utierkou prichytenou gumičkou.a cítiť z toho cesnak.je to odložené v tme pri normálnej izbovej teplote cca 20 stupňov.
mám však otázku treba to občas premiešať či ani nie?mám to naložené cca štvrtý deň a ešte som do toho ani nepichol.foto je hneď po naložení.zatiaľ sa mi tam len zväčšili bublinky ktoré zostali po naložení a nejaké asi aj pribudli.prikryté to je papierovou utierkou prichytenou gumičkou.a cítiť z toho cesnak.je to odložené v tme pri normálnej izbovej teplote cca 20 stupňov.
- Zrzek
- Stálý člen
- Příspěvky: 1041
- Registrován: 19 říj 2014 22:11
- Reputace: 821
- Obrázky: 0
- Bydliště: Přerov 212m.n.m
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
Kuchta má v receptu psané deně promýchat. Já jsem ji mýchal a je pravda dost silně voní po česneku, ale to se postupně zmírní a při převaření pak tak taky a česnek už nebude tak dominantní. Ať se podaří
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
Treba to každý deň pomiešať. Ja som mal Srirachu nuselskej kuchty v PET fľaške a každý deň som dal dolu papierový kvasný uzáver prichytený gumičkou, nasadil normálny plastový uzáver a poriadne celou fľaškou zatriasol. Potom som zase dal papierový uzáver a nechal na pokoji do ďalšieho dňa.
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
na fb som sa dozvedel že je to lepšie nechať kvasiť bez prístupu vzduchu a je dobré pridať nejaké mliečne kvasinky aby prebehlo kvasenie mliečne a nie alkoholové.som z tých receptov jeleň každý to robí inak
pomiešané ochutnané len jogurt ani acidko som doma nenašiel..ja nie som veľmi mliečny typ tak čo už.ale chutí mi to super už teraz
pomiešané ochutnané len jogurt ani acidko som doma nenašiel..ja nie som veľmi mliečny typ tak čo už.ale chutí mi to super už teraz
- franco
- Stálý člen
- Příspěvky: 255
- Registrován: 13 led 2016 14:14
- Reputace: 134
- Obrázky: 0
- Bydliště: Villa Fudemus
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
Lepšie je raz vyskúšať, ako pochybovať, kto má pravdu. ;-) Ja som skúšal aj s prístupom vzduchu aj bez neho. Kvasenie som nechal na prírodu, nepridával som žiadne kvasnice ani jogurty ani srvátku. Omáčka s alkoholovým kvasením ešte pracuje, hoci už len octové baktérie spracovávajú alkohol, ale tie omáčky s prístupom vzduchu sú už dávno hotové a zrejú. Čo som ochutnal, sú super.matoha píše:na fb som sa dozvedel že je to lepšie nechať kvasiť bez prístupu vzduchu a je dobré pridať nejaké mliečne kvasinky aby prebehlo kvasenie mliečne a nie alkoholové.som z tých receptov jeleň každý to robí inak
pomiešané ochutnané len jogurt ani acidko som doma nenašiel..ja nie som veľmi mliečny typ tak čo už.ale chutí mi to super už teraz
- matoha
- Stálý člen
- Příspěvky: 1321
- Registrován: 21 čer 2016 17:16
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
tak teraz už som z toho načisto dilino tam mi niečo písali že mliečne kvasenie dosiahnem iba bez prístupu vzduchu.so vzduchom to bude alkoholové kvasenie.nechám to už tak nebudem tam dávať nič mliečne a bude to zatvorené iba papierovou utierkou raz denne to premiešam a ochutnám.a snáď to nezjem už kým to vykvasí lebo chuť je veľmi dobrá
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Huy Fong Sriracha Hot Chilli Sauce
Písal si, že si to robil podľa nuselskej kuchty a tá kvasí Srirachu so vzduchom a bez jogurtu, kefíru, acidka. Ak tam dáš mliečny štartér a budeš to kvasiť bez prístupu vzduchu, tak už to nemáš Srirachu nuselskej kuchty. Ja som robil Srirachu presne podľa jej receptu a je to luxusná lahôdka. Viac mi ku šťastiu netreba.matoha píše:na fb som sa dozvedel že je to lepšie nechať kvasiť bez prístupu vzduchu a je dobré pridať nejaké mliečne kvasinky aby prebehlo kvasenie mliečne a nie alkoholové.som z tých receptov jeleň každý to robí inak
pomiešané ochutnané len jogurt ani acidko som doma nenašiel..ja nie som veľmi mliečny typ tak čo už.ale chutí mi to super už teraz
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů